Last news in Fakti

18 Ноември, 2019 11:47 1 488 11

Скопие: Влизаме в НАТО през януари

  • зоран заев-
  • северна македония-
  • нато-
  • ес

Испания и Франция скоро ще ратифицират протокола за членство на Северна Македония

Скопие: Влизаме в НАТО през януари - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Премиерът на Северна Македония Зоран Заев обяви, че страната ще стане пълноправна членка на НАТО през януари, пише в. "Независен весник".

Заев каза, че Испания и Франция скоро ще ратифицират протокола за членство на Северна Македония в НАТО. Той съобщи, че в петък испанският премиер Педро Санчес го е уверил, че новото правителство в Испания ще бъде формирано бързо и ще ратифицира протокола. Сенатът на Франция вече е одобрил документа и сега се очаква парламентът да го ратифицира до края на ноември.

"Независен весник" отбелязва, че Испания и Франция са последните страни членки на алианса, които още не са ратифицирали протокола.

Франция предлага Западните Балкани да влязат в ЕС на етапи - крачка напред, крачка назад, пише в. "Вечер". Франция е изпратила на страните членки на ЕС "нон пейпър", в който настоява за нов метод в политиката за приемане на нови членки от Западните Балкани.

Париж иска Европейската комисия да обяви в началото на следващата година принципите в политиката на разширяване. Френското предложение се базира на четири основни принципа - етапно присъединяване към ЕС, по-строги условия в хода на процеса, по-конкретни облаги за гражданите и обратимост, тоест възможност за връщане назад или санкциониране, ако държавата кандидат изостава в изпълнението на критериите.

Утре министрите от ЕС ще разговарят за това и за други предложения за политиката на разширяване, съобщава вестникът.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    11 2 Отговор
    И какви са щастливи влизат в НАТО обаче още нямат градски транспорт в Прилеп возят се в маршрутки! България колко пъти ще влиза в НАТО?
  • 2 Гост

    11 2 Отговор
    Скоро пак ще им се смени името, но вече ще се казват Източна Албания!
  • 3 Бай хой

    11 4 Отговор
    Почему лъже? НАТО ще влезе в северната Македония. Също както влезе у нас. Единствената цел на агресора е безпрекословен достъп до територията и ресурсите.

    Коментиран от #4, #5, #7

  • 4 Гриша Филипов

    3 5 Отговор

    До коментар #3 от "Бай хой":

    Можеш ли ма гвана за гуя!
  • 5 Borislav Popov

    4 5 Отговор

    До коментар #3 от "Бай хой":

    Еееех, колкл рипаха тойти руслямци на времето, против влизането на Македония в НАТО и Лавров и той що реване изрева, а твоя Путен и твоя Гундяев, даже азбуката я направиха македонска, само и само да не влизат макеата в натото, ала нищо не помогна. А и вие, каскетите, що коментари изписахте тук, не е за приказване, пукайте са сега от яд, руски подстелки.

    Коментиран от #8

  • 6 Само дето не е

    2 1 Отговор
    казал коя година.
  • 7 ЪРП

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Бай хой":

    ФАКТ, ФАКТ, ФАКТ !!!!!!
  • 8 Бай хой

    5 2 Отговор

    До коментар #5 от "Borislav Popov":

    Пак ли под чуждо име? Горкичкото то. Съвсем изтрещяло. Дан ти свършиха хапчИтата?
  • 9 факт

    4 0 Отговор
    нужен е полигон за пушечно месо
  • 10 Грую

    2 0 Отговор
    Влизайте и започвайте да събирате пари за Ф16!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: