Last news in Fakti

19 Ноември, 2019 18:30 4 172 18

Русия посъветва депутат в Естония да "излезе от танка"

  • естония-
  • танк-
  • русия-
  • антс лаанеотс-
  • депутат

Той казал, че Русия се "готви за агресия"

Русия посъветва депутат в Естония да "излезе от танка" - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Посолството на Русия в Естония посъветва местния депутат Антс Лаанеотс, който е бивш командир на Силите за отбрана на прибалтийската република, "да излезе от танка", съобщават руските медии.

По-рано Лаанеотс обяви в ефира на местна телевизия, че латвийската армия не е в състояние да защити територията си и представлява слабо звено в отбраната на страните от Прибалтика, докато Русия според него е започнала превъоръжаване и се готви за агресия.

"Споменатият депутат отново говори за някаква "подготвяща се агресия" от страна на Русия, очевидно по навик, придобит в продължение на много години служба в съветската армия, като продължава да вижда окръжаващия свят чрез танковия мерник", коментираха от руското посолство във Фейсбук.

Руските дипломати са напомнили думите на Козма Прутков - "Всеки специалист е като поток: неговата пълнота е едностранчива" - и са препоръчали на Лаанеотс да се съсредоточи върху текущите си парламентарни задължения, предаде News.bg. Лаанеотс е завършил Висшето танково училище в Харков, а по-късно - Академията на бронетанковите сили в Москва. В периода между 1970 и 1978 г. служи в танкова дивизия в Украйна, през 1981-1987 - в Източен Казахстан, след това е съветник в Етиопия. В съветската армия Лаанеотс е стигнал до чин полковник. От 2006 до 2011 г. той е командир на Силите за отбрана на Естония.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    66 10 Отговор
    Дребните естонски души искат да привлекат вниманието на новия си господар, да покажат колко са му верни.
  • 2 Borislav Popov

    28 8 Отговор
    Почти нищо не разбрах, но много ми хареса !

    Коментиран от #4

  • 3 Тоя е хуманоид.

    48 6 Отговор
    Жалка естонска подлога приятно прекарване с новите ти американски господари и недей хвърля партийната книшка че ще ти трябва жалки юда.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Borislav Popov

    15 6 Отговор
    От как онези руснаци на морето ми наравиха онова нещо


    много мразя руснаците

    Коментиран от #8

  • 7 Хрониките на Евразия

    8 11 Отговор

    До коментар #5 от "Borislav Popov":

    Прасе!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Borislav Popov

    3 10 Отговор

    До коментар #8 от "Бесен Язовец":

    Браво, позна от първия път.
  • 10 ИМПЕРИАЛИСТ

    6 26 Отговор
    Руските ушанки нещо много се нервират като се заговори за стремителното им превъоръжаване. Защо ли?

    Коментиран от #14

  • 11 Borislav Popov

    15 2 Отговор

    До коментар #8 от "Бесен Язовец":

    Не беее повредиха ми дифернциала..
  • 12 ще ма скъсат от смях

    28 2 Отговор
    Естония с 1.3 милиона население / от което 1/3 руснаци/ - срещу кой руски град ще се бие ?!!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 други въпроси да имаш

    10 2 Отговор

    До коментар #10 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Нервират се ама рогатите .
  • 15 Румяна Костова

    16 0 Отговор
    Много забавна история. Полковника, който е стигнал до този чин в съветската армия съвсем е изперкал и параноята от руския
    ботуш здравата го друса.
  • 16 Зевса

    7 0 Отговор
    Когато наближава икономическата криза, единия от начините да се избегне е войната. Харчат се държавни пари. Те отиват в частни ръце за да се произвежда оръжие срещу избрания противник и така се заобикалят правилата на пазарното стопанство. Инжектират се държавни пари в умрелите икономически частни фирми. А това, че ще погинат някои и други стотици хиляди люде......то е за демокрацията.
  • 17 Алексей Сергеев

    0 8 Отговор
    Да не забравяме, че Сталин анексира трите прибалтийски република през 1940 г. Империята на злото-Русия, още не може да си прости, че трите републики поискаха независимост, демокрация, станаха членове на НАТО и Европейския съюз.Просто ПРЕДПОЧЕТОХА ЕВРОПА ПРЕД ПУТИНОВА ЕВРАЗИЯ

    Коментиран от #18

  • 18 125

    6 0 Отговор

    До коментар #17 от "Алексей Сергеев":

    САЩ сигурно по твоята логика са империята на доброто. Само по убиха няколко милиона по цял свят и са единствените бомбандорали 3 държави с ядрено оръжие
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания