Last news in Fakti

20 Ноември, 2019 07:57 7 841 29

Русия и Китай се заемат с Корейския полуостров

  • северна корея-
  • южна корея-
  • корейски полуостров-
  • русия

Москва и Пекин са съгласували нов план за урегулиране на ситуацията

Русия и Китай се заемат с Корейския полуостров - 1
Снимка: Shutterstock

Русия и Китай са съгласували нов проект за урегулиране на Корейския полуостров и са готови да го представят на партньорите си в региона. Това заяви във вторник пред журналисти заместник-министърът на външните работи на Русия Игор Моргулов, предаде ТАСС.

Той уточни, че планът ще бъде представен пред първия заместник-министър на външните работи на Северна Корея Цой Сон Хи, която в момента е на посещение в Москва.

"Ние буквално преди дни съгласувахме с нашите китайски приятели обновена версия на плана за урегулиране", каза Моргулов.

Той уточни, че "става въпрос за проект за план" и "засега детайлите му не се разкриват". "Ние ще видим как този документ може да бъде използван, за да се постигне напредък в уреждането на ядрения и другите проблеми на Корейския полуостров", каза руският заместник-министър на външните работи.

"Госпожа Цой Сон Хи вече пристигна в Русия за стратегически диалог. Мисля, че ние ще използваме възможността, за да запознаем нашите севернокорейски партньори, но също така непременно ще запознаем (с плана) и американските си партньори, и останалите", допълни Моргулов.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анонимен

    53 15 Отговор
    Да се надяваме, че ще запознаят американците с плана си за урегулиране постфактум. На света му омръзна да слуша и гледа, как някакви "каубои" си врат гагите на места, които са на другият край на света и на практика нямат нищо общо със САЩ.

    Коментиран от #12, #17, #21

  • 2 Справедлив

    53 16 Отговор
    Сега САЩ така ще вият като песове,че изпускат още една сфера на влияние освен Б.Изток.Зенита на американската мощ и доминация отмина, а това е добре за целият свят.Ще имат американците още опити да се задьржьт на световният врьх-кьде с локални войни кьде сьс санкции-но падението им е видимо и безвьзвратно.

    Коментиран от #28

  • 3 Знам знам🙄

    31 11 Отговор
    Ами време е . А и каубоите нещат да плащат за войската. Замирисва на прочистване на оборите. И в Хонг конг ще ударят греда. Абе залязват.
  • 4 Лизач на американски предни части

    31 10 Отговор
    Или буквално... Русия и Китай подкараха стадото към обора!!!!!
  • 5 Само питам

    18 11 Отговор
    А питаха ли корейците дали са съгласни? Защо всеки на тоя свят си вре носа там, където никой не го иска?

    Коментиран от #7, #8, #9

  • 6 Анонимен

    29 14 Отговор
    Изтока вече има нов шериф и неговото име е Владимир Владимирович Путин.
  • 7 Анонимен

    20 3 Отговор

    До коментар #5 от "Само питам":

    Вие прочетох те ли статията изобщо? "Госпожа Цой Сон-хи вече пристигна в Русия за стратегически диалог" цитат.
  • 8 А стига бе

    8 1 Отговор

    До коментар #5 от "Само питам":

    Ма много си"умен" бе Саше...-чети бре..чети
  • 9 Бай хой

    6 1 Отговор

    До коментар #5 от "Само питам":

    Много питаш като оная от вица. Може и да ти излезе късмета.
  • 10 Sofia

    3 15 Отговор
    Ракия и Казан да си седят във вкъщи .
  • 11 100

    2 7 Отговор
    А корейците ще ги питат ли?
  • 12 100

    8 18 Отговор

    До коментар #1 от "Анонимен":

    Южна Корея е съюзник на САЩ, което ангажира щатите в региона. Самите южнокорейци го искат. Русия как се меси в Сирия. Да не би да е близо до Русия?

    Коментиран от #13, #15

  • 13 Анонимен

    16 5 Отговор

    До коментар #12 от "100":

    Русия е помолена за намеса от законната сирийска власт. А кое е общото между Северна Корея и Северна Америка?

    Коментиран от #16

  • 14 onq s konq

    5 24 Отговор
    Абс. винаги КАКТО И КАКВОТО да смятат Китай и Русия БЕЗ ОДОБРЕНИЕТО НА АМЕРИКА,сметките се оказват "Без Кръчмар".Защото не ТЕ/а и който и да е друг от "тяхната черга",А САЩ НАЛАГАТ САНКЦИИТЕ,което пък предизвиква МНОГО И ИСТИНСКИ СТРАДАНИЯ у "Провинилите се".И е казано от Умните хора че "Срещу ръжен не се рита",ама винаги е имало/и ще има/ по Света диви Овчи коне,които си умират ДА ПРОБВАТ.

    Коментиран от #20

  • 15 Анонимен

    17 3 Отговор

    До коментар #12 от "100":

    И как това, че САЩ са съюзник на Южна Корея ги ангажира с намеса във вътрешните работи на Северна Корея?
  • 16 100

    3 7 Отговор

    До коментар #13 от "Анонимен":

    А Южна Корея има споразумение със САЩ за отбрана, военна помощ и т.н.

    Коментиран от #26

  • 17 Шляхтиц

    15 4 Отговор

    До коментар #1 от "Анонимен":

    Разбра се, че краварите, освен конфликти, друго нищо не могат да направят и затова Русия и Китай се ангажират с този проблем, който съществува от 1953 година.

    Коментиран от #23

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 рефер

    5 10 Отговор
    Абе тези що не си оправят бездарожието и престъпноста,а се месят неканени в чужди работи.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Rado

    5 6 Отговор

    До коментар #1 от "Анонимен":

    Както сме свикнали винаги Русия да играе на контра на САЩ, нищо чудно да подкрепи действията на Ким да развие ядрените си оръжия, та дори да им продаде и русофила ще е във възторг, същото и с Иран и русофила ще е във възторг.
  • 22 Borislav Popov

    6 14 Отговор
    А бе, те руснаците и китайците, своите си кочини не могат да оправят, ама и в севернокорейската кочина сега се навират.
  • 23 Роко

    6 6 Отговор

    До коментар #17 от "Шляхтиц":

    Не приятелю съществува от 1945 година когато в съветската окупационна зона е създадена измислената държава КНДР. През 1950 съветската колония с активната помощ на съветската армия се опита да окупира свободна Корея заради което ООН изпраща там международни сили които така сритват руснаците та трябваше Китай да идва да им спасява задниците.

    Коментиран от #25

  • 24 мразя руските говеда

    7 8 Отговор
    Само погледнете Северна Кпрея на каква дупка прилича и после вижте Южна Корея за какво става въпрпс.Това ви говори,че колкото по-далеч от Русия стойш,толкова по-добре ! Никога с русия !
  • 25 Бай хой

    7 2 Отговор

    До коментар #23 от "Роко":

    Бре Роко де го прочете тва ра? Направо обърна историята с краката нагоре. Корея я разделя сащ. А развитието на корейската война е различно и без участието на СССР. Дори накрая га китайците наемат сащ и коалицията им като трудовашка количка сащ плащат с ядрен удар. Тогава сър Джо само изскърцва със зъби и всички се изтеглят до паралела. Разбира се военопрестъпниците от сащ разрушават с бомбардировки градовете и инфраструктурата на демократична корея. Империя на злото и злобата. Какви са тия откровени лъжи.
  • 26 Бай хой

    2 2 Отговор

    До коментар #16 от "100":

    Кажи го това на кюрдите. Да ти се посмеят на акъла.
  • 27 Митьо

    1 2 Отговор
    След малко, в недалечното бъдеще - един полуостров, една държава, един народ! Ранчосите вън от тази земя! Да ходят да си пазят южната граница, че Бая бълхи ги налазиха.

    Коментиран от #29

  • 28 Роко

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Справедлив":

    Обаче това се случва само в мечтите на пияните мужици. Безплатно е да си мечтаеш, но мечтите рядко се сбъдват за реалността се плаща, а там краварите нямат проблем пари бол,а ако им свършат Китай ще им даде.
  • 29 Роко

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "Митьо":

    Да третата икономика в Азия с огромна модерно въоръжена армия ще бъде победена от май - изпадналата държава в Азия с древно съветско оръжие. Как си го представяш това?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания