20 Ноември, 2019 10:25 9 150 31

И Русия ни залъгва като САЩ

  • турция-
  • сирия-
  • кюрди-
  • с-400-
  • реджеп ердоган

Москва все още не е успяла да осигури изтегляне на кюрдските бойци от "сигурната зона" покрай турската граница в Сирия

И Русия ни залъгва като САЩ - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

"И Русия ни залъгва като САЩ", пише турският в. "Йени шафак", недоволствайки, че макар да е изминал месец от договарянето на меморандума от Сочи, Русия все още не е успяла да осигури изтегляне на кюрдските бойци от "сигурната зона" покрай турската граница в Сирия.

"Отгоре на всичко руските войници влязоха с бронирана техника в град Тал Тамр, където сблъсъците продължават, и се превърнаха в щит на терористите", коментира турският вестник. Турски представители са разговаряли по този повод със свои руски колеги, пред които настояли ПКК да се изтеглят от пътя М4, както е предвидено в споразумението от Сочи.

"Подготвя се завръщане в Сирия", пише в заглавие в. "Стар". Над 70 хиляди сирийски бежанци са се завърнали в прочистения от терористи район между градовете Рас ал Айн и Тал Абияд, съобщава изданието, позовавайки се на ръководителя на турската организация на Червения полумесец Керем Кънък. Той изрази очакване техният брой да нарасне с осигуряването на по-добра безопасност и подобряването на инфраструктурата в района. "Тук могат да се завърнат два милиона души", посочи той, визирайки територии покрай турската граница.

В. "Тюркие" твърди, че противно на очакванията турската операция "Извор на мира" в Сирия, не е отблъснала чуждестранните инвеститори, а ги е привлякла към Турция.

"Когато операция "Извор на мира" започна, се очакваше кризата със САЩ да се задълбочи. Твърдеше се, че това ще предизвика отлив на чуждестранни инвеститори. Но постигането на целта на операцията, фактът, че Турция се оказа права и нормализирането на отношенията със САЩ вдъхнаха кураж на пазарите. Доларът и лихвите паднаха, а ценните книжа на Истанбулската борса се оживиха", отбелязва проправителственото издание.

Според вестника с намаляването на риска към Турция се е насочил чуждестранен капитал, като данните сочат, че в началото на октомври портфолиото от ценни книжа на стойност 29 милиарда долара е нараснало до 30,4 милиарда долара. Анализатори предвиждат, че тази положителна тенденция ще продължи и ще се задълбочи, пише още "Тюркие".

В. "Милят" цитира изказване на турския президент Реджеп Ердоган, който за пореден път настоя да не бъде слаган знак за равенство между ПКК и кюрдите.

"Обясняваме на целия свят, не наричайте терористите "кюрди", заяви Ердоган, цитиран от вестника. Както подчерта президентът, това на първо място е "неуважение" към самите кюрди. "Ние сме единствено против терористите", изтъкна за сетен път той в изказването си вчера пред парламентарната група на своята Партия на справедливостта и развитието.

И Русия ни залъгва като САЩ

Ердоган използва случая и за да заяви отново, че въпросът с покупката на руските системи за противовъздушна отбрана С-400 е вече приключен и че Анкара е предала на Тръмп, че ако непреклонната позиция по отношение на участието на Турция в програмата за изтребителите F-35 продължи, страната ще потърси други алтернативи.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ториното

    21 7 Отговор
    като сте будали

    Коментиран от #8

  • 2 Анти милиционер

    17 12 Отговор
    Милиционерите, за съжаление, са невменяеми. Няма такива бавноразвиващи идиоти.

    Коментиран от #5

  • 3 Бай хой

    17 3 Отговор
    А така сега. Ква стана тя? Малка бях излъгах се.
  • 4 Пираня

    13 6 Отговор
    Тея наред ли са как ще им дадът цялата М4? От Тал тамр на изток и Аин Иса на запад нито мм няма да вземат включително и градовете. Помежду им може да завземат някоя землянка.

    Коментиран от #9

  • 5 Бай хой

    8 8 Отговор

    До коментар #2 от "Анти милиционер":

    И какво ще роди най великия ум на света? Бъди така добър да ни информираш. С трепет очакваме твоите космически проникновения.

    Коментиран от #7, #22

  • 6 Ал та фанах Атаопънах

    35 6 Отговор
    Е чакайте малко. То не може хем със САЩ хем с Русия. Югославия се опитваше да прави същите номера и вижте какво им се случи. Турция най-добре да си избере една страна най-сетне, щото накрая нито едната нито другата ще ги защити.

    Коментиран от #10

  • 7 Анти милиционер

    9 9 Отговор

    До коментар #5 от "Бай хой":

    Ще бтдем съюзници и на Турция и на Сирия и на Израел и на Иран. Както казах, няма такива дебили като милиционерите. Една умряла улична котка е по-умна.
  • 8 Мориното

    35 8 Отговор

    До коментар #1 от "Ториното":

    Големи са будали 😂. Ние сме най умните нарязахме си ракетите, подарихме си танковете, продадохме си заводите за по един долар, и после купихме едни F ки, демоде, на цена по скъпа от F35. 😂 😂 😂
  • 9 *********

    13 22 Отговор

    До коментар #4 от "Пираня":

    Нормален ли си, досега някой да им дал нещо??? Вземат си го. Казали са М4, ще си го вземат. Казаха Цариград ще бъде Истанбул, направиха го. Казаха половин Кипър ще е наша, взеха си го...

    Коментиран от #15

  • 10 Последния софиянец

    23 4 Отговор

    До коментар #6 от "Ал та фанах Атаопънах":

    Никой няма да ги защити. Историята е доказала че великите сили само ги използват. Ако сами не се защитят няма кой. След първата световна война за малко да ги довършат. Тогава Ататюрк вдигнал народа и възстановил държавата.

    Коментиран от #31

  • 11 Доналд Путин

    17 4 Отговор
    Ама те Русия и САЩ още колко будали има да залъгват няма да сте последните.А ако много знаете ще ви разкъсат.
  • 12 100

    12 1 Отговор
    Ти да не би друго да си очаквал?
  • 13 Brat

    16 3 Отговор
    Бай Ганьо го е казал време оно:
    "И едните, и другите са маскари".
  • 14 Borislav Popov

    21 7 Отговор
    Ердоган, като опитен полтик, трябва да знае - на руснак и на американец вяра да нямаш, лъжливо племе са и едните и другите. Нас, колко ни лъгаха руснаците навремето, повтаряха като ненормални - Вечна дружба, Вечна дружба, Слава БКП, Слава КПСС и после какво !? Като видяха дебелия, бързо забравиха и за дружбата и за бекапето с капесесето , и за нула време разтуриха и СИВ и ВД. Да, да, те ги разтуриха и те предадоха първи всичките страни от бившия соц, а сега най много те реват, че уж тях са ги предали. Та затова ви казвам, на руснак вяра да нямате, при първия удобен за него момент, ще ви хвърли на върбата ! Повечето от турците и те са същите, за американците ще премълча, то и така се знае....)
  • 15 Пираня

    12 5 Отговор

    До коментар #9 от "*********":

    Да опитат да нарушат договорът със Русия да видим. Русия са там не за друго а да пазят гърба си тоест източното средиземноморие от където НАТО може да нанесе атака по тяхната територия. Има хубава поговорка един път стомна за вода, втори път за вода на третият път се чупи.

    Коментиран от #20

  • 16 ДА СЕ ЗНАЕ !!!

    10 21 Отговор
    Турчин ако реши да направи нещо да се знай че ще го прави ако ще светът наопъки да се обърне пак ще го направи .

    Коментиран от #18

  • 17 Умберто

    14 4 Отговор
    Е вие да не си помислихте,че сте "братушки".То пък турците са много лоялни и те.До вчера с англо-саксите,днес се дърват.Големите амбиции накрая да не им изиграят лош номер.Ердо си помисли,че е по-голем от стария чичко Евреин и ще му покажат ъгъла.
  • 18 Умберто

    10 5 Отговор

    До коментар #16 от "ДА СЕ ЗНАЕ !!!":

    Да да,затова предния път фалит.Турчина подскача,подскача и накрая се наскача.То фанатизма не е достатъчен.
  • 19 Бесен Язовец

    6 3 Отговор
    И къде точно искат турците да бъдат извозени кюрдите ? Руснаците разоръжават после ще има съд за по- изявените, но съд по сирийските закони!

    Коментиран от #21

  • 20 *********

    4 9 Отговор

    До коментар #15 от "Пираня":

    Не се притеснявай, няма да правят опит, а ще действат. Боли го кикиляшката на феса, казва, че ще вземе М4, и ще го вземе. Ти май не разбираш, то какво ли да разбираш, ти по далеч от носа си не искаш да виждаш, стане ли дума за Турция. Ти на цветовете на дъгата казваш, че е черно, защото това ти е кодирано при изглаждане на гънките в сивото вещество

    Коментиран от #23

  • 21 Хойко

    8 6 Отговор

    До коментар #19 от "Бесен Язовец":

    Не кюрдите, а терористите. Те ако не се извозят, турския аскер знае къде да ги извози
  • 22 Диамантения хой

    8 5 Отговор

    До коментар #5 от "Бай хой":

    Трябва да си "умен" нещо от сорта като Ердо, за да се вържеш на Русия за каквото и да било особено при сегашното и управление с Човекът на лъжата...За почитателите на трета световна война ще ви открехна такава няма да има. Точно това е целта на ядрените триади -подводници, самолети, ракети с ядрени оръжия да изключат такъв сценарий. Една от целите на тоталния ракетен обръч около Русия е да започне свръх производство на високо технологични скъпи оръжия и да се задъха икономически, а това ще го усетиме по глада там и хората на площада...Тя, Русия това го прави вече 75 години и един път се задъха и капитулира през 1985. Чакаме нова такава грешка...Сега се разполагат хипербързи Томахоук стелт ракети с водородни и неутронни глави на границата на Украйна и Русия, които на практика са там на 3-тата минута. Те сега трябва да изобретят в отговор нещо като ''С400 000'' която да бъде задействана на 2-та секунда, а на третата да прихване и унищожи ракетата....Е тук вече и извънземните технологии нямат такава опция....
  • 23 Пираня

    5 4 Отговор

    До коментар #20 от "*********":

    Пак ще си говорим, където е стъпил Руски войник в Сирия няма изгонване. Е Руснака вече е там така че чиба.

    Коментиран от #24

  • 24 *********

    6 3 Отговор

    До коментар #23 от "Пираня":

    Ти си болен, ела в Турция да те излекуват в Manaf Hospital. Тук се пише за терористите, той той ми пише за руснаците 😂

    Коментиран от #25

  • 25 Пираня

    2 2 Отговор

    До коментар #24 от "*********":

    Ти си неграмотен!!! Аз пък чета Русия и Тал Тамр!!!! Е сори там не се пипа!
  • 26 стоян георгиев

    5 8 Отговор
    тия лъжат та се сцепват.няма ни едно вярно твърдение във всички писаници.нито ердоган сепарира кюрдите делеики ги на пкк и други ,нито са дошли 70000 бежанци в сирия ,нито се оправя икономическата обстановка в турция,нито пък руснаците спират турците .всичко тва се отразява обаче сериозно на общественото мнение в турция и особено на бедните и нискоинформираните от турския народ.то всъщност всичко това е предназначено за тях.ердоган използва кюрдската карта за да се задържи на власт,атакува кюрдите в сирия без те да са заплаха за него само щото са кюрди,прави го заедно с руснаците играеки театър и е подкрепян от руския шпионин в белия дом.тва обаче не пречи конгреса на сащ както и европеиския парламент да почнат процедура по санкции срещу туурция ,които ще се надграждат.първите реални такива влязоха преди 3 дни,за първите турски компании и физически лица.реално е невъзможно да се населят 2-3 милиона бежанци в зоната дето определя ердоган,щото там е малко като територия и пълно като население.в момента по данни на оон от турските освободители са избягали между 120000 до 200000 цивилни,а убитите са общо сигурно над 2000 цивилни и военни.та тва е постигнал ердоган ,другото са празни приказки.

    Коментиран от #27

  • 27 Пираня

    1 3 Отговор

    До коментар #26 от "стоян георгиев":

    Абе Стояне кажи кой спря Турция като за 5 дена превзе огромна територия? Та нали чакаха САЩ да се изтегли от Манбидж , Кобане , Камиши и щяха за седмица да си ги вземат ако не беше Русия! Русия никога не е подкрепяла кюрдите, но никога не ги е нападала!!! Затова кюрдите с неохота се обърнаха към Русия защото от нея няма да вземат нищо политическо а само физическото си оцеляване.
  • 28 айде айде

    1 4 Отговор
    Руснаците да ви го начукат на бурките, миризливци такива.
  • 29 Анани Куртев Пурков

    4 6 Отговор
    Турците ги "работят" всички да им купуват оръжието. Това е от край време, още Турската Империя е била главен клиент на Англия и Германия за оръжие. После пак така, само че САЩ. На запад ги използват, заради евтината работна ръка, но не ги искат в ЕС, защото едва са ги изгонили руснаците, едно време до Одрин. Кой иска чалми на Велик ден, пред Ватикана..
  • 30 бай Даньо

    0 0 Отговор
    И Русия ни залъгва като САЩ

    -----------------------------------------------------------
    Турците са тъповати , но всеки някой ден ще се усетят. Ха-ха! Но до тогава всики (включително и тоя българтски форум който инак е непричом на турската политика) ще се радваме на успехите на Ердоган. Даже на някой им се привиди като султан ... ха-ха!
  • 31 факти

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Последния софиянец":

    С помоща на другаря Ленин,който дори им подарил територия.
Новини по държави: