20 Ноември, 2019 19:55 5 066 7

Тръмп го закъса

  • импийчмънт-
  • доналд тръмп-
  • изслушване-
  • сащ-
  • гордън сандланд-
  • украйна

Уличиха президента в лъжа

Тръмп го закъса - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Американски дипломат, смятан за ключов свидетел в разследването за импийчмънт срещу президента Доналд Тръмп, каза в показанията си пред Конгреса, че е работил по украинските въпроси с Руди Джулиани - личния адвокат на Тръмп - "по нареждане на президента", предаде „Ройтерс“.

В предварително подготвени писмени бележки Гордън Сандланд (на снимката), посланик на САЩ в Европейския съюз, каза, че опитите на Джулиани да накара украинския президент Володимир Зеленски да разследва политически съперници на Тръмп, са били "искане на услуга за услуга - уреждане на посещение в Белия дом" за украинския президент.

Сандланд, който е богат хотелиер и дарител на кампанията на Тръмп, каза още, че държавният секретар Майк Помпео е бил информиран и "изцяло е подкрепял" техните усилия по украинския въпрос. Президентът Тръмп заяви, че многократно е казвал на американския посланик в Европейския съюз Гордън Сандланд, че не иска нищо от Украйна.

Сандланд използва термин, от който става ясно, че Тръмп е искал услуга от Киев, в замяна на оказване на финансова и военна помощ от страна на Вашингтон. Основната цел на Тръмп е била да удари политическия си противник в Щатите Джо Байдън чрез неговия син – а именно, уличаването му в корупция. Няма доказателства Байдън да се е възползвал от служебното си положение за икономически дивиденти.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Откачен

    9 8 Отговор
    Така или иначе еврейското лоби ще сготви оранжавия...
  • 2 Обективен

    16 23 Отговор
    Докато в нормална държава като САЩ се води разследване срещу Тръмп, в Русия Путин е обявен за бог, гении, защитник на всички прогресивни сили на земното кълбо, миротворец, спортист, ловец, мъдър държавник и всичко което може да ви дойде в главата.

    Коментиран от #6

  • 3 яку

    9 2 Отговор
    чиче Дончу и Велик!
  • 4 А в това време

    12 1 Отговор
    В България какво става в последните 20 години?
  • 5 Челмето.

    7 0 Отговор
    Егати нормалната държава
  • 6 гост

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "Обективен":

    И го изправят пред комитета, сенаторите го разпитват, културно и визпитано се отговаря, точно и конкретно се задават въпросите, няма лицемерие и наглост. Гледах целият разпит по СНН, у нас близките 100г. няма как това да стане, тък властват мутрите, само че в костюми.

    Коментиран от #7

  • 7 Е и

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Е и какво от това дали е Тръм или някой друг пак баце ще царува в България Даваш бази копуваш F16,втечнен газ и си бетон с делян доган,кой ще ти излезне На ПУТИН властта в енергетиката цървулите с 250 лева пенсия някой като ти скочи му пращаш неподкупните