Last news in Fakti

21 Ноември, 2019 08:54 1 245 23

Конгресът на САЩ подкрепи Хонконг

  • хонконг-
  • китай-
  • сащ-
  • конгрес

Нормативният акт трябва да бъде подписан от Тръмп

Конгресът на САЩ подкрепи Хонконг - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Конгресът на САЩ прие вчера законопроект в подкрепа на "човешките права и демокрацията" в Хонконг след месеци на протести в китайския полуавтономен район, съобщи AFP.

Камарата на представителите одобри текста с 417 гласа "за" и само един "против". Във вторник той бе приет единодушно и от Сената, а това предизвика гняв у Пекин. Документът заплашва и с отнемане на специалния икономически статут на Хонконг, даден от Вашингтон.

За да влезе в сила, нормативният акт трябва да бъде подписан от Доналд Тръмп, но американският президент може да му наложи вето. Голямата подкрепа на сенаторите обаче показва, че дори да има вето, то ще бъде отхвърлено от горната камара. Заради приемането на този документ, който може да доведе до провал на търговските преговори между САЩ и Китай, борсите в Хонконг, Шанхай и Шънчжън започнаха днешния ден със спад в котировките.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Raider

    23 4 Отговор
    А Chaina ще приеме законопроект за автиномията на Тексас!

    Коментиран от #3

  • 2 Шабат по коледа

    20 2 Отговор
    Смятайте юдейското лицемерие и наглост до къде стига. Една държава приема нормативен акт, законопроект, за подкрепа на демокрацията в друга държава! От това по недемократично не знам кое е ??? Чуждо законодателство да важи в др държава, кое е му е двмократичното
  • 3 Българина

    15 3 Отговор

    До коментар #1 от "Raider":

    Предлагам да подкрепим китайския законопроект за независим Тексас както и Ню Мексико
  • 4 Презвитер Козма

    4 16 Отговор
    Бандата червени тролове в омразата си към Америка, не могат да видят по-далеч от носа си. Ами че той режима в Пекин е най-кървавият в историята на човечеството. Само Мао Дзедун, избива на 80 милиона невинни китайци. И до ден днешен китайските трснсплационни болници убиват невинни хора, затворници на съвестта, които са осъдени заради религиозни убеждения като Фалун Гонг (Фалун Дафа), уйгури и тибетци, етническо прочистване в Тибет и Шиндзян, убийства и репресии на политически опоненти и активисти за човешки права.

    Коментиран от #6

  • 5 Raider

    11 3 Отговор
    Сбирток нация която няма 5$ покритие и налягане приема закони на 20 000км разстояние за чужда територия??!!

    Коментиран от #7

  • 6 Професора

    12 4 Отговор

    До коментар #4 от "Презвитер Козма":

    1500 убиства стават само южната част на Чикаго на година преди няколко дни им събираха оръжията и им даваха ваучери за бургери срещу предадено оръжие. Според статистиката в Чикаго на година биват убити повече хора от колкото във задграбичните им военни мисии! Еб... ти и краварската демокрация!!!

    Коментиран от #8

  • 7 Borislav Popov

    4 11 Отговор

    До коментар #5 от "Raider":

    Ти па, какво си се разревал бе, каскет ? Във Хонконг ли живееш, та толкова се кахъриш, да не би проклетитите американци, да приемат този закон и да нарушат правото ти да бъдеш китайско-комунистическа подлога ??

    Коментиран от #9, #13

  • 8 Презвитер Козма

    4 8 Отговор

    До коментар #6 от "Професора":

    Абе дървен философ, говоря ти за убийства извършени лично под давлението на ККП, не ти говоря за криминални престъпления. То по този показател в Мексико има още повече кримимслни убийства.
    Краварска демокрация ама я да ти дадат зелената карта и ти и цялата ти рода ще хукнете с 200 към Кравария.

    Коментиран от #10

  • 9 Raider

    5 4 Отговор

    До коментар #7 от "Borislav Popov":

    Ти си известен соросоиден коросмук ясен си!

    Коментиран от #14

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 куку руку ку

    3 3 Отговор
    Я, ти да видиш!?! Американците започвали да се намесват в ХонГконг. Чак сега? А демонстрантите дето от седмици развяват американски знамена, какво ли означава това?
    Май, май след арабската пролет, идва и азиатската зима за китайците...
  • 12 Сиганин

    1 2 Отговор
    Имеет си хасом , мьи севте в Маскве.
  • 13 Ооооопа

    4 2 Отговор

    До коментар #7 от "Borislav Popov":

    Тихо-тихо пепчо-не се прави на мАж тук-всички те знаем
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Презвитер Козма

    1 2 Отговор

    До коментар #10 от "123":

    Драги ми примате, първо това се е случило преди няколко века, т.е. сегашните американци не са участвали в това. Второ това е когато един народ (армия) завоюва чужда земя. В Китай обаче и до ден днешен продължават убийствата на китайски граждани от китайското правителство. Схващаш ли разликата, комунистите по цял свят са най добри в избиването на собствения си народ под всякакви претексти. И друго не са били толкова много северноамерикснски индианци избити, колкото китайци. А като си почнал за убийства на местни от колонизаторите, трябва да споменеш и тези в Южна Америка извършени от Испанците и да не забравяме етническите прочиствания в Сибир и Аляска извършени от руската армия.

    Коментиран от #16

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Borislav Popov

    0 1 Отговор

    До коментар #16 от "123":

    А бе, айде бе, само 66 ли ? Не се дребнави, пиши ги направо 166 !

    Коментиран от #18

  • 18 123

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "Borislav Popov":

    Ти си главен сорсо джендър - не трябва да има такива хора
  • 19 Гост

    3 2 Отговор
    Всъщност, не виждам какво точно коментирате? САЩ могат да си приемат каквото си поискат - това си е тяхна работа! За Хонгконг, последната дума ще има Китай! Независимо кой и какво говори, приема, подписва и т.н.
  • 20 Презвитер Козма

    1 4 Отговор

    До коментар #16 от "123":

    Едно си баба знае, едно си бае. САЩ са световна сила, харесва ти или не те имат геополитически интереси по цял свят. Същото е било навремето с Римската империя, в по-ново време Британската империя и СССР, Русия също в по-малък мащаб го играе международен играч. Заплахата обаче идва от комунистически Китай, защото на власт е една безскрупулна шайка от престъпници, която ще направи и немислимото за да се задържи на власт. Ти виждаш че на Тръмп му се клати стола, само заради един телефон разговор. Докато ККП посмя да избие с танкове и автоматично оръжие 30 хиляди невъоръжени студенти на Тянънмън. Сега ако не беше международният натиск в Хонг Конг щеше да се случи същото.

    Коментиран от #21

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Презвитер Козма

    2 2 Отговор

    До коментар #21 от "Цин Мин":

    Ето още един пример за потребител на сайта, човек с раздвоение на личностна, който си въобразява че е китаец (или китайци, защото говори в множествено число) предполагам от политбюро на ККП отговорен за вземане на решения. 😂😂😂
  • 23 ПЕНКО

    1 2 Отговор
    ТЪГА И ПРОТЕСТИ В ХОЛИВУД ...ПОЛОВИНАТА СЦЕНАРИИ СА АУТ !?!?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания