21 Ноември, 2019 11:41 922 5

Доналд Туск е новият лидер на ЕНП

  • доналд туск-
  • енп-
  • бойко борисов-
  • лидер

За първи път ЕНП ще бъде оглавена от източноевропеец

Доналд Туск е новият лидер на ЕНП - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Европейската народна партия (ЕНП) избра бившия председател на Европейския съвет Доналд Туск за свой ръководител. Той ще замени напускащия французин Жозеф Дол.

Туск беше избран с 491 гласа „за“ и 37 „против“ като председател на ЕНП по време на конгреса на партията в Загреб. Това означава, че той е първият източноевропеец, който ще оглави най-голямата политическа сила в Европейския парламент.

Туск заяви, че има смята да се бори активно с популизма. По неговите думи „вече достатъчно бях първия европейски бюрократ“. „Влизам в борба с популистите. От една страна, са партиите на безотговорния популизъм, а от другата - нашата партия“, заяви Туск, цитиран от Би Ти Ви.

Българският премиер Бойко Борисов поздрави Доналд Туск на страницата си във Фейсбук. „Честито на моя приятел Доналд Туск! Убеден съм, че под неговото ръководството ЕНП не само ще продължи да бъде водещата партия в Европа, а и ще разшири дори повече своето влияние. Респект и уважение към Жозеф Дол, който винаги ни е помагал и подкрепял”, написа Борисов.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 jorj

    3 6 Отговор
    Браво!!!! Истински борец против руската кочина !!!!!!!!!!!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 СТАЛИН

    2 0 Отговор
    д. туск е враг на ЕС ТОЙ Е АНГЛЙСКИ ШПИОНИН.
  • 4 Чехо

    0 0 Отговор
    Смешно е да гледаш от всялъде измамници и лъжци в тая безцела кочина наречена ЕС.
  • 5 Наблюдател

    2 0 Отговор
    След Доналд Тръмп и Доналд Туск , време е и Патока Доналд да заеме някаква висока длъжност.
Новини по държави: