21 Ноември, 2019 19:08 1 438 1

Сложни политически маневри в Ерусалим

  • израел-
  • бенамин нетаняху-
  • бени ганц-
  • авигдор либерман-
  • ликуд-
  • реувен ривлин

Президентът възложи на парламента да определи нов министър-председател, за да се избегнат нови избори

Сложни политически маневри в Ерусалим - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на Израел Реувен Ривлин възложи официално на парламента да определи нов министър-председател, за да се изведе страната от политическата безизходица и да се избегнат нови избори, предаде Франс прес.

"В срок от 21 дни, смятано от днес, задачата да издигнат личност, която да състави правителство, е в ръцете на членовете на Кнесета", заяви държавният глава пред парламентаристите в Ерусалим.

Съгласно израелското законодателство всеки от 120-те депутати в Кнесета може да се опита да събере в посочения срок подписите на 61 парламентаристи, за да получи от президента мандат да сформира правителство. Ако това не стане, страната ще се озове пред нова криза и нови избори.

Президентът натовари парламента със задачата да посочи нов премиер, след като сегашният министър-председател Бенямин Нетаняху, а после и главният му опонент Бени Ганц, върнаха връчения им мандат, тъй като не успяха да договорят коалиция, която да им осигури мнозинство в Кнесета.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СЕРТАКИ

    3 2 Отговор
    Който обещае за по-вече убийства на Палестинци той ще е новият Премиер