Last news in Fakti

22 Ноември, 2019 10:12 1 236 4

Болсонаро основа нова партия

  • жаир болсонаро-
  • бразилия-
  • партия-
  • президент-
  • алианс за бразилия

Партията подкрепя правото на притежание на огнестрелни оръжия

Болсонаро основа нова партия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Бразилският президент Жаир Болсонаро основа нова политическа партия, предаде Би Би Си.

Партията "Алианс за Бразилия" си поставя за цел да работи против "комунизма, глобализма и всяка идеология, която противоречи на естествения ред", заяви Болсонаро на церемонията по учредяването на политическата сила, състояла се в столицата Бразилия.

Бившият армейски капитан възнамерява да ръководи новата формация чрез един от синовете си, Флавио, който е сенатор във федералния парламент. Президентът наскоро напусна своята предишна политическа сила Социаллибералната партия заради скандал за финансирането на предизборната кампания.

За да се състезава на бъдещи избори, новата партия трябва да събере 500 000 подписа в поне девет от 26-те щата на Бразилия. След това списъците с подписите трябва да бъдат проверени и потвърдени от Върховния изборен трибунал. В програмата на новата партия е записано, че тя "признава мястото на Бог в живота, историята и душата на бразилския народ" и подкрепя правото на притежание на огнестрелни оръжия.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 100

    1 0 Отговор
    Сладур.
  • 2 Да свикваме идват трудни дни и бедност

    3 0 Отговор
    Явно е закъсал с парата, след като японците хванаха президентския му самолет с няколко тона дрога.
  • 3 Инфо

    3 0 Отговор
    27 юни 2019
    Испанската полиция арестува военен от президетския самолет на Балсонаро, пренасял 39 кг кокаин , кацнал в Севиля на път към Япония за срещата на Г-20.

    Военният е бил член на бразилската делегация начело с президента Жаир Болсонаро.
  • 4 ПЕНКО

    3 0 Отговор
    ИМЕТО НА ПАРТИЯТА ТРАБВА ДА Е : " ЦРУ МЪНИ ДРАЙФТ" ???
Новини по държави: