Last news in Fakti

22 Ноември, 2019 10:36 3 452 54

Русия се готви за война в градски условия

  • градски условия-
  • русия-
  • война-
  • танкове-
  • сергей бибик

Въоръжават специалните сили на армията

Русия се готви за война в градски условия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

През 2020 г. руското министерство на отбраната ще снабди армейските танкове и бойни коли с комплекти за допълнителна защита, за да се използва бойната техника по-ефективно в градски условия.

Това заявява в интервю за "Известия" генерал-майор Сергей Бибик, началник на управление в министерството.

Същевременно за специалните сили от руската армия ще бъдат купени модерни бъгита "Охотовед" и бронирани коли "Есаул". Войските ще получат общо 15 нови модела автомобилна и бронирана техника, "усъвършенствана въз основа на бойния опит от последните локални въоръжени конфликти", включително танкове Т-80БВМ и Т-90М.

За мотострелковите части са разработени нови бронирани коли "Тайфун-К" 4х4 с дистанционно управляем картечен модул, а за медицинските подразделения - защитени санитарни коли, добавя руският генерал.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ал та фанах Атаопънах

    36 8 Отговор
    Българското министерство на отбраната кога ще ни снабди с армейски танкове? Ако стане война май ще ни снабдят само с лопати... сами да си изкопаем гробовете.

    Коментиран от #3, #6

  • 2 Borislav Popov

    13 29 Отговор
    Това не ми звучи като защитно средство. А нали тукашните рублерасти постоянно ни квичат как Рушлямистан правили оръжия само за защита, защото военната им доктрина не била нападателна. Нещо не ми излизат сметките...

    Коментиран от #7, #9

  • 3 Мит Ю

    27 1 Отговор

    До коментар #1 от "Ал та фанах Атаопънах":

    Ти си се размечтал! Траурния/погребален бизнес е толкова развит, платен и кръвожаден, че ако ни видят на гробищата с лопати ще ни разстрелят, като врагове на бизнеса, а както знаеш живеем в строй на див капитализъм и ще се окажем врагове на народа, защото народа са 240 депутата- другото е плява !
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 mediator37

    19 4 Отговор
    Отдавна имат руснаците такова средство, което е тяхна оригинална разбаротка и въведено за пръв път като нов тип бойна машина. Нарича се БМПТ- бойна машина за поддръжка на танкове. На шаси от Т-72 е монтиран необитаем купол с 2х20мм автоматични оръдия 2А42, едното от които стреля с бронебойни, а другото с ОФС. Има още 7,62 мм. картечница Калашников с боекомплект 2000 патрона, а отпред има два автоматични гранатомета. Екипаж от 5 души, от които един механик-водач, а останалите четирима търсят и ликвидират цели. Ъгълът на възвишение на оръдията е около 70", подходящ за стрелба по таванските помещения в градски условия. Танковете за бой в града не стават. Или поне сами, без поддръжката на БМПТ нищо не могат да направят в града.
  • 6 Бесен Язовец

    8 22 Отговор

    До коментар #1 от "Ал та фанах Атаопънах":

    Зa къв ти ca муй тeз тaнкoвe бe, джeндьo ? Oт 3 дo 5 минути, живoт му дaвaт вoeннитe eкcпeрти при eднa eвeнтуaлнa cъврeмeннa вoйнa. Ти нeдeй ги глeдa тoйти гocпoдaри руcлямцитe, чe имaт мнoгo тaнкoвe, тe ca им ocтaнaли oт врeмe oнo, a тeз нoвитe 5-10, Aрмaти, ги нaпрaвихa дa мoгaт дa ce фукaт и дa ce пъчaт пo пaрaдитe.

    Коментиран от #8, #48

  • 7 Borislav Popov

    11 20 Отговор

    До коментар #2 от "Borislav Popov":

    Руслямците се готвят за граданска война, властите ще воюват срещу недоволния народ !
  • 8 mediator37

    18 0 Отговор

    До коментар #6 от "Бесен Язовец":

    В сериозните армии танковете служат да пробив. А в отбрана за ликвидиране на пробиви или недопускане на пробив на танкоопасни направления.

    Коментиран от #31

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 100

    8 14 Отговор
    Готвят се за сражения в Москва. ;)

    Коментиран от #14, #15

  • 11 най чудното е

    17 6 Отговор
    Краварите сега се чудят - бе от къде толкова пари имат руснаците ? Ние с най големия военен бюджет един нов танк не сме направили .
  • 12 сороснята

    22 6 Отговор
    Седнали сметката на Русия да правят . Абе марамунгели , къде отиде огромния бюджет на краварите за тая година. Едно ново хвърчило не са направили. Русия за 6 милиярда и за 6 години направи Су57. Краварите за 25 години и 382 милиарда само за разработка още не могат да подкарат ф35.
  • 13 Borislav Popov

    12 7 Отговор
    А сороснята ще копае землянки защото няма кинти за модернизация!
  • 14 КОНТРАТА

    13 4 Отговор

    До коментар #10 от "100":

    За парада 9 Май във Вашингтон да не пробват нещо като саботаж краварските партизани!

    Коментиран от #20

  • 15 смърт за кравария

    12 3 Отговор

    До коментар #10 от "100":

    не бе за Фашингтон и ню-йорк се готвят
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Чинкуеченто

    13 3 Отговор
    Руснаците ще разкатаят меките китки и на вода и под вода ив градски и в селски условия .
    "Пoceйдoн" вцeпeни CAЩ
    Мoжe дa изчeзнe цялa Ceвeрнa Aмeрикa
    Тoвa e acимeтричнoтo oръжиe, c кoeтo Руcия умнoжaвa пo нулa вcички гeoфизичecки и климaтични oръжия нa CAЩ, зa кoeтo бяхa прeдупрeдeни. Cпoрoвeтe oкoлo нeгo прoдължaвaт. Дaннитe ca cупeрceкрeтни.
    Acимeтричнoтo oръжиe e oръжeйнa cиcтeмa, кoятo трябвa дa нaнece нa прoтивникa, нaпримeр нa CAЩ, мнoгo пo-гoлeми унищoжeния oткoлкoтo CAЩ щe мoгaт дa нaнecaт нa прoтивникa, нaпримeр нa Руcия.
  • 18 onq s konq

    13 2 Отговор
    Кога краварите ще стигнат руснаците по въоръжение? Точно никогаааа, краварите произвеждат само скрап!
  • 19 Rado

    6 4 Отговор
    Само СССР -2022!!! С тези бронирани коли за градска стера ще подсигурят мира след създаването на новия СССР!
  • 20 100

    3 14 Отговор

    До коментар #14 от "КОНТРАТА":

    Няма с какво да стигнат до щатите, флотът им е много зле на фона на американския. Дори и без съпротива ме съмнява, че могат да превозят и снябдяват дори 1 дивизия през океана.

    Коментиран от #23, #54

  • 21 Бесен Язовец

    14 3 Отговор
    А тлъстия,, Абрамс " още дори няма радиационна защита, а ТЕ 72 има още от 1970г!!!
  • 22 за всички охлюви

    16 2 Отговор
    - Годината започна с ултиматума на САЩ към Венецуела – вместо законно избрания президент Мадуро, да бъде призната, тяхната марионетка за президент. Иначе! Иначето обаче не настъпи. 11 месеца по-късно Мадуро е на гости на Путин, Болтън беше уволнен, във Венецуела са кубинците и китайците.

    - Онези, които заплашваха "Асад трябва да си ходи" вече даже е неудобно да се споменават, никой не ги помни.
  • 23 КОНТРАТА

    10 2 Отговор

    До коментар #20 от "100":

    Ще минат по суша от север на понтонни мостове! Обаче НГВС сороснята от де да знае що е туй понтонен мост???!!

    Коментиран от #26

  • 24 за Боби сороснята

    18 2 Отговор
    Каквото кажат руснаците , това ще става. Свиквайте бе сороснята.
    Вербалната агресия беше най-силна срещу Иран, но аятоласите спокойно свалят американски безпилотници, всеки по 150 милиона долара. Когато англичаните арестуваха ирански танкер, Иран арестува два английски. САЩ заплашиха, че ще изпратят самолетоносачи, но се оказа, че от всичките 11 само 2 са в движение. Другите са на ремонт или са потрошени. Тръмп се измъкна и каза, че това е демонстрация на търпение и миролюбие. Аятоласите го гледат намръщено.
  • 25 Бесен Язовец

    11 3 Отговор
    ,,Камаз- 63968" може да се снима във филми за бъдещето няма такава машина! Тайфун - К е цяла група от различни машини на една мобилна основа!!!
  • 26 100

    3 10 Отговор

    До коментар #23 от "КОНТРАТА":

    Къде от север? През беринговия проток на понтони ли?! Ами ако е зима и тръгнат ледове? ;) А докато стигнат до Беринговия проток колко хиляди километра трябва да минат през Магаданска област и Чукотка - територии с много малко пътища ж.п. линии и инфраструктура. А и да стигнат някакси до Аляска, ще трябва да минат още хиляди километри през Аляска и Канада, за да стигнат до основната територия на САЩ. Да не говорим, че протокът е 70-80 километра широк, има течения и т.н., а и понтоните много лесно могат да се унищожат, ако въобще е възможно да се построи такъв понтонен мост.

    Коментиран от #30

  • 27 Хрониките на Евразия

    4 12 Отговор
    Министърът на отбраната на Руската федерация заповяда: „на 11 декември 1994 г. да се въведат две мотострелкови и една танкова дивизия на територията на Чеченската република,
    На 1 януари танковата колона, както това стана и предния ден, при щурма на Грозни , беше разкъсана на части и унищожена с гранатомети. На 2 януари в Грозни догаряха около сто и петдесет танка .
    И трите дивизии бяха унищожени и в последствие разформировани ..
    Генерала публично разгласил загубите в жива сила - 140 хиляди , след месец загина в самолетна катастрофа

    Коментиран от #28, #41, #42

  • 28 сороснята пак пелтечи нещо

    11 4 Отговор

    До коментар #27 от "Хрониките на Евразия":

    Търговската и митническа война на САЩ срещу Китай, както предвиждахме, се оказа по-лоша за самите САЩ. Търговският им дефицит продължава да расте.

    - Роснефт се отказа от търговията с нефт за долари и премина към евро, а с Иран и Венецуела – за рубли.

    Заради неиздадени от Вашингтон визи на руски дипломати за сесията на ООН Лавров предложи щаб-квартирата й да бъде пренесена на друго място. Никой не се изненада. Виена е по-добро място и разполага с голяма ООН-инфраструктура.
  • 29 Неутрален

    6 1 Отговор
    Ето как се прави маркетинг. Разпространяваш информацията чрез СМИ и хоп рекламата излиза без пари. Другите канали са много скъпи и ограничени.
    Няма значение руснаци или американци . Всичко е произведено да бъде продадено. - Армия, Износ.
    И на наивните американци им продаваха проекти за бомбо убежища и си ги строяха с дворовете- Руснаците щели да ги нападнат.
    Просто бизнес :)))
  • 30 Бесен Язовец

    5 5 Отговор

    До коментар #26 от "100":

    А за тайния разтвор разработен в университе на Железногорск не си ли чувал? 100мл.са достатъчни за да замрази 46566кв. метра! Сметни ако изсипят 100кубика разтвор колко площ ще замразят!

    Коментиран от #34, #37, #47

  • 31 Бесен Язовец

    4 11 Отговор

    До коментар #8 от "mediator37":

    В сериозните армии, бла, бла, аре скрий се бе, мокър, бедна ти е фантазията, що млади войничета изгоряха живи в танковете и в първата и във втората чеченска война.

    Коментиран от #35

  • 32 гост

    4 12 Отговор
    Тия примитиви освен да пият , деградират и да се готвят за войни друго могат ли ?
  • 33 хихихиххи

    7 2 Отговор
    Козяшките краваропитеци да не мучат! Израелските Меркава са с такава защита.
  • 34 Бесен Язовец

    6 4 Отговор

    До коментар #30 от "Бесен Язовец":

    Хи, хи, хи, тайния разтвор, дето бясното патканче и то знае за него, много таен тоз разтвор, ейййй..) А ти чувал ди си за новото свръх-тайно космическо американско оръжие, ако не си чувал, кажи и аз тогиз ще ти отворя страшната тайна за него.

    Коментиран от #36

  • 35 Бесен Язовец

    7 5 Отговор

    До коментар #31 от "Бесен Язовец":

    На,,,Абрамс " в Ирак му казваха BIG барбекю и се мажеха с фактор 50 слънцезащитен, и пак не помагаше продължавах да излизат хрупкави след среща с РПГ!
  • 36 Бесен Язовец

    5 2 Отговор

    До коментар #34 от "Бесен Язовец":

    Е разкажи ти просветен за свръх мега- гига- тайното междузвездно краварско!

    Коментиран от #39

  • 37 100

    1 8 Отговор

    До коментар #30 от "Бесен Язовец":

    Дори да приемем, че наистина има такъв разтвор и, че наистина с него могат за кратковреме да замразят Беринговия проток, това не променя много нещата - пак си остава проблема с пътищата и инфраструктурата. Да покориш САЩ като минеш през Чукотка и Аляска си е чиста фантастика... имш ли идея колко голяма армия ще им трябва, за да могат ефективно да налазят щатите и колко трудно ще е да я снабдяват на толкова хиляди километри, колко ресурси ще им глътне. Да не говорим, че на своя територия щатите ще могат винаги да разполагат с повече сили, оръжие, бази и т.н. А при тоталното им превъзходство по море, могат лесно да блокират какъв то и да е транспорт през Беринговия проток. За мен единственият възможен начин за Русия да действа по територията на САЩ е с ракети и бомбардировачи.
  • 38 сороснята да сваля гащите

    9 2 Отговор
    Фронтовете са ясни. От едната страна е англосаксонският триумвират, представляващ Запада, който, за да оцелее, трябва да разпали нова война.

    От другата страна е Русия /и Китай/, единствената страна, която с едно натискане на копчето може да унищожи Запада.

    Западът с това никога няма да се примири. Никаква мимикрия не може да прикрие тези реалности. Всички решения на Запада са взети отдавна. САЩ по принцип не могат да съществуват без война. САЩ винаги са били спасявани от война. Сега на САЩ отново е необходима война, но такава, след която да запазят своето съществуване.

    Значи, откритата война срещу Русия отпада, тъй като руснаците могат да унищожат САЩ за 60 секунди. Значи, във войната срещу Русия трябва да се използват украинците, грузинците, прибалтийците, поляците, румънците. Най-добре отново германците. С чужди ръце и кръв е най-лесно.
  • 39 Borislav Popov

    0 5 Отговор

    До коментар #36 от "Бесен Язовец":

    Ами с една 200 мл ампулка, могат да парализират живота на територия от 17-18 милиона кв. км. по вече не мога да ти открия останалото е тайна.

    Коментиран от #40

  • 40 Бесен Язовец

    5 4 Отговор

    До коментар #39 от "Borislav Popov":

    Изглежа си си сръбнал от тая ампулка и главния ти сив затова е паракизирн!

    Коментиран от #44

  • 41 Бай хой

    8 3 Отговор

    До коментар #27 от "Хрониките на Евразия":

    А що не кажеш колко милиона американски войника умряха при агресията срещу Ирак. И милионите прибирани ежедневно в чували от Афганистан? Вземи намали малко загубите в Чечня че ша ги изтрепя мериканците до крак. Май си нямаш представа колко дивизии са 140 000 калпака.

    Коментиран от #43, #45

  • 42 Бай хой

    5 1 Отговор

    До коментар #27 от "Хрониките на Евразия":

    Дивизията е основно тактическо съединение[1] с числен състав от 10 000 до 15 000 души. Организационно включва в състава си управление, няколко полка, бригади или батальона от съответния основен род войски, части или подразделения от други родове войски, специални войски и тил. Дивизията е основно тактическо звено във Въоръжените сили на много държави. Предназначена е за воденето на бой (общовойскови, въздушен, морски и ПВО) в състава на по-големи формирования – корпус, армия, флотилия и др., а в някои случаи и самостоятелно.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Хрониките на Евразия

    4 9 Отговор

    До коментар #41 от "Бай хой":

    Кой ти говори за дивизии бе Ушанков .
    Генерала говореше за 140 хиляди общо за двете чеченски войни ..
    А после му спретнаха авиокатастрофа ..
    А за този случай , новогодишният щурм на Грозни си има отделна цифра - 20 хиляди руски войници ..
    Имаш Гугъл - образовай се ..
  • 46 Хрониките на Евразия

    4 11 Отговор
    89% руснаци вярват , че САЩ искат да нахлуят в Русия и не знам защо и нашите безродни руски гниди също вярват ..
    За да им завземат бараките в които живеят , килимите от стените и кенефите по дворовете им ..
    И водката да им изпият !
  • 47 Хрониките на Евразия

    6 4 Отговор

    До коментар #30 от "Бесен Язовец":

    Университет в Железногорск 😂
    Защо си толкова прост бе 😂😂😂
  • 48 Факт

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Бесен Язовец":

    Кой ще ги спре!?Депутатите ли!?Или Шкембе ВМРОто!?
  • 49 ПЕНКО

    1 1 Отговор
    ВЕЧЕ Е СИГУРНО - ЩЕ АТАКУВАТ МАНХАТЪН !!!!!!!
  • 50 Сун Дзъ

    2 1 Отговор
    Логично, то по селата не остана никой
  • 51 Коментар📝

    2 0 Отговор
    ИСКУСТВОТО НА ВОЙНАТА.БУНТОВНИЦИТЕ И ПАРТИЗАНИТЕ ЩЕ ДА В ГРАДСКАТА ДЖУНГЛА.ТОВА СА БЪДЕЩИТЕ МАЛКИ ВОЕННИ КОМФЛИКТИ
  • 52 Вуте

    3 1 Отговор
    Народа се надига....до сега беше извън границите, вече и у дома....

    Коментиран от #53

  • 53 onq s konq

    1 3 Отговор

    До коментар #52 от "Вуте":

    Редно е да уточниш че "Народа се надига В РУСИЯ",щото така току виж някой си помисли че става дума за Европейска България!
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания