Last news in Fakti

22 Ноември, 2019 19:06 2 162 3

Чичото на Башар Асад прал пари в Европа

  • сирия-
  • башар асад-
  • рифат асад

Испански съд иска да привлече роднината на сирийския президент като обвиняем

Чичото на Башар Асад прал пари в Европа - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Испански съдия препоръчва бившият сирийски вицепрезидент Рифат Асад, който е в изгнание и е чичо на президента Башар Асад, както и други 13 души да бъдат изправени на съд по обвинения в създаване на престъпна организация и пране на пари, предаде АР.

Съдия Хосе де ла Мата твърди, че Рифат Асад и останалите, сред които осем негови синове, са изпирали пари, изнесени от Сирия в няколко европейски страни от 80-те години насам.

Съдът твърди, че въпросната група е изпрала близо 600 млн. евро (664 млн. долара) в Испания чрез сделки с недвижими имоти. Заподозрените засега не са открити за коментар.

През 2017 г. съдията е постановил конфискация на повече от 500 имота, принадлежащи на роднини на Асад.

Рифат Асад, за когото се твърди, че живее във Франция, избяга от Сирия през 1984 г.

Съдия Де ла Мата поиска от прокурорите да решат, дали Испания трябва да даде ход на делото.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хи их хи

    8 3 Отговор
    Само дето чичото е опозиционер от 8 години, избягал с парички, приет от Европата. И кой му разрешил да пере? Путин ли? Сега ще го съдим, ще му вземем паричките и ще го пишем рода на Асадчо, не е лъжа! "Чичото на сирийския президент Башар Асад, Рифаат Асад, се присъединява към онези, които искат да свалят режима на племенника му, предаде Асошиейтед прес. Рифаат Асад е бивш вицепрезидент и бивш висш военен." Така се прави демократична журналистика!
  • 2 Рошко

    4 0 Отговор
    Преди три месеца този същия чичо пак пра пари, май го прочетох пак тука в нашия сайт, 🙄🙄🙄🙄🙄
  • 3 гост

    5 0 Отговор
    Пере човека, пере.. и по три простора простира...
Новини по държави: