Last news in Fakti

24 Ноември, 2019 08:13 1 640 6

Тайван и Ирак подписаха търговско споразумение

  • търговско споразумение-
  • меморандум за разбирателство-
  • ирак-
  • тайван-
  • промишленост-
  • търговия

По-рано този месец Съветът за развитие на външната търговия на Република Китай (TAITRA) подписа меморандум за разбирателство със Сюлейманската камера за търговия и индустрия (SCCI) от Иракски Кюрдистан в опит се насърчи двустранната търговия.

Документът беше подписан от президента на SCCI Сирван Мохамед Махмуд и изпълнителния вицепрезидент на TAITRA Леонор Ф. М. Лин. Иракската делегация е на посещение в Тайван за закупуване на машинни инструменти, електроника, машини за опаковане на храна и други.

Докато някои тайвански фирми могат да изпитват опасения относно бизнеса с иракски компании, предвид размириците, Лин счита, че поканата на търговската делегация в островната страна е едно добро начало. По нейни думи Близкият изток и Африка отдавна са важни пазари за Тайван.

Според TAITRA, автомобилните компоненти, машини и строителни материали представляват трите основни износа от Тайван за Близкия изток.

Сюлеймания е вторият по големина град в провинция Иракски Кюрдистан и полага огромни усилия за развитие на промишлеността и търговията си. „Създадена през 1967 г., в SCCI членуват над 30 000 местни компании, което я превръща и в една от най-важните търговски асоциации в Ирак” - заявиха от TAITRA.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОНТРАТА

    7 9 Отговор
    Остров Тайван е суверена територия на Китай и е редно преди да сключват споразуменя с който и да било да питат първо в Пекин!!!

    Коментиран от #2, #6

  • 2 Реконтра

    8 4 Отговор

    До коментар #1 от "КОНТРАТА":

    Тайван е независима държава и се нарича Република Китай. Тя е автентичната китайска държава в Азия. Така наречената КНР е маоистка държава в края на своето съществуване.

    Коментиран от #3

  • 3 КОНТРАТА

    3 5 Отговор

    До коментар #2 от "Реконтра":

    Не знаех, че Chaina е остров! А тези на континента евреи ли са?

    Коментиран от #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 2864

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "КОНТРАТА":

    Chaina? Или China? Явно много знаеш...
  • 6 Rado

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "КОНТРАТА":

    Искати се, и на Китай(Китайската народна република) им се иска, защото Тайван са не само производители, а там са основани световни компании, лидери в много области, най-вече в технологично отношение и Китай иска да ги присвои.