26 Ноември, 2019 15:57 4 781 31

Ердоган: Оставете доларите

  • турция-
  • долар-
  • реджеп ердоган

Президентът призова турците да ползват своята валута

Ердоган: Оставете доларите - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Президентът на Турция призова гражданите на страната да се откажат от долара, за да подкрепят своята национална валута, съобщи РИА Новости.

Президентът вече обяви, че отчита добри неща за турската икономика. Според Реджеп Ердоган турските граждани трябва да покажат доверие към страната си.

„Тези, които се доверяват на нашата страна продължават да печелят. Да се откажем от доларите. Да преминем към турската лира . Така ще демонстрираме своята оригиналност и суверенитет“, заяви Ердоган.

Той говори пред парламента. Изявлението беше пред фракцията на управляващите от Партията на справедливостта и развитието.

Според него турската икономика продължава да се развива. Има очаквания за още чуждестранни инвестиции в страната.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русороб

    36 55 Отговор
    Оставете доларите, ползвайте тоалетна хартия или рубли то горе долу същото ;)

    Коментиран от #9

  • 2 Начо

    26 35 Отговор
    Кой е тоя балък дето ще остави доларите.
    Турците обръщат във валута.

    Коментиран от #6

  • 3 да ве

    24 12 Отговор
    Само вижте кой кой е първия на амбразурата от коментиращи ха ха ха ??!!! Защитника на тоалетната хартия ха ха !!!
  • 4 българин

    27 18 Отговор
    Дано те послушат. Още ме побиват тръпки от 3000 лева за един долар давахме, а дневното заплащане беше 1500 лева, значи се е работило за петдесет цента, цял ден. Хубаво, че ни пуснаха на Запад да робуваме, че се видяхме с два лева в джоба

    Коментиран от #13

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Кюрд

    39 4 Отговор

    До коментар #2 от "Начо":

    Значи не ги познаваш, турчина от векове държи спестяванията си в злато

    Коментиран от #22

  • 7 Пичо

    18 2 Отговор
    Да даде пръв личен пример!
  • 8 Рьоне Артоа

    9 12 Отговор
    Това ще му изяде главата. Пипне ли долара е свършен. Това няма да му го простят.
  • 9 Шекелджийче

    10 4 Отговор

    До коментар #1 от "Русороб":

    Остави долара, друго си е шекелите да ти дрънкат в джоба, нали?!
  • 10 боцмана

    8 1 Отговор
    Само созополски драхми , делиормански лири и комлушки рупии.
  • 11 Crypto bg

    7 10 Отговор
    Скоро поне половината световно население ще започне да използва и криптовалута!Сега е момента да купувате биткойн!Оставете доларите!
  • 12 дедо ви

    14 6 Отговор
    Не знам тоя кво е намисли обаче долара няма нито сребърно нито златно покритие - демек тоалетна хартия а едно време на Лева пишеше " банкнотата се обезпечава със злато и всички активи на банката " ... епа я го не видим тоа надпис на долерете
  • 13 Верно

    11 7 Отговор

    До коментар #4 от "българин":

    Така беше с левчетата. Торба левчета за долар. Всичко си беше по план тогава. Каквото заповядаха господарите ни от запад на Булгаристан, това се вършеше. Долар - за левчета-хилядарки, завод-за доларче и т.н. Че и цял народ - за торба долари. Чудни времена.....
  • 14 4656

    11 8 Отговор
    ДОБРЕ Е ДА СЕ ГРИЖАТ ЗА ВАЛУТАТА СИ,.... ЩОТО ДОЛАРА ОСВЕН ЧЕ Е БЕЗ ПОКРИТИЕ СЕ КРЕПИ НА ОСТАРЕЛИ ДОГОВОРИ И НАЙ ВЕЧЕ ВОЙНИ. В ЩАТИТЕ НАПРИМЕР Е НЕЩО КАТО НИЩО. НЕ СТРУВА ДАЖЕ ТАМ - ЗА СВЕДЕНИЕ НА ПОСРЕЩАЧИТЕ , КОЛКО ОТ ГОЛЕМИТЕ КОМПАНИИ ТЪРСЯТ ДИВЕРСИФИКАЦИЯ...ПО ВЕЧЕТО. ЗА РАЗЛИКА ОТ НАС ДЕТО ИМ ВРЪЗВАМЕ ДАЖЕ ГАЩИТЕ..... АМЕРИКАНЧЕТО ГЛЕДА И СЕ ЧУДИ - В РАЯ ЛИ Е ИЛИ В ТАЗИ СТРАНА МЕ ОБИЧАТ ИЛИ СЪНУВАМ, А ДА НЕ Е СТАНАЛА НЯКАКВА ГРЕШКА..... ДРУГИТЕ С МНОГОГОДИШНИ ВОЙНИ НЕ ГИ ОТКАЗАХМЕ, ТЕЯ ТУК СЛАВЯНЧЕТА СЛУГИНЧЕТА САМИ НИ СЕ ТИКАТ.. А И ДОЛАРИ МОЛЯ ТИ СЕ ИСКАТ. А КАТО СМЕНЯТ ХАРТИЙКАТА И КИТАЙ И РУСИЯ И ИНДИЯ И Т.Н. ГЛЕЙ КО СТАВА.. А РУСИЯ ВЪВЕЖДА ЗЛАТНАТА РУБЛА И ЩЕ СЕ ЗАМИСЛИШ С КАКВО ДА СИ ИЗБЪРШЕШ ГЪТО.. ЩОТО ДРУГО ОСВЕН ДОЛАРИ ЗА 8 ЦЕНТА НЕ ЩЕ НАМЕРИШ ЗА ТАЗИ ЦЕЛ. ВРЕМЕ Е ДА ГИ ОСВОБОДИМ ОТ ТЕЗИ ИМ НЕПРИЯТНИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ АМЕРИКАНЧЕТАТА И ДА СИ ПРИБИРАТ ХАРТИЙКИТЕ.. Е ИЛИ ИМ ПРЕДЛОЖЕТЕ СРУЩУ ЛЕВОВО ЗАПЛАЩАНЕ ДА СИ НАРЕЖАТ РАКЕТИТЕ, ДА СИ СЪБОРЯТ ЗАВОДИ ДА ВИДИМ КАК ЩЕ ВИ ИЗГЛЕДАТ. КАТО НАС - ИМАХМЕ ПРОМИШЛЕНОСТ СЪС СВЕТОВНО ПРОИЗВОДСТВО И ПАЗАР - КОРАБИ НАПРИМЕР И МАШИНОСТРОЕНЕ, ЛЕГИРАНИ СТОМАНИ, СЕЛСКО СТОПАНСТВО..И ИКОНОМИКА КАТО ЦЯЛО, А ЯПОНИЯ И ЕВРОПА ОСВЕН АРАБСКИТЕ СТРАНИ И РУСИЯ ДА СА ТИ ПОСТОЯННИ КЛИЕНТИ... ЛОШО БИЛО, ГЛАДНИ СМЕ БИЛИ... АЙДЕ ДЕ !!! НААААААААА! НАПРОТИВ ! ЕДИН ЛЕВ СТРУВАШЕ ПО ВЕЧЕ ОТ ДОЛАРА. 0.72 СТ ЗА ДОЛАР. ДАЛАВЕРАТА ИЗВАН БАНКИТЕ ГО ПОВИШИ В ТЪРСЕНЕ ЕСТЕСТВЕНО.... СЕГА ПОКАЖЕТЕ ДОЛАР НА НЯКОЙ И ГЛЕДАЙТЕ КАК НАИВНО СЕ

    Коментиран от #16

  • 15 Гледач

    8 12 Отговор
    Леко полеко Ердоган си слага въжето на врата. Скоро с тези си действия ще си бутне и столчето.
  • 16 Рьоне Артоа

    12 2 Отговор

    До коментар #14 от "4656":

    Фройд е казал, че който пише само с големи букви има малка чурка.
  • 17 Диамантения хой

    7 11 Отговор
    Оставете доларите и плащайте с домати особено на Русия защотот не блестят с ум и имат доматите за по-ценни от доларите.Тeзи рaкeти приcтигaхa в прoдължeниe нa 5 гoдини и пo 5 пъти нa дeн тук им ce прaви рeклaмa. Явнo Турция ги e пoлучилa бeзплaтнo и прaви рeклaмa нa руcки oръжия зaщoтo инaчe тe ca нeпрoдaвaeми. Бeз рeклaмaтa oт Турция, Руcия нe мoжe дa прoдaдe и кoнфeти зa Нoвa гoдинa, нo дa прeдпoлoжимe чe ca пoлучили някoй и друг дoмaт cрeщу тeзи рaкeти....Руcия прoдaвa eдинcтвeния прoдукт кoйтo мoжe дa прoизвeдe, a тoвa e CМЪРТ. Мoжe дa прoдaвa и гaз, нo CAЩ и други държaви вeчe прoдaвaт гaз двa пъти пo-eвтинo oт Руcия и бeз нуждaтa oт гaзoпрoвoди c мнoгo лecнa дocтaвкa. Руcия oт eднa oгрoмнa гaзocтaнция ce прeвърнa в eднa oгрoмнa фaбрикa зa прoизвoдcтвo нa cмърт. Cee cмърт в бeднитe и нeвъoръжeни cтрaни, къдeтo придвижвaнeтo и вoювaнeтo e c пoмoщтa нa кaмили и джипoвe c мoнтирaни лeки кaртeчници зaщoтo я e cтрaх дa cee cмърт нa други мecтa oт 75 гoдини вeчe. Aнтихриcтът бeшe изхвърлeн кaтo мръceн пaрцaл oт Г8 и нa рoдинaтa му ocвeн прoизвoдcтвo нa cмърт нe им дaвaт другo, нитo дa прoдaдaт нитo дa прoизвeдaт. Нa вac тук aнтибългaрcкитe трoлoвe, cмърттa e вaшaтa рaдocт и нaдeждa, зaщoтo бeз нeя щe умрeтe oт глaд…Рaдвaйтe ce нa cмърттa и я прoдaвaйтe c пo-бързи тeмпoвe, зaщoтo идвa врeмe кoгaтo и тя щe ви бъдe oтнeтa….
  • 18 дилър от ситито

    2 2 Отговор
    Хахахахахаа...хихихихихи..хохохохохо..хахахахахха...хахахахахаха...умрех от смех, поредната простотия на геврека и пишман анализаторите на валутните пазари се появиха, гаче ли с лопатата си ги хвърлял...прост народ, брееееииийййй...хахахахаха...ххоохохохо...хихихихи..хахахаха
  • 19 1944

    2 2 Отговор
    да се вържат към венецуелския боливар. няма да е нужно да ходят на фитнес. до магазина за кило дефицитен лук с три кила лири.
  • 20 трейдър

    1 3 Отговор
    А такаааа..громете го долара..с камъние и дръве и со голи дупита..па после подкарайте и еврото...то и Саддам, че и Кадафито го разбиваха направо , ама сега чакат Геврекчията, че да им стане писар на каре белота.

    Коментиран от #24

  • 21 гост

    1 5 Отговор
    Абе добре ги е намислил Ердо, бравос..онзи ден се раходих из Истанбулските сокаци..малиииййй, ми те кадъните много поевтинели бре.Ми то като сметнеш разходите ти излизат много на сметка, по-евтини са и от ромките на Лъвов мост...е, малко намирисват де, ама сега няма да им търсим махна...а пък туфта-туфта (демек -бела и дебела) държат цена ..пък и като туриш и килото брашно( необходимо за индикатор) ептен ме отказаха..затова си лупам от по-цигулявите, нищо че са кривокраки, ама като те яхнат...ииихххуууу..и те правят като коня на оня...

    Коментиран от #23

  • 22 Така ли?

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "Кюрд":

    Кажи на турците да внимават с руснаците. Да не вземат и те , да ви освобождават от "демокрафашизъм". Това злато на а да го видите повече.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Хасан":

    Еми добре..щом така си мислиш нема лошо...аз квото си знам, си го знам за себе си, пък като не ти се верва, хОди виж. Но ми се струва че май съдиш по себе си..така че ..продължавай да лъскаш (ако има какво де)....а в панелката е топло, вънка е зима и не става да пиеш бира по къс ръкав с комшиите май.

    Коментиран от #28

  • 26 Zenga

    4 0 Отговор
    България на Българите. Пенсии няма, образованийе няма, здравеопазване няма. Народа разчиташе на господин Борисов и той го няма
  • 27 Селянин

    0 2 Отговор
    Има очаквания за чуждестранни и вестии. Тоя не си е научил урока. Много си е повярвал.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Хасан

    3 0 Отговор

    До коментар #29 от "гост":

    В Турция на секс туризъм отиват българките и гейовете ..за мъже едва ли е добра дестинация

    Коментиран от #31

  • 31 Мая Беспартийна

    1 3 Отговор

    До коментар #30 от "Хасан":

    Не ми отговори:Асан ли си или Хасан. Досега не съм срещала велик учен, поет, писател, художник, Нобелисти с такова име? Само селския идиот е Хасан!
Новини по държави: