Last news in Fakti

27 Ноември, 2019 12:30 1 417 6

Промени в името на ресора на Мария Габриел

  • урсула фон дер лайен-
  • ресор-
  • мария габриел

Това беше обявено от Урсула фон дер Лайен

Промени в името на ресора на Мария Габриел - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Новоизбраният председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен съобщи по време на днешното си изслушване в Европейския парламент за промени името на ресора на българския еврокомисар Мария Габриел, съобщи БНР.

„Културата и образованието са това, което свързва историята ни с нашето бъдеще. Те ни правят уникални - нашата душа, култура, разнообразие, наследство. Знам, че с Мария Габриел те са в сигурни ръце. Затова се радвам да съобщя, че нейният ресор ще бъде преименуван на комисар по иновациите, изследванията, културата, образование и младеж“, заяви пред евродепутатите в Страсбург Урсула фон дер Лайен.

Доскорошната министърка на отбраната на Германия обяви също твърда решимост за борба с климатичните промени, които са „екзистенциално“ предизвикателство. И обеща да се погрижи за осигуряването на средства за адаптирането на икономиките към по-ниско потребление на фосилни горива.

„Нямаме нито един момент за губене в борбата с климатичните промени“, подчерта тя.

Европейският парламент гласува в 13 часа българско време на пленарно заседание в Страсбург състава на новата Европейска комисия поименно и с обикновено мнозинство.

След като Урсула фон дер Лайен представи своя екип, в пленарната зала ще има дебат. Когато той приключи, всяка политическа група ще проведе кратка среща, за да обсъди как ще гласува. Преди вота лидерите на политическите групи ще направят изказвания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГосТ

    8 0 Отговор
    Много и отива на ная калинка ресор по иновациите 😂😂 джендърите са една от най големите иновации 😂 много креативни и инфлуенсърски😂
  • 2 Бай хой

    5 0 Отговор
    Е това е светлото европейско бъдеще. Наркоманка със семейство контрабандисти комисар по иновациите, изследванията, културата, образование и младеж“. Евроатлантическите ценности.
  • 3 Урсула

    4 0 Отговор
    Най-доброто качество на помакинчет е, че не отказва.
  • 4 Наблюдател'

    4 0 Отговор
    Жирафа е дялан камък , може да заеме и ресор търкаляне на асперини .
  • 5 браво краво

    4 0 Отговор
    мале то един Ресор, докато го кажеш вече си забавил за кой иде реч, един вид нищо и половина,важното марейка да знае за каво става дума..още по важно 18-20000евро заплата месечно, за година близо 250 000евро ..и допълнително различни бонуси.35000евро за жилищни нужди, 25000евро за екип помощници, към 8000евро за други..и накрая пенсия 25000евро, всичко към 4000000 млн евро за неуморен труд за един мандат.БРАВО!
  • 6 Последния софиянец

    4 0 Отговор
    Чудят се хората каква служба да и измислят на тази тъпунгерка. Както казваха в,, Златния телец,, :Другаря директор не знае какво ще ръководи на новата длъжност, но важното е че знае че ще ръководи.