Last news in Fakti

28 Ноември, 2019 10:32 811 2

Одобриха новия бюджет на ЕС

  • ес-
  • бюджет-
  • еп

Повече средства за борба с промените в климата

Одобриха новия бюджет на ЕС - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Съветът на ЕС одобри бюджета на общността за 2020 г., съобщи The Telegraph.

Основното в новия бюджет е отделянето на повече внимание за климата. Средствата за отговор на климатичните промени са значително повишени.

За сферата ще бъдат отделени с 500 млн. евро повече. Отделени ще бъдат средства за подкрепа на програмата „Еразъм“ и преодоляването на безработицата сдред младите.

Заложени са и повече средства за развитие на инфраструктурата. Това е последен годишен бюджет за финансовата рамка.

Парламентът получи 850 млн. евро за своите приоритети. Споразумението беше постигнато с ЕП на 25-ти ноември.

Сега Съветът го одобри официално. Европейските представители одобриха предложението с 543 гласа в негова подкрепа.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 миле

    3 0 Отговор
    Най корумпираия загиващ съюз, въпроса не е ще го бъде ли а кога ще се разпадне от крадливата му паплач - "депутати"
  • 2 Диамантения хой

    1 1 Отговор
    Не е лошо богатите страни в Западна Европа да увеличат военните си бюджети, както направихме ние бившите страни от Варшавския договор.Не че това има нещо общо с военната заплаха от Русия, тази надута държава може да я смачкаме само ние страните от Варшавския договор набързо и на един дъх при конвенционална война. Истинската заплаха в бъдеще идва от Китай. Ние сме отличници в НАТО и ще станем скоро с оценка 7 като купим и ракети пейтриът, истинските противоракетни системи, доказали се в няколко войни и два разрушителя, даже ще получим като бонус и 15 ядрени бомби от новите на САЩ за новичките ни самолети, но с право на използване чрез Щатски Генерал в българските бази на САЩ. Искам всички русофили, кoмуниcти, aтaкиcти, руcкo-бългaрcки мaнгaля,турcкo-бългaрcки мaнгaля, бeceпиcти и дeпecиcти да изпеете дружно новия си химн - ''В НАТО, в НАТО сме:):) В ЕС, в ЕС сме, първа радост е за нас да бъдем в НАТО и в ЕС!!:):) Първа радост е за нас, че родината ни България е в НАТО и в ЕС и ще работим деннощно за благоденствието на НАТО и на ЕС, а също и на стратегическият ни съюзник САЩ и братята американци пазещи ни от руският враг!!:):) Да пребъде НАТО, САЩ и ЕС и да докажем на света, че там ще бъдем вечно!!!:):) Да покажем на руският враг, че в НАТО и ЕС сме по собствена воля и никога не ще да предадем НАТО, САЩ и ЕС":):)До утре да сте го научили нaизуcт, че ще ви млатя с диамантения:):)
Новини по държави: