28 Ноември, 2019 18:02 1 856 6

Албанският премиер: Ще закривам медии

  • еди рама-
  • албания-
  • земетресение-
  • дуръс

Еди Рама предупреди, че може да закрие медии, които създават излишна паника след земетресението

Албанският премиер: Ще закривам медии - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Албанският премиер Еди Рама предупреди медиите, че при извънредната ситуация след мощното земетресение от 6,4 във вторник ще бъдат закрити тези от тях, които продължават да разпространяват фалшиви новини и да създават допълнителна паника сред населението, предаде Танюг.

"За последен път предупреждавам порталите, телевизиите и другите медии, че при условията и правните рамки на извънредното положение ще бъда принуден да се намеся и да ги закрия до края на тази драматична ситуация, ако продължат с фалшивите новини и създаването на паника", написа Рама във Фейсбук.

По-рано премиерът предупреди, че трябва "медиите да мерят всяка изговорена и написана дума".

В същия тон Рама говори и сутринта на извънредно заседание на правителството. Той подчерта, че положението е много сериозно и сега е "време за психиатри, а не за астролози".

След заседанието той написа в Туитър: "В тази извънредна ситуация е недопустимо да се публикуват шарлатанствата на местни или чуждестранни медии или да се тълкува изкривено ситуацията. Спрете това! Веднага!!!"

По последни данни жертвите от катастрофалното земетресение във вторник са достигнали 40, а ранените са 750.

Албанският премиер: Ще закривам медии

Силното земетресение бе последвано от серия вторични трусове, продължили до днес. Последният от тях с магнитуд 5,1 бе регистриран днес по обяд.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    3 7 Отговор
    Албания да се учи от САЩ.

    Коментиран от #3

  • 2 чуратаПРЕЗИДЕНТ

    2 7 Отговор
    Мене какво ме интересува?
  • 3 бабушка

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "Иван":

    Ти па що даваш акъл?

    Коментиран от #5

  • 4 Диктаторът от Банкя

    2 0 Отговор
    Боко Б хареса това !
  • 5 Иван

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "бабушка":

    Эеметресението в Сан Франциско преэ 1905-та година.
  • 6 бомбата

    0 0 Отговор
    Е, те тва е демокрация балканска ! Свобода на словото ама друг път, тва е Албания на правоверни мюсюлмани, я да видим кой какво ще плямпа и как един кютек ще му освежи полета на мисълта ....
Новини по държави: