Last news in Fakti

29 Ноември, 2019 15:06 3 176 33

Ердоган иска пари от Европа

  • турция-
  • ес-
  • пари-
  • реджеп ердоган-
  • бежанци

Турският президент заплашва да пусне бежанците към Европа

Ердоган иска пари от Европа - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган планира да се договори с Великобритания, Франция и Германия за отпускането на средства за реализиране на политиката ѝ за Сирия, включително за връщането на бежанци в Сирия, предаде ТАСС, като се позовава на Bloomberg.

Според агенцията преговори по този въпрос би трябвало да се състоят в рамките на срещата на върха на НАТО в Лондон на 3 и 4 декември.

Целта на отпускането на средства е финансирането на турската политика спрямо сирийските бежанци, които Анкара планира да върне в родината им. За да може бежанците да се върнат в Сирия обаче е необходимо създаването на съответна инфраструктура. В последно време Ердоган многократно призовава Европа да участва в разрешаването на този проблем и заплашва с нови вълни бежанци към страните от ЕС.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 😃АНАЛлизатор😂

    15 9 Отговор
    Човек започва да се чуди кой управлява Европа?!!!...Ердоган?! или Меркел?!!..докъде стигнахме!!..пълно фиаско на християнска Европа.

    Коментиран от #5, #7, #8

  • 3 прока

    9 6 Отговор
    Това вече го гледахме ,чакаме продължението на сериала с пускането по един милион бежанци в България и Гърция,тогава ще стане по интересно да гледаме серияла.
  • 4 Тра ла ла

    13 12 Отговор
    Доказано е, че само пълни тъпанари и отрепки, автоматично прилагат едни и същи банални номера, не за друго, а очевидно защото мозъците им могат да измислят само толкова..... Моят съвет към ЕС е повече да не се занимават с примати.....
  • 5 Ъхъм

    3 8 Отговор

    До коментар #2 от "😃АНАЛлизатор😂":

    Това е един от проблемите, че се определя като религиозна, християнска, лигава, откачена.....да беше атеистка до сега бай мангял да е видел собственото си унижение от цивилизацията....
  • 6 ОТ ТАЯ

    9 7 Отговор
    НАХАЛНА ПОРОДА ИМА ДОСТА В БЪЛГАРИЯ - ВСИЧКИТЕ СА НА ПОМОЩИ !
  • 7 Герчек

    13 3 Отговор

    До коментар #2 от "😃АНАЛлизатор😂":

    Европа е много заета , неможе да си определи пола защото им сърби хем отпред хем отзад .
  • 8 Транго 😂

    10 10 Отговор

    До коментар #2 от "😃АНАЛлизатор😂":

    Европа не е хрисиянски саюз , защото 95% от европейците са атеисти (гявури ,неверници).

    Коментиран от #9

  • 9 Дядо Вангел

    7 10 Отговор

    До коментар #8 от "Транго 😂":

    Е карай сега ти нали си вярващ в пророка педофил, който се сувукуплява с девет годишно момиченце.

    Коментиран от #15, #23

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Абдал

    6 4 Отговор
    Да ги пусне Стига е плашил гаргите защото вече не хваща дикиш
  • 12 Едноокия Джак

    13 4 Отговор
    Аз ако съм на Ердоган въобще няма да искам пари от Европа. Ще кажа на бежанците имате 24 часа, от която граница искате от там напуснете страната, който не е напуснал на разноски на Турция ще бъде върнат в Сирия. Ако има един останал, аз ще си изкарам и другото око. Всички ще бягат в България, от там вече докато преминат България не ми се мисли какво ни чака. Да са 1 000 да излезем на глава с тях, над 4 милиона са. Ще ни оглозгат отвсякъде. Тези не приличат на нашите мургави съграждани. По единни са, и всички са въоръжени с хладно оръжие. Може и да останат където видят обезлюдени села

    Коментиран от #31

  • 13 тъп фес

    10 14 Отговор
    Егати смешния просяк е тоя - не спря да циври за пари и да изнудва ...

    Коментиран от #27

  • 14 шщшшро7

    4 12 Отговор
    Това Догановото вече не е шантаж , даже вече не е и рекет , ами направо си е ТЕРОРИЗЪМ !! Що европа не вземе да го ЗАБРАНИ със съответните последствия ?
  • 15 Аптал дядо

    11 6 Отговор

    До коментар #9 от "Дядо Вангел":

    Ти чел ли си курана че пишеш измислици за исляма , ако някой ден го прчетеш и съм сигурен че ще бъдеш в бройката на стотях хрстияни приели исляма всеки ден .

    Коментиран от #17

  • 16 българин

    11 5 Отговор
    Какво ни шантажирва този фес за пари? Да ги приберем четирите милиона бежанци в България, да видим тогава кого ще шантажирва. Хем ще си увеличим населението.
  • 17 Май не си прав

    6 7 Отговор

    До коментар #15 от "Аптал дядо":

    Истина е че наркоман-педофил е разлистил 9-годишната Аиша Бин Бакр! А за исляма и аз ще го приема преди да си замина, за да се радват всички които ме познават че още една ислямска свиня е ритнала камбаната!

    Коментиран от #21

  • 18 вкусният цианид

    11 4 Отговор
    eрдоган е най-добрият президент който турците някога са имали!

    Коментиран от #19

  • 19 Работещия бедняк

    6 3 Отговор

    До коментар #18 от "вкусният цианид":

    Не бе Борисов е номер едно
  • 20 ГосТ

    6 10 Отговор
    Тоя въшкар седнал за се отваря на най мощния съюз в света...струпват армия на границата, искат си обратно парите,които са му дали и налагат санкции. Ако не го бомбят и готово.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Ехеее

    5 11 Отговор
    Ако беше умен тоя, щеше да измисли по-адекватни аргументи, а безмозъчното си дрънка едно и също. Като го виждат колко е глупав, защо изобщо му обръщат каквото и да е внимание

    Коментиран от #25

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Ердоган казва

    9 2 Отговор
    И предупреждава за нова бежанска вълна, а на еврогейталашки преведено е заплашва. Ердоган иска съпричастност към бежанският проблем, еврогейталаците превеждат изнудва за пари.
  • 25 Фес

    13 3 Отговор

    До коментар #22 от "Ехеее":

    Много е глупав. Този глупавия отмъкна Южен поток от умните българи и сега умните българи са наредени на Капъ куле с баданарките и се молят на този простия за газ. Толкова е прост, че им отмъкна из под носа на умните българи и Фолксваген. Този простия отмъкна от умните българи и милионите руски туристи. А бе, прост ти казвам, хубаво, че българите нямат такъв прост лидер 😂 😂 😂

    Коментиран от #30

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Ами да

    4 2 Отговор

    До коментар #13 от "тъп фес":

    Ами глей краварите как изнудват па си прай сметка и ердоганчо ко прай.
    Един дол дренки.И що е така?
    Ами щото европа и ЕС са джендъри .
    И браво на ердоганчо(нее стока знам),нашите продажници ли са по добри,дет се кланят на всеки?Докарвайки ни нас обикновенните хора до просешка тояга и по таз причина да бегаме на вин.
  • 28 FtF

    6 0 Отговор
    Стига с тия сириции ! От тези дето ги хващат на границата един на десет е сириецр другото е пропаднала сган от други места .
  • 29 Аполон

    4 1 Отговор
    Сиганина по навик проси даже и президент да стане
  • 30 Бъркаш

    5 1 Отговор

    До коментар #25 от "Фес":

    Нямаме политици! Ако имахме, газта още от началото щеше да мине оттук! Ако имахме политици и не приемаха тръбата, на капъ куле всеки ден с тирове щеше да караш газта за Европа! Просто големите нареждат! С тая газ затягат примката около великия ти султан!
  • 31 Тервел

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "Едноокия Джак":

    Само разрешение за стрелба на месо на границата и ще видим кой има кой няма хладно оръжие.Ако тръгнат по такъв начин фесовете с рогата напред в Европа ще се надигнат крайно десни настроения и тогава музеите с пещи на Сименс ще станат действащи , Вермахта пак ще покаже как се мачка гаджал наред и после ще се възцари мир. Такава е историята,ислямската измет през няколко десетилетия се надига и трябва да бъде изтребвана.
    През 7 век арабските територии се простират на три континента – Азия, Африка и Европа. Покорени са бившите византийски провинции Сирия, Палестина, Египет, Северна Африка. В началото на 8 век е покорено и Вестготското кралство в Испания. Арабите вече реално застрашават Европа и най-вече ромейската столица Константинопол.През есента на 717 година огромна арабска армия водена по суша от халиф Сюлейман ибн Абдул-Малик, а по море от командващия флота негов зет Маслама ибн Абдел Малик, комуто впоследствие е поверено цялото командване, потегля към Константинопол и го обсажда от всички страни. През пролетта на 718 година хан Тервел повежда българските отряди и достига в близост до Цариград.....
  • 32 Тервел

    1 0 Отговор
    Блокирани от българите по суша, арабите прекарват изключително тежка зима, като множество от тях умират от болести и глад. През пролетта на 718 година кан Тервел нанася на арабите поредното поражение. Според източника „Химн Акатист“ арабите дават 20 000 жертви, според Алберик – 32 000. Сухопътната армия на Маслама е разгромена, като жертвите от арабска страна съгласно Теофан Изповедник са 22 000, а според хрониката на белгийския монах Зигеберт българите избили 30 000 сарацини.
    На 15 август 718 година арабите се оттеглят от Константинопол. В резултат на битката Византия е спасена от разгром, а Югоизточна Европа запазена от арабското нашествие. В един свой труд от 1545 година испанският автор Мехия изтъква значителната роля на българите за разгрома на арабите на Балканите и противопоставянето на арабските амбиции да поставят в клещи и да застрашат цяла християнска Европа. Френският византолог Шарл Дил твърди, че победата над арабите е за исляма велико бедствие, като я определя за по-значителна от победата на франкския пълководец Карл Мартел 15 години по-късно в равнините на Поатие.
  • 33 Фес

    2 1 Отговор
    И после Византия за благодарност ви заробва за 200 години и вие пък после им връщате жеста, че сте им били роби, като им правите подарък Бяло море.
Новини по държави: