29 Ноември, 2019 16:07 1 869 5

Рекордно ниска безработица в Германия

  • германия-
  • безработица-
  • служители

Рекордни числа в периода след обединението

Рекордно ниска безработица в Германия - 1
Снимка: Shutterstock

Безработицата в Германия падна до рекордно ниски нива, съобщи ДПА.

Това беше обявено от Федералната агенция по труда в Нюрберг. Според последни проучвания процентът на безработицата в страната достига 4.8.

През този месец без работа в страната са били 2.18 млн. души. Това означава, че безработните през ноември са били с 63 000 по-малко от тези през октомври.

„Сегашната икономическа слабост все още не е осезаема на пазара на труда. Числата все още са добри“, заяви ръководителят на агенцията.

В страната имаше опасения от понижение на икономиката. Все пак то беше избегнато през този месец.

Това са най-ниските числа в страната в периода след обединението. Броят на безработните в страната е с 6000 по-малко в сравнение с техния брой за същия период през миналата година.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нормално!

    6 8 Отговор
    Като затриха българското производство и туризъм, започнаха да печелят на наш гръб!
  • 2 Пунчо

    8 2 Отговор
    Требе да се работи! Гостите требе да са ранят.

    Коментиран от #5

  • 3 Миризлив пор

    7 1 Отговор
    Брей, тези дават едни от най-високите заплати в ЕС и пак безработицата ниска. При нас като се каже че ще се вдигат заплати изскача "бизнеса" и започва да обяснява какви фалити ни чакат, колко хора гладни трябвало да стоят. Май или само ни плащат за да не плащат заплати или са некадърни или и двете?
  • 4 Yavuz

    5 2 Отговор
    За да няма безработица трябва да има работодатели, а в България те са под държавен "терор", докато в Германия са под закрила на държавата.
  • 5 соросоидни кърлежи

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Пунчо":

    Един въпрос,ако може някой да ми отговори.От близо 2млн."бежанци"социални слаби-талибани и техните семейства дошли в Гърманистан преди 2години и все още прииждат,колко в момента се водят на работа?
Новини по държави: