Last news in Fakti

2 Декември, 2019 09:50 2 276 6

Лео ди Каприо: Не съм финансирал пожарите в Амазония

  • леонардо ди каприо-
  • амазония-
  • жаир болсонаро-
  • алтер ду шау

Огънят в района на Алтер ду Шау унищожи еквивалента на 1600 футболни игрища

Лео ди Каприо: Не съм финансирал пожарите в Амазония - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Актьорът Леонардо ди Каприо отрече твърдението на бразилския президент Жаир Болсонаро, че е подкрепял финансово организации, обвинени от полицията, че са свързани с пожарите в амазонската джунгла, съобщи АФП.

"Макар и да заслужават подкрепа, не сме финансирали тези организации", подчертава актьорът в комюнике, публикувано от бразилската преса.

Леонардо ди Каприо има предвид противопожарната бригада в Алтер ду Шау, която от 2018 г. помага на пожарната в горите в окръг Пара, и която според регионалната полиция може сама е е подпалвала участъци, за да получава дарения. Във вторник четирима души от тази бригада бяха арестувани.

В ежеседмичното си интервю в четвъртък президентът Жаир Болсонаро обвини американския актьор, че подпомага пожарите в Амазония. Според бразилския президент Ди Каприо е дарил 500 000 долара на организацията, като една част от тях е предназначена за "подпалвачите".

Леонардо отрича да е правил такова дарение, като заявява, че "бъдещето на тези незаменими екосистеми е застрашено" и той е "горд, че е с групите, които ги защитават".

Пожарите в района на Алтер ду Шау унищожиха еквивалента на 1600 футболни игрища. Потушаването им отне четири дена.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Психолог.

    10 1 Отговор
    Грета Тунбата е запалила гората в шизофренишкия си пристъп на ярост и декординация тя виновникът и трябва да бъде изгорена на кладата като вещица.
  • 2 болшевик

    8 0 Отговор
    че как не са изкарали някой комунист виновен или Леонардо е такъв!?
  • 3 пилот

    8 1 Отговор
    Боко е хвърлил фаса от правителствения самолет.
  • 4 А и т и р

    11 1 Отговор
    Манете го дикаприото -той е пич....пишете че Китай удари санкции на САЩ и освен това забрани на всички американски кораби да акостират в пристанищата на Хонг Конг-това е интересното инфо..
  • 5 ИСТИНАТА

    11 2 Отговор
    ТОЙ Е ВИНОВЕН ЗА СПИРАНЕТО НА ВОДАТА В ПЕРНИК....

    Коментиран от #6

  • 6 хихихиххи

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "ИСТИНАТА":

    Путин и руснаците!
Новини по държави: