Last news in Fakti

2 Декември, 2019 10:43 2 727 27

Тръмп: Румъния е наш безценен съюзник

  • румъния-
  • клаус йоханис-
  • доналд тръмп

Хиляди хора присъстваха на военния парад в Букурещ по случай националния празник

Тръмп: Румъния е наш безценен съюзник - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Американският президент Доналд Тръмп окачестви Румъния като "безценен съюзник" на САЩ и НАТО в поздравително послание, изпратено на румънския президент Клаус Йоханис по случай днешния национален празник на страната, предаде Аджерпрес.

"Поздравяваме Румъния за твърдия ѝ ангажимент в споделянето на товара и трансатлантическата сигурност и очакваме с нетърпение да надградим още повече нашето стратегическо партньорство в идните години", пише Тръмп, чието послание беше публикувано от президентството на Румъния.

Хиляди хора присъстваха на военния парад в Букурещ днес по случай националния празник, с който бе отбелязана 101-ата годишнина от обединението на Трансилвания и Румъния и създаването на единна румънска държава.

Още от ранните часове на деня хората започнаха да прииждат по маршрута на парада, развявайки знамена и разноцветни балони.

Наред с румънските военнослужещи в парада участваха и 500 военни от над 20 страни от НАТО и съюзнически държави. Представени бяха 200 единици военна техника и над 50 летателни апарата.

Тръмп: Румъния е наш безценен съюзник

Проявите започнаха на Площада на Триумфалната арка в Букурещ с поклон на президента пред бойното знаме и проверка на почетния строй на представителните роти. След това бе изпълнен националният химн и бяха дадени 21 топовни салюта.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El chochone

    30 11 Отговор
    Балканските държави са силно контролирани от ГОЛЕМИТЕ външни сили! Турция НЕ е от тях и си прави каквото си иска! Ако бяхме в общ съюз на Балканите щяхме да имаме глас по целия свят!!! ;)

    Коментиран от #2, #3, #9

  • 2 Знам знам🙄

    9 14 Отговор

    До коментар #1 от "El chochone":

    Абе по принцип не ти тача мнението много много ама сега си прав. Откога дудна за Балканска федерация. Не само ше ни се чува гласът ами ше се слуша внимателно какво казваме. Ама много сме обременени от история. Примерно бих приобщил и Турция въпреки наследствената си омраза. Румъния е просто Друга България.
  • 3 ЕI chochone оригинала

    13 27 Отговор

    До коментар #1 от "El chochone":

    За първи път в своята история балканските страни могат да избират между цивилизованият Запад и варварския Изток. И те избраха правилният път.
    Бог да благослови Америка!
  • 4 Изпаднал германец

    20 4 Отговор
    Еми то Румъния и за Хитлер беше ,,безценен" съюзник.

    Коментиран от #17

  • 5 Шляхтиц

    12 9 Отговор
    Лицемерието и безочливостта на Тръмп са безгранични. 75% от американците не знаят, че съществуват на планетата държави с имена Румъния и България, за Тръмп станахме стратегически съюзници. За да може под носа на ВЕЛИКАТА МЕЧКА да дрънчат оръжия и да се нагнетява международно напрежение.
    По-отвратително поведение на политик до сега не съм срещал, а съм вече на 73.

    Коментиран от #6, #18

  • 6 Бончо

    6 10 Отговор

    До коментар #5 от "Шляхтиц":

    Това че си на 73 години, много ясно говори защо мислиш по този начин. Ами защото си от актива на бригадирското движение, нали?

    Коментиран от #13, #20

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Ал та фанах Атаопънах

    9 6 Отговор
    Всяка държава която има дори капчица петрол е длъжна да е първи приятел със САЩ, инак ги чака миротворческа акция.
  • 9 Не ставай смешен

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "El chochone":

    Гласът на Москва ли ? Ай нема нужда

    Коментиран от #21

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 хич не е здравословно

    5 2 Отговор
    На краварите напоследък все на такива силни съюзници и върви ! Като Румъния ,България,Черна гора ,Албания,Литва ,Латвия ,Естония ........
  • 12 Дочо Илиев

    5 2 Отговор
    Точно защото ти не си от неговото поколение ,нямаш база за сравнение. Мозъка ти е полиран до блясък !
  • 13 Шляхтиц

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "Бончо":

    За да си получа дипломата за висше образование през1970 година ме принудиха от комсомола да направя АГИТ ТАБЛО на тема "100 години от рождението на Владимир Илич Ленин. Бях се самоизключил от Комсомола и платих за четири години наведнаж членски внос и като направих и таблото, всичко си дойде на мястото.
  • 14 голяма сила ей

    2 3 Отговор

    До коментар #10 от "ТОЧКАТА":

    А ,има и други държави дето да са силен съюзник на краварите ! Руанда ,Република Конго ,Риф Кингман............

    Коментиран от #16

  • 15 Румяна Костова по-младата

    3 5 Отговор
    Много ясно!! Нашите позагоряли приятели американци от там ще преобърнат набързо Крим, а Русия ще гледа като н.срана стара госпожа и ще се учи как се прави това.ЕС се справя успешно с Русия, но това не трябва да ни успокоява. И аз вярвам в Спасителя, но за хибридната руска атака и лакеите им – русофилите, атеистите, атакистите и комунистите, Той е ''втора ръка'', не върви и за тези хора е нужна ''тояга и морков''... и превъзпитание с бухалки... Християнството ще почака докато се справим с хибридната руска атака и смачкаме ''войниците'' им до положение да се влачат по земята. Вече всички способи са разрешени.Ако трябва ще ви изпратя и скинарите, но мисля че ще се справите и без тях момчета. Унищожете ги.

    Коментиран от #22

  • 16 ТОЧКАТА

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "голяма сила ей":

    ...за бурунди да не говорим,че виж пак ни объ'ркали!!!
  • 17 Ама после

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "Изпаднал германец":

    руските танкове минаха през Румъния 1944г. като експресен влак през малка гара. Та да не се наложи да си припомнят набързо събитията от преди 75 години.
  • 18 В подкрепа на

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Шляхтиц":

    тезата ти ще допълня сбърканото име на страната ни по време на посещението на "великият" в краварника,че вместо България,неграмотниците тъпи бяха изписали Белгия. Това идва да ти светне червена светлина какво сме за тях,просто едно нишо с територия,която трябва да се освободи час по-скоро. Точно по този въпрос работят.
  • 19 Е браво, бе

    2 0 Отговор
    Нали ние бяхме, безценият съюзник? Баце, ако разбере за посланието, ще стават панаири.
  • 20 А ти сине майчин

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Бончо":

    от заспалото движение ли си и от скотско-тъпанарската паплач за,която чест достойнство и родина не съществуват. До това ви доведоха новите ви господари зад големият гьол,да не мислите да мразите и никакви ценности,на което вие викате свобода и демокрация.По този белег се причислявате към онези от ИД,които громиха паметници на културата и историята. И още нещо,ако нямаше бригадирското движение да прокарва пътища и строи язовири гольо,сега щеше да живееш в държава,като Конго не,че след 30 годишно "демократично" управление не сме на път да задминем дори и най-пропадналата държава.
  • 21 Ти си смешен

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Не ставай смешен":

    защото явно не знаеш притчата на Кубрат към синовете си и снопа пръчки. В момента сме точно отделни сухи пръчки,които се чупят много лесно,а не както е казал Кубрат в сноп да бъдем.
  • 22 Аз държа

    4 3 Отговор

    До коментар #15 от "Румяна Костова по-младата":

    да гледам от първи ред как краварите ще обърнат Крим,че ми е любопитно. Ама да не стане така,че да има поредица от кораби и самолети на пристанището в Констанца и стотици да подават оставки,защото не искали да излагат живота си на риск. Млада госпожице сигурно от младоста ти е простено да забравяш събития от близките години,явно секса ти е повече в главата от колкото политикат. Прави си го и не се занимавай с нея,че ще объркаш и двете.

    Коментиран от #23, #24

  • 23 да си знаеш

    4 2 Отговор

    До коментар #22 от "Аз държа":

    Я ни разкажи малко повече за оставките краварче руско,че като гледам си поредния руски ибрик,дето си няма никаква идея за какво пише.Комунистическите ви мантри нямат край.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Белогвардеец

    0 0 Отговор
    Че Румъния няма спечелена битка в историята си. Дори разбитата в момента България, ако стане война може да ги заличи
  • 27 Ссссс

    0 0 Отговор
    Недейте така ве, Бойко ще ревнува, как Румъния ще е такъв съюзник, трябва да сме ние, как?
Новини по държави: