1 214 31

Русия създава заместник на Уикипедия

Владимир Путин смята сайта за ненадежден

Русия създава заместник на Уикипедия
Снимка: Shutterstock

Русия ще създаде нов сайт, който да е заместител на „Уикипедия“, съобщи РИА Новости.

Руската енциклопедия трябва да гарантира достоверна информация за гражданите. По-рано руският президент Владимир Путин обяви „Уикипедия“ за ненадеждна.

Той предложи сайтът да бъде заменен с електронна версия на „Голямата руска енциклопедия“. Тя трябва да предлага надеждна информация в съвременна форма, която постоянно да се актуализира на базата на потвърдени източници и данни.

Руското правителство вече въведе контрол над руската част на интернет. Вече се работи по новия сайт, който е одобрен от правителството.

Русия
Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.

Още по темата

 • Руснаците оптимисти за отбор на Олимпиадата

  Руснаците оптимисти за отбор на Олимпиадата

  От Руския олимпийски комитет заявиха, че ще направят всичко по силите си руските спортисти да се състезават под собствения си флаг на Олимпийските ...
  29.11.2019
  398
 • Путин иска руска „Уикипедия“

  Путин иска руска „Уикипедия“

  Руският президент Владимир Путин призова да бъде създадена руска онлайн енциклопедия, която да стане алтернатива на "Уикипедия", предаде ...
  6.11.2019
  1 052
  56

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 Бах

  32 29 Отговор
  Крайно време беше , да направят нова , вярна и истинска енциклопедия !

  Коментиран от #18

 • 2 Русороб

  28 32 Отговор
  То всяка втора дума им е лъжа и пропаганда
 • 3 месара

  30 19 Отговор
  е сега вече руско-съветските войски ше са най големите освободители, няма да има писания че са били окупатори! да живее ленин, сталин, кпсс!!! другаре, радвайте се!

  Коментиран от #17

 • 4 га-га

  20 19 Отговор
  Отново ще демагогстват и ще изкривяват истината.
 • 5 Най - после КРАЙ на ФейкиПедия!

  16 13 Отговор
  Спосибо РОССИИ ! НА КОНЕЦ - ПРАВДА НА ЯВЕ !

  Коментиран от #10

 • 6 мани мани

  19 10 Отговор
  и много добре правят! трябва и ние да създадем наш вариант и да си вписваме праведно нещата! знаете ли, че там от години вписват ПЛАТЕНИ люде? първото което е, че е малко сложно там да се вписва, абсолютна тъпня в кодировката в педиругедията! трябва все да те удобряват за написаното! по принцип там пишат само платени тролове, книжни плъхове в полза на запада и всичко се преиначава! уикито стана отврат понеже набра свирепя скорост и посещаемост, и рухна надеждността му за истинност на инфото! спомням си преди 100г. как си беше готина платформа, но вече там са си определен кръг от хора и трудно ще ви позволят да вписвате и променяте инфо :) не бива да се взема за "чиста монета" инфото от уики-то! както и не бива всеки ден да имате фейсбоклука за събиране на истинско инфо! а именно от тези сайтове все гледате :) якък ви за грамотността!

  Коментиран от #8


 • 7 куха руска лейка

  23 13 Отговор
  Най-вероятно ще е някаква нелепа страница пълна с комунистическа демагогия,която и без това ще се чете единствено от руснаците.Самия факт,че се налага отново да заменят нещо американско говори колко са изостанали милите и,че на тоя свят всичко е американско.Руснаците с опитите си да заменят американските неща единствено се изолират още повече от света,защото на тоя свят са просто едни дребосъци които са длъжни да бъдат част от стадото.
 • 8 Прав си

  5 0 Отговор

  До коментар #6 от "мани мани":

  Мнозинството е простолюдие.Навсякъде.
 • 9 Този коментар е премахнат от модератор

 • 10 фатмак

  13 6 Отговор

  До коментар #5 от "Най - после КРАЙ на ФейкиПедия!":

  Мудак, на какъв език си се опитал да пишеш, ве сучара? По-големи лизачи на руски зaдници от българските тъпaнари няма!!! Като се натягаш, поне научи езика и пиши правилно.

  Коментиран от #13

 • 11 Наблюдател

  13 4 Отговор
  Освен това Путин не харесва и телефоните и компютрите без руско програмно осигуряване и ги спира от 1 юли 2020 години продажбата на такива с не руски софтуер. Следващата крачка може бе ще бъде забраната на смартфоните и Интернет. Слава России! Путину слава!
 • 12 Руските свине

  10 4 Отговор
  Отдавна живеят във виртуална реалност, в която Русия е велика държава, освободителка на народите. Тя е ръководена от гениален президент, който е сплотил народа около себе си за да даде отпор на враговете обсадили Русия отвсякъде за да я поробят и превземат ресурсите и.
 • 13 Покажи ми блядуго как е правилно

  2 2 Отговор

  До коментар #10 от "фатмак":

  Сукалкаджия и шлюхачик ! Презервуарен или Резервативен ! НАЛИ си на ТИ с руския !

  Коментиран от #14, #15

 • 14 Този коментар е премахнат от модератор

 • 15 Този коментар е премахнат от модератор

 • 16 Този коментар е премахнат от модератор

 • 17 simone de beauvoir

  2 2 Отговор

  До коментар #3 от "месара":

  " Истината е една и тя винаги е от ляво. А десницата, там затова има плурализъм, те само се лутат..." Симон де Бовоар.
 • 18 Само питам

  9 4 Отговор

  До коментар #1 от "Бах":

  Защо руските отпадъци смятат, че Русия е носител на истината? Тя отдавна е символ на лъжата и измамата.
 • 19 ****

  3 4 Отговор
  Истината винаги е неудобна за някого.Както е при нас,от турско робство стана,османско присъствие,сега стана османско съжителство,за това подкрепям Русия,нека си направят това което сметнат те за добре.Защото всички знаем кой пише историята,винаги победителите,такава каквато на тях им е удобна.

  Коментиран от #22

 • 20 Този коментар е премахнат от модератор

 • 21 русопед

  5 2 Отговор

  До коментар #20 от "уикигад":

  Е, след тази заповед на Путин руските пидори и педита ще четат само русопедията!
 • 22 Истината

  5 2 Отговор

  До коментар #19 от "****":

  В историята на всички държави били в рамките на Османската империя ,Румъния, Гърция, Сърбия, Хърватия, Македония и т.н. не се говори за ТУРСКО РОБСТВО. Единствено в България има подобен прочит, защото турското робство кореспондира пряко към освобождението и вечната благодарност, която българите трябва да изпитват към освободителката от това робство.
 • 23 гост

  4 1 Отговор
  За мужиците ще е най-добре да си направят паралелна вселена и всичките да се преместят там !

 • 24 Истината

  4 1 Отговор
  Колкото успя "импортозамещението", толкова ще успее и това начинание.
 • 25 Лелее

  4 1 Отговор
  Представям си само колко надеждна ще бъде тази ......медия. Лъжи, лъжи и пак лъжи и благоденствие на руския народ.

  Коментиран от #26

 • 26 gnom

  0 3 Отговор

  До коментар #25 от "Лелее":

  Боже, колко си "прав"! За лъжите. Преди 25 години някъде, и ние под въздействието на новото бяхме накупили една камара детски енциклопедии. Западни издания, разбира се. И моят син, който бе малък тогава, една вечер ми вика гордо: Гледай тате, първият космонавт е американец, първият полет е техен и една камара простотии. Викам: Нещо си се объркал? Къде го пише това?? Как къде в енциклопедията! Отворих се и се хванах за главата. То бива лъжи и простотии, ама само за американските говеда бива! Викам му: Я я хвърли и се порови малко в Интернет и пак ще говорим. Идва на другия ден и вика: Тате излезе прав! Няма нищо вярно в тези енциклопедии. Та толкова за честните и безпристрастни западни писания и Уикипедия! И руснаците са си абсолютно прави! Ще имат възможност да сравняват писаниците и да отсяват лъжите, с които ни заливат и от Русия и от ФАЩ!
 • 27 стоян георгиев

  1 0 Отговор
  суперидея е русия да създаде свои портал на знанието,но в уикипедията основните теми са свързани с историята и е добре русия да разсекрети вече периода 1917-1949 година ,щом толкова много иска да обяснява на останалия свят кво се е случило!
 • 28 Този коментар е премахнат от модератор

 • 29 Балкан Боклук

  0 1 Отговор
  Я родину свою люблю ♪♫ ♪♪♪ Под Курском соловьи поют, В Москве зады как прежде лижут... Я Родину люблю свою, Но государство - ненавижу! Везде ворьё куда не плюнь, И всяк из них летит "на царство"... (*) Я Родину свою люблю, Но ненавижу государство! Народу денег не дают, Ракеты посылают к Марсу... Люблю я Родину свою, И ненавижу государство! "Рублёвым" платят по рублю, Зураб Россией не обижен... Я Родину свою люблю, А государство - ненавижу! От "левой" водки все блюют, В больницу - с собственным лекарством... Я Родину свою люблю, Но ненавижу государство! Нам мир навешал столько плюх! "Спартак" в газетах круче "Барса"... Я Родину свою люблю, но ненавижу государство! Немцов "курчавит" по Кремлю, Климентьев, друг его, пострижен. Ефимыча в упор не вижу, Поскольку Родину люблю, А государство ненавижу! В себе желание давлю, купить шале вблизи Парижа. Я государство ненавижу, но очень Родину люблю! Александр Розенбаум

  Коментиран от #31

 • 30 viktor

  0 0 Отговор
  Putipediya: koy sazdase samoleta Mojayski...s 2 parni kotela izlete... radiyoto Popoviç...edison poturçen slavenin...bog imali ima ama sega e zayet piye votka v Kremıl sıs sveti Stalin...
 • 31 Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки.