Last news in Fakti

2 Декември, 2019 23:50 1 779 3

Унгария с голяма подкрепа за Балканите

  • унгария-
  • ес-
  • балкани

Петер Сиярто иска повече действия от ЕС

Унгария с голяма подкрепа за Балканите - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Външният министър на Унгария изказа недоволство от това, че ЕС все още не е взел решение за своето разширяване, съобщи France 24.

Правителството на Унгария е сред най-големите поддръжници на европейското бъдеще на държавите от Балканите. Страната вече изказа своята подкрепа за Албания и Северна Македония.

За това говори и Петер Сиярто. Според него Финландия, която е ротационен председател на ЕС, не е направила достатъчно за осигуряването на разширяване.

„Това е първото председателство, което не успя да отвори нито една преговорна глава с която и да е от кандидатките. До сега това не се е случвало и не мисля, че е правилно“, заяви Сиярто.

Франция вече отложи даването на дата за преговори на Северна Македония и Албания. Според унгарските представители подобна политика затруднява разширяването и противоречи на интересите на ЕС.

Според Сиярто Черна гора трябва да отвори само още една преговорна глава, но Финландия все още отлага процеса.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    2 0 Отговор
    Эащо?
  • 2 Иван

    1 0 Отговор
    Гледахте ли срещата Тръмп-Бойко?
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: