Last news in Fakti

3 Декември, 2019 09:49 5 766 28

Тръмп, накажи ги!

  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • с-400-
  • ракети-
  • f-35

Американски конгресмени призоваха президента да въведе санкции срещу Турция заради закупуването на руски ракетни системи

Тръмп, накажи ги! - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Сенаторите от Републиканската и Демократическата партия на САЩ Линдзи Греъм и Крис ван Холън призоваха администрацията на Доналд Тръмп да наложи санкции на Турция заради това, че тя е купила руски ракетни системи, предаде Ройтерс.

Според двамата сенатори ако санкции не бъдат наложени, това ще изпрати "ужасен сигнал" на другите страни.

"Времето за проявяване на търпение отдавна изтече. Време е да приложите закона", казват двамата сенатори в писмо, адресирано до американския държавен секретар Майк Помпео, с което се е запознал Ройтерс.

"Ако не го направите, това ще прати ужасен сигнал на други страни, че те могат да пренебрегват американските закони, без да има последици за тях", допълват сенаторите.

Анкара и Вашингтон са в конфликт заради това, че Турция, която е член на НАТО, купи руски ракетни системи С-400, за които Вашингтон твърди, че не са съвместими със средствата за защита на алианса и представляват заплаха за изтребителите по технология стелт F-35. Турция започна да получава първите руски системи през юли, което разгневи много американски конгресмени. В отговор Пентагонът отстрани Анкара от програмата за изтребителите F-35.

Тръмп, накажи ги!

Досега администрацията на Тръмп се въздържаше от налагане на санкции на Турция, въпреки че стопанинът на Белия дом подписа закон през 2017 г., който прави задължително въвеждането на санкции за страни, които правят бизнес с Русия във военно-промишлената област.

Американски законодатели се разгневиха още повече на Турция заради турската операция в Сирия срещу кюрдските милиции, подпомогнали американските сили в борбата с ислямистите от "Ислямска държава".


Поставете оценка:
Оценка 4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пипъна

    13 28 Отговор
    мачкай, Донка!
  • 2 Монгола

    43 11 Отговор
    Ердоган приземи краварите много брутално!

    Коментиран от #14

  • 3 Kravarite

    23 8 Отговор
    Ще ти се върне чиче Дони ! ХЕХЕХЕ
  • 4 Българина

    40 15 Отговор
    Няма как да се гъбаркат с Турция.Това не им е ПОМИЯРСКИ булгаристан, управляван от ПРОДАЖНИ ТИКВИ. :-)

    Коментиран от #13, #23

  • 5 Анти милиционер

    34 6 Отговор
    Американските закони важат само на територията на клоаката. Колко много американски милиционери с интелект на коремен глист.
  • 6 КОНТРАТА

    34 3 Отговор
    Световния рекетьор.
  • 7 Рто

    36 3 Отговор
    "Aкo нe гo нaпрaвитe, тoвa щe прaти ужaceн cигнaл нa други cтрaни, чe тe мoгaт дa прeнeбрeгвaт aмeрикaнcкитe зaкoни, бeз дa имa пocлeдици зa тях", дoпълвaт ceнaтoритe.

    Всички ли, трябва да се съобразяваме с американските закони????
  • 8 А?... Ко?... Не!

    31 4 Отговор
    "Накажи ги за неспазване на Американските закони"!? Много нагли, бе?
  • 9 боцмана

    31 5 Отговор
    Какви закони ви яли , бе краварчета нещастни , вашите закони важат за вас. От какъв зор , ще карате хората да ви купуват стоките и с какво право ще ги наказвате ако откажат? Накажете ги и се простете с базите си в Турция. Така е когато държава на годините на Лили Иванова и изградена от боклуците на Европа се опитва да се прави на велика , скоро ще бъде наритана отвсякъде , китайчетата я започнаха.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Знам знам🙄

    15 2 Отговор
    Тц тц тц тц тц. Ало професорите по български език и литература бърже ама много спешно имаме нужда от нова дума вибте там нещо " ОТВРАХАЛЕН" или "НАХАТИТЕЛЕН". Бе нещо подобно. На кой по дяволите му дреме за американските закони.
  • 12 Имам човек...

    26 1 Отговор
    Нагли, нахални, безобразни! Членове на Нато да се съобразяват с американските закони? Нато като организация има свой устав и правила, които доброволно са приети от страните членки на Алианса. А те са партньорство, взаимоподкрепа, равенство и не на последно място диалог и сътрудничество! Америка потъпква тези правила за свой интерес, но колко още ще я толерират? Турция застава с високо вдигната глава и има защо. Още само две силни страни да последват примера и, Нато ще изпадне в немилост. Ако наглеците продължават и това ще стане. Европа трябва да създаде собствена организация за защита и сътрудничество, без Америка да има достъп до нея освен предлагане и продажба на оръжие. Тогава страните членки ще закупуват оръжие от представилият по-добра и изгодна оферта, а не със натиск. Дааа...
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 бл.134 в Зап. парк

    6 4 Отговор

    До коментар #2 от "Монгола":

    Булгаристан , убер алллес .
    Бойко прати 8 самолета да прелетят над Златния рог

    Коментиран от #15

  • 15 a bee

    3 6 Отговор

    До коментар #14 от "бл.134 в Зап. парк":

    Знаех си я :С-400 не могат да свалят антики !
  • 16 Хасан

    18 3 Отговор
    Турците са купили качественото по евтино ..това е пазарна икономика !..защо Турция трябва да се съобразява с американски закони ???

    Коментиран от #17

  • 17 Лоялност

    6 18 Отговор

    До коментар #16 от "Хасан":

    Ами най-вероятно, защото е в НАТО, а и САЩ ги направиха ''хора''. Някак си подличко изглеждат заигравките от тяхна страна с рашките, а и доказано не водят до нищо добро.

    Коментиран от #20

  • 18 стоян георгиев

    3 14 Отговор
    всичко което се случи в турция бе сериозно провокирано от слабия американски президент.тва при буш нямаше как да стане ,при обама също,но рижавия глупак си е рижав глупак.сега се чуди кво да направи ,като ги докара до тук нещата въпреки предупрежденията на военните,на цру както и на всичките му експерти!санкциите към турция няма да решат въпроса уви.

    Коментиран от #21

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 А къде беше тази лоялност

    11 0 Отговор

    До коментар #17 от "Лоялност":

    Когато турците лоялно поискаха системите "патриот" и американците им отказаха?

    Коментиран от #24

  • 21 Стоенчо, Ко стана с оня коч

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "стоян георгиев":

    Намери ли го в шубраците?
  • 22 Каръл Маркс

    1 3 Отговор
    Накажи госп.Тръмп Ердоганя.Прати му една моладка с Латиноамериканско дупе че да му стане лошо на Ердоганя да види и той как наказват Американците
  • 23 Киро

    5 6 Отговор

    До коментар #4 от "Българина":

    Турция се управлява от Ердоган (кюрд) и група милиардери, които държат целия бизнес.Тези бизнесмени са наследници на най-богатите хора по време на османската империя, които са евреи.Да не си мислиш, че някой го боли за турците?А ако става въпрос за България тя поне се управлява от българи, крадци са но са българи.Понеже съм ходил в Турция (измир, анкара, истамбул и адана) мога да ти кажа, че едвям преживяват и са много по-зле от хората в България.

    Коментиран от #27

  • 24 Лоялност

    0 4 Отговор

    До коментар #20 от "А къде беше тази лоялност":

    Турците НЕ лоялно, по никое време поискаха системите "патриот", т.е. вече се бяха сдушили с рашките. Пък и НЕ логично беше, защото дружбата със СССР води до логични последици.
  • 25 ПЕНКО

    4 1 Отговор
    НАСЛЕДНИЦИТЕ НА ИЗБИЛИТЕ 120 МИЛИОНА КОРЕННИ ЖИТЕЛИ ИНДИАНЦИ , НЕ СИ ДАВАТ СМЕТКА - ЧЕ ТУРЦИЯ Е ОТ ДРУГАТА СТРАНА НА ЗЕМНОТО КЪЛБО !?!?!? КАК ЗАГИВАТ ИМПЕРИИТЕ ???
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Жестоката истина

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "Киро":

    Кирчо лъжеш като дърт циганин! Минималната заплата в Турция е 2500 лири! Кило домати 2 лири, сирене от мляко 10 лири, тока и газа са с по-ниски цени от нашите и по- голямата част от турците не карат коли втора ръка! Турците карат чисто нови коли на световни марки сглобени в Турция!
  • 28 мда

    1 0 Отговор
    Ми кой трябва да спазва американските закони не разбрах ?!? Те спазват ли международните които са над американските?