3 Декември, 2019 10:24 1 685 8

Нетаняху вече е официално обвиняем

  • израел-
  • бенямин нетаняху-
  • бени ганц

Сред над 300-те свидетели по делото срещу израелския премиер има известни богаташи

Нетаняху вече е официално обвиняем - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Главният прокурор на Израел Авихай Манделблит официално внесе обвинителния акт срещу премиера Бенямин Нетаняху, обвинен в корупция и злоупотреба с доверие. По случая в съдебната зала ще бъдат призовани да свидетелства над 300 души, сред които и известен брой добре познати бизнесмени, предаде АР.

Сред 333-те потенциални свидетели, посочени в обвинителния акт на Манделблит, са базираният в Холивуд израелски филмов магнат Арнън Милчън и австралийският магнат Джеймс Паркър. Твърди се, че Нетаняху е приел от тях скъпи подаръци в замяна на услуги. Сред свидетелите се споменава и казино магнатът и милиардер Шелдън Аделсън, който дълго време беше поддръжник на Нетаняху, както и съоснователят на компанията Оракъл Лари Елисън. Сред свидетелите е и Рон Лаудър, наследник на козметичната династия Лаудър и дългогодишен съюзник на Нетаняху. В списъка е и американо-британският милиардер Лен Блаватник.

В списъка има и десетки политически представители и бивши сътрудници на Нетаняху, включително и няколко, които са приели да са свидетели на обвинението срещу премиера. Сред имената в списъка са това на Тамир Пардо, бивш шеф на шпионската агенция Мосад, както и няколко влиятелни политици, сред които и съюзници, и противници на премиера.

В Тwitter Нетаняху каза, че когато има истинско обвинение, то човек не се нуждае от 333 свидетели, за да го докаже, а когато няма, то 333 свидетели няма да са от помощ.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ториното

    8 0 Отговор
    тарикат номер 1!
  • 2 тъпотия

    7 0 Отговор
    Явно ЯКО са ги притиснали тези магнати "корумпиери".
  • 3 Застигна го

    6 2 Отговор
    Дългата ръка на Ердоган.
  • 4 жив и здрав

    1 1 Отговор
    жив и здрав
  • 5 Бог да ВИ благослови

    0 4 Отговор
    не мразете евреите благославяйте ги,за да сте благословени Бог да Ви благослови живи и здрави

    Коментиран от #7, #8

  • 6 popo

    1 1 Отговор
    Няма да го осъдят, защото той отговаря за Близкия изток към Илюминатите и те ще го защитят.Садам Хюсеин ,Кадафи и Майкъл Джексън и те са към илюминати и се крият в техните подземни бункери.
  • 7 Камен

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Бог да ВИ благослови":

    И за какво да ги обичаме тия евреи? За това, че от както свят светува, където има нещо нередно там наблизо има и евреин? Или за войните, дето разпалват по цял свят? Може би, защото са алчни лихвари и са опасали целия свят с банките си? Да не би да е защото са достатъчно нагли да се нарекат "богоизбрани" от НАШИЯ БОГ, а в същност техния бог е съвсем друг? За това лицемерие ли да ги обичам? Или пък за това, че за тях всички ние сме "гои"- добитък и само те са "жидове"-хора?
    Тия, където са отишли, по което и да е време от историята на човечеството, то са били прогонвани с камъни и дърве от това място.
    Няма как цял свят да ги мрази, ей така без нищо и все те да са гонени.
  • 8 СПЕЦНАЗ

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Бог да ВИ благослови":

    Има много свестни евреи, по душа.. И хазари и сафарди (предимно сафарди, истинските семити). Но има и много алчни, подли, гадни... Поради това са гонени отвсякъде.
    https://anti-bible.com/