3 Декември, 2019 14:50 1 146 9

Гърция настоява ЕС да приеме Западните Балкани

  • гърция-
  • ес-
  • западни балкани

Кириакос Мицотакис коментира изказванията на Еманюел Макрон

Гърция настоява ЕС да приеме Западните Балкани - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Премиерът на Гърция обяви, че очаква ЕС да започне преговори за членство със Северна Македония и Албания, съобщи Катимерини.

Според Кириакос Мицотакис е важно да започнат преговорите със страните от Западните Балкани. Премиерът оспори позицията на френския президент Еманюел Макрон за отлагане на преговорите.

Той отхвърли и последните критики на Макрон срещу НАТО. Мицотакис смята, че подобни мнения не са продуктивни и не дават положително настроение.

„Понякога самият език е важен и трябва да внимаваме как се изразяваме, за да видим очакваните резултати. Едно е да поискаш реформа в НАТО и съвсем друго е да се дават крайни определения. Съгласен съм, че европейският регион трябва да има повече възможности за отбрана, но отхвърлянето на НАТО отива твърде далеч. Ние имаме нашите противоречия с турската страна, но предпочитаме да ги обсъждаме в рамките на разговорите“, заяви Мицотакис.

Той призна, че е притеснен от твърденията за руско влияние в региона на Западните Балкани.

Гръцкият премиер заяви, че подкрепя френския призив за реформа в еврозоната, но все пак настоява за европейска интеграция на балканските държави.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния софиянец

    1 5 Отговор
    Припари им на византийците. От едната страна Турция, от другата Велика Албания, а те по средата.
  • 2 Въпрос

    4 2 Отговор
    Господинът явно не знае че Европа не е готова да приеме шиптърите в лоното си! Капацитетът на заведенията с решетки, трърде малък за да може да приеме количеството престъпници от шиптари което ще се насочи към нея! В пограничните райони с гърците, албанците прекараха животинските стада на хората в Албания! И в тези райони животновъдство няма! Шиптъра дадеш ли му свобода, само за кражба мисли! Има ли нужда от още крадци Европа?

    Коментиран от #8

  • 3 Гърция съществува

    2 7 Отговор
    Само благодарение на огромното великодушие на султана. Но то не е безгранично все пак
  • 4 Гоце Делчев

    4 4 Отговор
    Че по-големи крадци от българите имали в света че си мият ръцете с шиптарите.Ний сме номер 1 .То даже Макарона ни каза .По добре мигранти араби черни маймуни от колкото българи.хи хи хи😂😂😂

    Коментиран от #5

  • 5 Даааас

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Гоце Делчев":

    Катуните, и вие ни излагате по Европа, то затуй "мама" ви срита назад при "мащехата" , екскурзианти михлюзи не приемали!
  • 6 реалист

    0 1 Отговор
    Събрахте се двадесет и осем в едно и пак Ви е страх. Иначе сте големи тарикати.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Не,няма

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Въпрос":

    Ние и румънците сме предостатъчи.
  • 9 Vizantia

    0 0 Отговор
    Е друго си е ВИЗАНТИЕЦ да говори. Умее. Жонглирането с думите е от най-хай клас. Интелигентно. Браво.
Новини по държави: