Last news in Fakti

4 Декември, 2019 09:10 2 804 11

Годеницата на Хашоги: Нечовешко убийство!

  • джамал хашоги-
  • убийство-
  • годеница-
  • хатидже дженгиз-
  • саудитска арабия

Журналистът бе убит по брутален начин в Истанбул

Годеницата на Хашоги: Нечовешко убийство! - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Хатидже Дженгиз, годеница на покойния Джамал Хашоги, и представителката на ООН Анес Каламар разкритикуваха бездействието на международната общност спрямо Саудитска Арабия след убийството на журналиста миналата година в Истанбул, предаде AFP.

Дженгиз и Каламар изразиха позицията си на пресконференция, която дадоха в Брюксел. Каламар, която е специален докладчик на ООН за произволните екзекуции и екзекуциите без съдебна присъда, изнесе през юни доклад за убийството на Хашоги пред Съвета на ООН в Женева, припомня агенцията. Докладът съдържаше сериозни критики срещу саудитския режим. След изнасянето му международната общност не предприе никакви сериозни действия", заяви Хатидже Дженгиз на пресконференцията.

Анес Каламар заяви, че съществуват достатъчно доказателства, въз основа на които да започне международно разследване каква отговорност носят за смъртта на Хашоги високопоставени саудитски лидери, сред които и престолонаследникът, принц Мохамед бин Салман.

"Настояваме за започване на международно разследване и аз работя за постигането на тази цел. Това не е случай, който може да бъде приключен по този начин. За мен убийството на Джамал Хашоги е най-нечовешкото" убийство на нашето време, категорична бе Хатидже Дженгиз. "Международната общност изпраща посланието, че държавите, които имат достатъчно сила, могат да се измъкнат напълно безнаказано след убийството на журналист", каза Анес Каламар, предаде Новини.бг.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джим Джонсът

    22 0 Отговор
    Не става, Салдитска Арабия са приятели на САШ и не става! Приятелите на САШ никога не са виновни за нищо.
  • 2 ДДРОнег

    28 0 Отговор
    Пример за двоен стандарт:
    1. Опит за убийство на Скрипал - санкции за Русия, без истински доказателства
    2. Убийство на журналист от СА, доказано и признато - НИЩО
    А ние си мислехме, че демокрацията , човешките права, евроатлантическите ценности и др. са голяма работа ...
    Глупаво, а ... ?!

    Коментиран от #4, #9

  • 3 rusnak

    14 0 Отговор
    Нормално, западните престъпници да поддържат арабските такива.
  • 4 КОНТРАТА

    13 0 Отговор

    До коментар #2 от "ДДРОнег":

    Зад думата,, демокрация" се крият алчни хора още от древността!!! Демокрацията съществува само в главите на наивниците! В така наречената,, демокрация" капитала е винаги с предимство пред морала!
  • 5 Стефан златов бесарабския боклук помак

    2 2 Отговор
    Хаха ха ха ха ха ха ха ха ха ха
  • 6 Бацо от Краводер

    1 7 Отговор
    А бе ко ма боли сайдера, че ме занимавате с тоя бе. Те сега ще седнем да ревем за една мюмюмнка, дето не се знае какви ги е дробил, между другото-брадчед на един от най-големите търговци, пардон-контрабандисти на оръжие..що не ревете за хилядите убити от това оръжие , ми ревете за един пор-парясник..айде бе...

    Коментиран от #8

  • 7 koпа

    7 0 Отговор
    За пореден път се доказва двуличноста на краварите и ЕС,нали бяха ужким борци за човешките права и демокрация,видяхме ги каква демокрация докараха в Либия,Ирак,Сирия и т.н.,за пари и изгода няма нещо която да не могат да не направят .Убивай човек ,разчлени го на парчета както стана със журналиста,признай че си го убил а де не дадеш трупа ,след това да ни те се налага санкция е това е се казва демокрацията и защитника на човешките права ,това е ЕС и краварите. Имаш ли много пари за даване както Саудитска Арабия спокойно може да си убиваш хора.
  • 8 Санди от Маймундере

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "Бацо от Краводер":

    Никой не рИве за чалмата. Тук иде реч, че при доказано убийство, т. нар. "международна общност", оглавявана от САЩ, никой нищо не казва, а за недоказан опит за убийство на Скрипалови, на Русия бяха наложени санкции от същата тази международна общност.
    Иде реч за т. нар. "демокрация", дето я има само в главите на сороските тролове, а в същност е едно поробване на обикновенния човек. Иде реч, че тази демокрация се налага със НПО-та и цветни революции, а който не разбира от това и със самолетоносачи, бомби, уран.........
    Разбра ли, умнико?
  • 9 Borislav Popov

    0 6 Отговор

    До коментар #2 от "ДДРОнег":

    Ми да им джасне едни санкции Русия, нали е всемогъща, ама Путин и той си прави селфи с принца на СА, когато се срещна с него на заседанието на страните членуващи в ОПЕК и хич не му дремеше, че същия този принц е пръчител на убийството на Хашоги. Щото за Путин, друго е важно - да не увеличават саудитите добива на петрол, че де не пада цената му, затова и си трайка и се гушка с принца.
    https://cdnimg.rg.ru/i/gallery/e3efc8d7/1_afb527e4.jpg
  • 10 Townboy

    4 1 Отговор
    Ми те не са хора. Саудитското кралско семейство са зверове и жестоки диктатори заслужаващи куршум в слепоочието като Кадафито.
  • 11 Статист.

    2 4 Отговор
    Тая годеничка ми намирисва през дисплея на спарено и на лой.