5 Декември, 2019 07:42 1 924 6

Борис Джонсън: Само да спечеля изборите

  • борис джонсън-
  • брекзит-
  • великобритания-
  • джереми корбин

Великобритания може скоро да спре да говори за Брекзит, обеща премиерът

Борис Джонсън: Само да спечеля изборите - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Британският премиер Борис Джонсън заяви, че ако неговата Консервативна партия спечели парламентарните избори другата седмица, то обществото може скоро да спре да говори за Брекзит, предаде Ройтерс.

Джонсън обещава да прокара през парламента договорената от него сделка за развода с ЕС до 31 януари. Проучванията на общественото мнение отреждат победа на консерваторите на предсрочните избори във Великобритания на 12 декември. Големият брой нерешили как ще гласуват избиратели обаче означава, че изходът от вота не е ясен.

ЕС отложи три пъти Брекзит, който първоначално бе предвиден за края на март.

Джонсън каза снощи, че ако спечели изборите, парламентарната агония ще приключи и излизането на Великобритания от Европейския съюз няма повече да бъде бавено.
Лидерът на проевропейската опозиционна партия Либерални демократи Джо Суинсън каза, че може да работи с лейбъристите в един евентуален парламент без мнозинство, ако те отстранят своя лидер Джереми Корбин, предаде още Ройтерс.

Суинсън повтори обещанието си да не открива пътя към властта нито на Джонсън, нито на Корбин, ако някой от двамата се нуждае от коалиционен партньор, за да управлява. "Либералните демократи ще работят, за да спрат Брекзит", подчерта тя и даде да се разбере, че нейната партия подкрепя предложения от лейбъристите нов референдум по въпроса.

Либералните демократи, които се представят като единствената партия, искаща да спре излизането на Великобритания от Европейския съюз, изостават от консерваторите и лейбъристите в проучванията на общественото мнение. Те обаче може да имат важна роля в новия парламент, ако никоя от двете големи партии не спечели мнозинство и се окаже, че е необходим по-малък партньор за формиране на правителство.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джамбаза

    8 0 Отговор
    Боре ку-ку-то!
  • 2 Ердоан

    3 0 Отговор
    Браво Боби, размажи ги тия разглезени англета. Накарай ги да страдат, с после признай пред света, че си Руснак

    Коментиран от #4

  • 3 До Ердоан коментар 2

    0 2 Отговор
    Избърши си очилата,че се изпотиха....
    И краката са ти отвити май...
  • 4 СЕРТАКИ

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ердоан":

    Много добре знаем че на Борето Дядо му е Турчин.Доказано.Дори дойде в Турция за да види родната къща на дядо си.
  • 5 Русият пич

    1 0 Отговор
    Пак ще е същото...!
  • 6 Печка Перник

    1 0 Отговор
    Много искам англетата да стоят на опашки пред чуждите посолства, както ние стояхме. Ще ми е много кеф, а те ще стоплят тогава какво е станало !!!
Новини по държави: