5 Декември, 2019 14:31 1 676 8

ЕС ще плати по-висока цена, ако...

  • франс тимерманс-
  • европейска комисия-
  • климат-
  • глобално затопляне

Всеки трябва да прецени какви промени да предприеме в собствения си живот, за да замърсява околната среда по-малко

ЕС ще плати по-висока цена, ако... - 1
Снимка: Shutterstock

Много е важно да говорим не само за цената на енергийния преход, а и за последиците, ако не направим нищо. Това заяви зам.-председателят на Европейската комисия Франс Тимерманс.

Необходимите вложения са скромни в сравнение със загубите, които бихме понесли от бездействие. Ще бъде болезнено и сложно, коментира той. По неговите думи всеки трябва да прецени какви промени да предприеме в собствения си живот, за да замърсява околната среда по-малко.

Тимерманс уточни, че е необходимо в следващите години пътуванията на разстояния от няколкостотин километра да не се извършват със самолет, а с влак. За това са необходими и влакове, отбеляза той.

Тимерманс постави въпроса за възстановяването на нощните влакове, както и за облагане на самолетното гориво, както останалите течни изкопаеми енергоизточници.

По неговите думи енергийният преход ще струва стотици милиарди евро на година. Той съобщи, че следващата седмица ЕК ще представи разчет за необходимите действия, както и за цената на бездействието.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГосТ

    7 3 Отговор
    Нищо, ние ще плащаме таксите на америте да горят кюмур и ще им изкупуваме тока преференциално. А тоя Тимерманс нищо не разбира,асфалта е религия 😄
  • 2 VVV

    5 5 Отговор
    ЕС е бита карта. Във все по конкурентен свят тия говорят за нови облагания . Явно съвсем не са у час. Трябваше да се даде шанс на частната инициатива при инфраструктурата и водородно електрическите автомобили. Според мен все някой ще го направи и ЕС ще изглежда жалък с неговите стотици милиарди отнети от населението на Европа ;) Това си е някъв комунизъм . Няма бъдеще в един все по конкурентен свят .

    Коментиран от #3

  • 3 ГосТ

    5 2 Отговор

    До коментар #2 от "VVV":

    Частна инициатива на водородно гориво означава- Тойота и Панасоник. Ти да не мислиш, че всеки урко може да работи с технологии. Т'ва става само у америка и цирковете ги гледаме. Препродавайте си бананите и не се напъвайте толкова. К'во ви е сега ? С една бакалия стоите по цело лято на ривиерата. Т'ва да не ти е да си боднеш един ветропоказател и да ти изкупуват тока на петорна цена.
  • 4 Дрън-дрън

    7 5 Отговор
    До вчера най-върлите защитници на капитализма - дивашкия индустриализъм и консуматорство, а днес вече са еколози. Егати метаморфозите. Такива политически хамелеони трябва да се изтребват до 9то коляно!
  • 5 Юри Бен

    5 0 Отговор
    И тази лудост ще отмине както всички други. - стара европейска мъдрост. Лyдитe докато не се налудуват или някой не им сложи усмирителна риза ще правят пакости. Биг Бос гледа гърчовете и се намесва само когато му писне от дивотиите.
  • 6 Отвратен съм !

    5 1 Отговор
    Кога някой ни пита дали искаме да търпим лишения за зеления ви комунизъм ? Дори да съществува глобално затопляне как ЕС със 9 % от парниковите газове ще промени нещо ? А останалите 91 % ? Те просто ще компенсират с повече индустрия , работни места и развитие . А ЕС ще навакса с бедност . Извратената логика на управляващите е следната : Ако имаме десетина гладни и една пица , ако ние ( разбирай ЕС) се откажем от нашето парче , другите някак си ще се засрамят и ще се откажат и те от своите . Я пак ? Май ще изядат и нашето парче а ние само ще си гледаме гладни отстрани . Та такова нещо ни гласят новите комунисти .

    Коментиран от #7

  • 7 ГосТ

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "Отвратен съм !":

    Ама пицата с колко суджук е? 😂 икономиката на баце и сие я остави.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: