Last news in Fakti

5 Декември, 2019 16:50 10 003 44

Какво каза Путин на България

  • русия-
  • турски поток-
  • българия

Руски политолог анализира "Турски поток"

Какво каза Путин на България - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Забавянето на изграждането на „Турски поток“ в България най-вероятно се дължи на технически трудности, но може да има и политически натиск. Това заяви руският политолог Владимир Жарихин, цитиран от РЕН Тв.

Той коментира последното изказване на руския президент Владимир Путин. Путин заяви, че България забавя изграждането на проекта на своя територия, заради външен натиск.

„Българският премиер вече заяви, че страната прави всичко възможно. Тоест там има по-скоро технически трудности, а не толкова политически. Естествено политика може да има и в техническия въпрос. Тоест върху тях има някакъв натиск, за да не бързат.

Спомняме си как България вече веднъж отказа изграждането на един такъв проект. Това стана под външен натиск. Не изключвам това да се случва и сега. Може да се мине по друг маршрут, но това е въпрос на проектиране и работа“, заяви Жарихин.

Според него и по-рано е имало натиск върху страната. Премиерът на България вече заяви, че работа по проекта върви по план.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 24 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 С две думи

    96 13 Отговор
    Каза,че политиците са ни п......
  • 2 Реално

    98 19 Отговор
    Ами така става с послушниците и пуделите на САЩ.И най-лошото е,че народа ни страда от лакейството на политическите ни тупани.
  • 3 ааа

    37 1 Отговор
    Я да видим кой казва истината сега?
  • 4 Върховния разум

    65 8 Отговор
    Каза, че баш фермера така е заповядал на регента на баланската колония!
  • 5 среднощен

    33 7 Отговор
    Да се покажат клаузите по договора касаещи времето за изпълнение и няма да има никакъв "натиск"..! Всичко друго е "бла-бла"...?

    Коментиран от #36

  • 6 жокера

    66 13 Отговор
    Ми той политическия натиск за спирането и на няколко проекта не е спирал и е още от време оно от сините павияни на Костов.Спряха Син поток /Турция го взе и щяхме още от тогава да взимаме милиони долари транзит/ спряха ни Син поток, после дойдоха едни сенатори спряха и Южен поток сега аха аха искат и Турски поток да се спре а това са стотици изпуснати долари от транзитни такси но кой го е еня за България !?
  • 7 VVV

    56 11 Отговор
    Путин трябваше да се поучи от фолксваген .Очевидно е че в България не може да се прави бизнес .Една държава отсвирена и от инвеститори и от своите граждани заради некадърно управление и и мафиотизирана съдебна власт и прокуратура . Всички казват че не може да се прави бизнес с България .Голяма грешка беше турски поток. Газа може да идва през северен поток.
  • 8 Не го слушайте

    19 48 Отговор
    При тази цена на газта-все тая. Руски палячо.

    Коментиран от #10, #35

  • 9 точно това

    39 7 Отговор
    не го интересува Борисовски,той се влияе само от салдото по нарастващата си сметка в долари и евра
  • 10 ОлигУфрен

    36 6 Отговор

    До коментар #8 от "Не го слушайте":

    Ооо, тепърва ще видим цена на газа! То това е и целта, след нашите номера подшушнати от големия брат, "пресованата" задокеанска газ ще ни се види без пари!

    Коментиран от #13

  • 11 цвък цвък 400

    22 61 Отговор
    Този газопровод ще мине през България, когато бъде кръстен на Български поток, а не турски. Имаме избор на газ от 6 страни, като и американски, който ни е два пъти по-евтин от руския направо на пристанищата на Варна и Бургас. Руснаците ни продават най-скъпия газ на планетата, все едно е направил 3 обиколки на Земята. Няма друга страна която да плаща по-скъп руски газ от нас.Трoлoвeтe нa руcкaтa прoпaгaндa ca нископлатени чeрни aфрикaнcки мaймуни или кaзaнo пo нaшeнcки cмръдливи гoвeдa oт ceлaтa, a тeзи кoитo им плaщaт ca крaвaри cъc cмръдливи и мързеливи гoвeдa:):)

    Коментиран от #14

  • 12 Мордор

    39 6 Отговор
    Ще мине през Гърция, тя няма задръжки когато става дума за пари
  • 13 Не го слушайте

    18 44 Отговор

    До коментар #10 от "ОлигУфрен":

    Още преди да влезем в ЕС зареждах пропан-бутан на 1.48лв. Нямат наяждане руските боклуци. Иначе е лесно-ей го къде е Черното море. Румъняските от памтивека си я добиват, а ние се чудим колко милиарда и какви неустойки да плащаме на руските палячовци, заради нашите партийни членове.

    Коментиран от #26

  • 14 Антон

    48 8 Отговор

    До коментар #11 от "цвък цвък 400":

    Би ли дал достоверни източници, от които да се види как пазарната цена на американския газ е два пъти по евтина на вход България? Говориш за тролове но без показани достоверни данни се превръщаш точно то в трол!
  • 15 Зловонна соросня

    50 7 Отговор
    Нищо чудно няма, че господарите от Вашингтон са дали заповед на Тиквун да забави изграждането на „Турски поток“ в България, а той, разбира се, изпълнява!
  • 16 Хрониките на Евразия

    19 43 Отговор
    Поредната руска хибридна атака срещу България ..
    За да се настроят българи против българи , да се дестабилизира държавата и да продължаваме да живеем в кенеф , построен по модела на руските нещастници ..
    Има си договори и срокове , да си знаят българските хибридки и идиоти , които се вързват на тази правокация !

    Коментиран от #17

  • 17 Хроникьорчето

    38 9 Отговор

    До коментар #16 от "Хрониките на Евразия":

    Повтаряш се , Свирчо , измисли нещо ново , скаридо ! 😂.. и тия руски хибридни атаки са само в главата ти , шамандуро ! 😂😂😂
  • 18 асд

    20 14 Отговор
    Сърбия строи три пъти по-къса отсечка, две години по-рано безплатно без финансови договори, подарък от СССР. Сърбия,Унгария и Австриа трябва още да платят отсечката от Варна до сръбската граница , която не ни касае изобщо. Щом не плащат, ще чакат.
  • 19 Евгени Онегин

    30 11 Отговор
    Нашите сънародници "гащници" ще го видят "дебелия",
    /макар че сега си траят/ когато от Русия ни врътнат кранчето
    на газта на 01.01.2020 в 10:00 часа сутринта на големите
    "въжеиграчи" в политиката - Украйна и България !
  • 20 Последния софиянец

    21 7 Отговор
    Ако се довършат Северен поток и Турски поток щатите ще загубят Украйна. Затова ги саботират поне да мине зимата.
  • 21 ТОЧКАТА

    14 3 Отговор
    Какво има да казва!Ние си го знаем!!!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 комсомолци и товаришьий

    6 13 Отговор
    Да подкрепим матушая наша.Всички на амбразурата от Стнабул до Београдо опъвайте маркучите и на ръце до Гейропата.Иначе денегь нет, пока нет.
  • 24 xaxaxa

    8 14 Отговор
    ако πутин иска да свърши работата, той трябва да плати за този газопровод и да даде безплатен газ за България

    Коментиран от #42

  • 25 Животновъд

    2 5 Отговор
    Имам тука една порода свини..Обаче врата на дама затворена и ги храня през 2 отвора.Сега се чудя, ако затапя и двата отвора дали от глад няма да избият вратнята.Вътре са мятат и грухтят и фърлят къчове.
  • 26 Хахото

    21 1 Отговор

    До коментар #13 от "Не го слушайте":

    Нещо бъркаш пропан-бутан с метан ама нейсе. Я ми кажи тихичко за газта в Черно море, къде е, да ида да наточа една две цистерни.
  • 27 Хахах

    5 22 Отговор
    Не разбрахме :оплаква се безсилен, че не може
    Нищо да направи. Или го е яд, че в България вече не са русороби на власт. За къде се е разбързал ако не стане турски поток, ще умрът от глад ли?
  • 28 Полукровка

    4 13 Отговор
    Это вам-то нужен более этот газопровод, чем нам, господин Карлик! Строим как можем и в сроках по договору уложимся. Но не раньше. Так что если не нравиться - идите...да, все туда же!

    Коментиран от #29

  • 29 Borislav Popov

    5 12 Отговор

    До коментар #28 от "Полукровка":

    Молодец, братуха, все правильно говориш я с тобой полностью согласен.
  • 30 Полукровка

    4 4 Отговор
    Напутал ч'е-то Карлик. Думает что на дворе еще 70-ые. Ну, и хрен с ним, непутевого! На Руси две беды - дураки и дороги. Дорог-то можно исправить, но дураку не докажеш и горбатого могила исправить!
  • 31 Азззз

    6 5 Отговор
    Руски глашатай повтаря мъдрите слова на Негово Височество. "
    "Започвайте да копаете по-бързо , че украинците ме изнервят"
  • 32 някой

    20 4 Отговор

    До коментар #22 от "Шопо":

    От такива като теб България се разпродаде/пардон,раздаде/на зодокеанските акули !

    Коментиран от #33

  • 33 Шопо

    9 29 Отговор

    До коментар #32 от "някой":

    България, робе, в момента произвежда ТРИ ПЪТИ повече от 1989 година! През 1989, когато бяхме под руския ботуш средната заплата в България беше 30 (ТРИДЕСЕТ) долара. Сега средната заплата е 703 (СЕДЕМСТОТИН И ТРИ) долара, илои 647 евро. А ако не беше комунистическата олигархическа паплач, която краде като за световно и продава/предава България щяхме да сме като Чехия. А такива като тебе са гнусарите на България - некадърни подлеци, мръсници и РОБИ по душа и манталитет. И искате да ни наврете пак под руския ботуш, защото сте некадърни и за да ви хвърлят руснаците кокал заради кучешката ви лоялност! Песове мръсни!!!Гнус ме е от вас като от плужеци.

    Коментиран от #37

  • 34 Ленин съм

    4 2 Отговор
    Аз съм палав болшевик
  • 35 Барчо

    12 1 Отговор

    До коментар #8 от "Не го слушайте":

    Пак ще го повторя. Цената е въпрос на договорка. Когато договарящия е със завършено основно и купено средно и висше образование, но за сметка на това продажен, изхода от договора е ясен. И да обяснявам ли колко маймуни са на клона докато се договори цената??? И всички маймуни искат да лапнат много от сделката, само за това че се подписват от името на една или друга инстанция. Така цената става космическа и за това не са виновни руснаците, а нашите маймуни. Еуементарно.... Защо според теб плащаме по-скъп газ отколкото е на международния пазар, а другите плащат на онази цена????!!!!!! Не са ни набутали руснаците, а ние сами сме си го набутали с управниците.
  • 36 Аха

    7 3 Отговор

    До коментар #5 от "среднощен":

    Тйо нека продължават наште умници да се подлагат на краварските изроди и в нсй скоро време ,че видим баскунки по сред бял ден.
    Па избрахме губещата страна.
    Е губещи ще сме нии обикновенните хора де.
    Ко кат сме били около 7 века в робство,че го изживеем и това.
    Жалко ,че негрите у краварника си изеоюваха свобода за няколко десетилетия.
    Па нии умните уж, търпим робство столетия та чак до ден днешен.
  • 37 Барчо

    17 1 Отговор

    До коментар #33 от "Шопо":

    И какво точно произвеждаме, че нещо не го виждам??? В магазините хранителните стоки са 90% вносни, а тук произвежданите са ментета, произведени от вносни компоненти. Примерче: Българско саламурено сирене произведено от палмово масло и вносно сухо мляко. А това че пише на опаковката че е от мляко е чиста проба лъжа. Какво имаме??? Селско стопанство, лека, тежка или оръжейна промишленост???? "Сглобяваме" ако ме разбираш само някакви китайски автомобили, които никой не ги иска. Мой приятел си купи нов такъв джип, който на всеки 500 км го ремонтираха основно докато беше в гаранция. Преди две години го обяви за продажба, но никой не го иска и му седи като паметник. Преди 1989 г произвеждахме заводи за заводи ако ме разбираш. Другите няма да изброявам, че няма да стигне мястото.
  • 38 Голем смях

    2 13 Отговор
    Интересно,по въздух ли ще минат тръболяците.На всички е ясно ,че България не може да се заобиколи.Тези смешки с Македония и Гърция са децата от детския сад.Сега е момента да го начукаме на татарите и да договорим приемливи условия и цени.А газта продължава през гадната ..Украйна.Как ли живеят в Швейцария,Италия,Франция и куп други ..богати държави,след като през тях не минават руски тръболяци и не получават мижави такси.
  • 39 стоян георгиев

    1 12 Отговор
    тъпите номера на руснаците почнаха.евалата борисов осра се подобаващо с тази тръба.вместо да ги оставиш да си търсят трасе през гърция и македония ни ги натресе отново,без дискусия ,без публичност без ясни финансови параметри.типично по съветски.сега пак ще имаме наи-скъпата газ в европа!
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Пути смешник

    2 2 Отговор
    Джудженцето да си завре мнението в джуджешко гъзенце.

    Коментиран от #43

  • 42 дон чичо

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "xaxaxa":

    Мама да не е армянка?
  • 43 Сульо

    1 2 Отговор

    До коментар #41 от "Пути смешник":

    А ти вземи се обеси да не тежиш на земята."Джуджето" им взе страха на всички "великани" на глинени крака.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания