Last news in Fakti

5 Декември, 2019 18:21 3 286 23

Захарова коментира изгонването на българския дипломат

  • русия-
  • мария захарова-
  • дипломат-
  • българия

Москва отговори защо сега е предприела тази стъпка

Захарова коментира изгонването на българския дипломат - 1
Снимка: Shutterstock

Изгонването на българския дипломат е ответна стъпка. Това заяви говорителката на руското Министерство на външните работи Мария Захарова пред Би Ти Ви.

Тя заяви това в отговор на въпрос защо Москва предприема мярката сега – повече от месец, след като София обяви за персона нон грата служител на руското посолство у нас. Външното министерство на Русия е предприело ответната стъпка в момента, в който е била подготвена, посочи Захарова.

По-рано днес стана ясно, че посланикът на България в Руската федерация Атанас Кръстин бил извикан в Министерството на външните работи в Москва, където му бе връчена нота. С нея, позовавайки се на принципа на реципрочността, Министерството на външните работи на Руската федерация обявява за персона нон грата български дипломат от посолството ни в Москва.

Българският дипломат е с ранг, равностоен на ранга на руския дипломат в София, който бе обявен за персона нон грата в края на октомври 2019 година. Българският дипломат ще напусне Руската федерация в указания в нотата 24-часов срок.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Юнак

    20 42 Отговор
    Спасил се е. В Джуджеландия опциите му иначе са или да се пропие, или да затъпее.

    Коментиран от #6, #7

  • 2 Онзи

    16 31 Отговор
    Марчето само да ми падне,реципрочност пълна ще има!

    Коментиран от #4, #22

  • 3 среднощен

    28 3 Отговор
    "Ясно, точно, категорично" - "реципрочност"..? "Илюзиите" в дипломацията някъде ги наричат "глупост"..? В дипломацията няма "братски отношения"..! Факт!
  • 4 Иван

    16 6 Отговор

    До коментар #2 от "Онзи":

    Ти да не паднеш на Мишел Обама.

    Коментиран от #10

  • 5 цвък цвък 400

    19 24 Отговор
    Руснаците изгониха най-отявленият русофил в дипломатическите среди и се кефят, но всъщност го направиха русофоб....изпратиха го при нас истинските българи.Троловете на руската пропаганда са ниcкoплaтeни черни африкански маймуни или казано по нашенски смръдливи говеда от селата, а тези които им плащат са кравари със смръдливи и мързeливи говеда:):)

    Коментиран от #8

  • 6 Щирлиц

    0 3 Отговор

    До коментар #1 от "Юнак":

    Или да си отеве
  • 7 О.Р.

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Юнак":

    Мда, стоял е там попринуда.
  • 8 До водородната глава

    9 4 Отговор

    До коментар #5 от "цвък цвък 400":

    Кво става ,бе шапшал?? Много слабо тази вечер !? Няма хипербързи ракети с неутронни глави,няма томахоук,няма нищо!?Или хапчетата подействаха,най накрая?
  • 9 Матей

    12 6 Отговор
    Хубаво се спасил,връща се в герберисткия джурасик парк,където тиранозаврите не са това,което са.А оня Гебрев пак се оплаква,че руските тайни служби го дебнат.Нямаше как да не направят и тук като в Англия шпионски скандал .Усъвършенстват се нашите сценаристи,макар да подражават на провалени спектакли,важното е да се стараят.

    Коментиран от #15

  • 10 Onzy

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Иван":

    И за нея една патка ще има,не се притеснявай...
  • 11 Каръл Маркс

    5 4 Отговор
    Око за око зъб за зъб.Вие с кой мислите че танцуват.Видяхте малко коса между краката и за пораснали се помислихте
  • 12 onq s konq

    10 16 Отговор
    Изгонили са ни Дипломата "за реципрочност" - ДОБРЕЕЕ,после да не ВИЕТЕ СРЕЩУ МЕСЕЧИНАТА "Братушки" такива,че Газовият ви поток НЕ СЕ ЗАБАВЯ,А Е НАПРАВО СПРЯН!!!

    Коментиран от #16, #17

  • 13 ???

    4 0 Отговор
    Ами вчера Б.Б. каза,че ей сега ще звънна на Путин да му се скарам за потока и Путин днес му връща отговор.
  • 14 Гост

    7 3 Отговор
    Ако го бяха направили веднага, щеше да изглежда че са просто заставени да отвърнат на огъня с огън. Но те изчакаха да мине малко време, за което всеки би си помислил, че проблемът е позабравен. Така, шамарът изглежда по-неоснователен, по-дързък, а руското правителство - по-недосегаеми. С това изчакване просто ни казаха "Можем да ви бием и без повод, а вие пак само ще седите и ще кротувате".
  • 15 Барчо

    4 3 Отговор

    До коментар #9 от "Матей":

    То ние винаги правим нещата без да имаме каквато и да е сметка. Натягането винаги ни е било пословично тъпо и по тази причина безплатно. Всички, ама абсолютно всички дипломати са някакъв тип разведка. Дали са американци, руснаци, албанци, танганайци е без значение. Ако се ползва тази струна, то трябва всички посолства по света да се затворят. Гониш разузнавач и на негово място идва друг разузнавач. Какъв е смисъла???? Смисъла единствено е да има напрежение и непрекъснато в пресата и обществеността да се напомня колко са лоши руснаците, докато това се насади трайно някъде подсъзнателно дори и в нормалния човек.
  • 16 Барчо

    8 4 Отговор

    До коментар #12 от "onq s konq":

    Не знам с какъв акъл месиш политиката с бизнеса??? Ние ви гоним дипломат, вие ни отговаряте. Сега пък щото ни гоните нашия дипломат се отказваме да получаваме едни пари. Ти да не мислиш, че няма алтернатива на тръбата??? Нали видя как "глупавите турци" ни взеха хъба и останахме с пръс в г-з. Гърците сега потриват ръчички тръбата да мине през тях, вместо през нас. Заради такива като теб плащаме скъп ток, скъпа вода, скъпи горива, скъпа храна и т.н. Поставяте слугинажа пред капитала пред интересите на България.

    Коментиран от #19

  • 17 Хамсал

    4 2 Отговор

    До коментар #12 от "onq s konq":

    Мно'о си прозд!
  • 18 РУСНАЦИТЕ И СЪРБИТЕ ГИ Е ЯД

    5 6 Отговор
    НА БЪЛГАРИЯ...СЪРБИТЕ ЛИЖАТ ПО- ДОБРЕ ОТ БЪЛГАРИТЕ НАПРАВО НЕ СИ ПРИБИРАТ ЕЗИЦИТЕ... БИЛИ НЕЗАВИСИМИ...БОЛНИ МОЗЪЦИ..САМО СЕ ОПЛАКВАТ НА БЛЯДОВЕТЕ ОТ СВОИТЕ СЪСЕДИ НАПРИМЕР КОСОВО И БЪЛГАРИЯ..КАТО МАЛКО ДЕТЕ САМО НЕЩО ДА СТАНЕ И ХУКВАТ КЪМ МОСКВА С ПРЕДВАРИТЕЛНО ИЗКАРАН ЕЗИК..
  • 19 onq s konq

    5 5 Отговор

    До коментар #16 от "Барчо":

    Барчо,Барчо...ако беше чел КАТО МЕНЕ и Бат Бойко "Винету" нямаше да ми правиш забележки че смесвам Политиката с Бизнеса а щеше да знаеш че ПОЛИТИКАТА Е ВЪНШЕН ИЗРАЗ НА ИКОНОМИКАТА!А пък че на "ВАС" Тока,Водата,Горивата,Храната и т.н. "ВИ Е СКЪПО" за Плащане си е единствено ВАШ ПРОБЛЕМ и ИЗЛИШНА МОЯ ГРИЖА.Да си ме чул някога да се оплаквам от Цените в БГ?А да Недоволствам от Стандарта на Живот?Куриозното е че точно такива като Тебе непрекъснато Призовават другите "Да се спасяват" през Терминал- 2,но Те самите са се закърточили в БГ и нямат никакво намерение да се пръждосват!

    Коментиран от #20

  • 20 Барчо

    3 3 Отговор

    До коментар #19 от "onq s konq":

    Виждам че пак не ти е ясно. Не коментирам дали ти или аз можем и си позволяваме да ползваме на тези цени посочените благини, а че цената е изкуствено завишена и разликата си я слагат чужденците в джоба. А я слагат благодарение на продажните за жълти стотинки договарящи. Чат ли си??? Бъркаш умишлено понятието "оплакване" с "негодувание". И го правиш за да омаловажиш проблема. Не се оплаквам от това, че народа бива обиран, а негодувам. Леко примерче: Негодувам за това, че начислената за нас електроенергия е повече от 54% добивана с въглища все едно сме каменната ера и изкуствено завишени цени от фотоволтаичните американски и други подобни, а само 15% добивана от атомна централа, която е евтината. Изнася се добиваната от Козлодуй, защото никой няма да купи скъпо струващата, а българския народ плаща скъпата. Точно затова негодувам, а не се оплаквам. Само тъпанар и малоумник може да плати нещо, което е изкуствено оскъпено и да не негодува и да се прави, че това не го унижава и не го прави на измамен будала, а на преуспял човек, който е отвъд случващата се измама. И това става не само с енергетиката, а с всичко за което се сетиш.
  • 21 Гост

    0 1 Отговор
    Аааааа! Бива ли таквиз приказки? Ама Машенка, ако ще си говорим така да знаеш, че ще се откажа да съм ти мераклия, да та измъндрасам по балкански!
  • 22 Булаир

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Онзи":

    Абе, бастун, дето не можеш да си обършеш сополите, ако ти завъртя два шамара, ще се превъртиш три пъти трупешката. За реципрочност ще ми говори. Пускай си порното и се махай.

    Коментиран от #23

  • 23 Горбачов

    2 0 Отговор

    До коментар #22 от "Булаир":

    ТОЯ ЩЕ ОЦЕПВА НА МАРА ТАРАБАТА БЕ НЯМА ДА ТИ ГО ЗАВИРА НА ТЕБ ТА ТОЛКОЗ СЕ ПАЛИШ!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания