Last news in Fakti

6 Декември, 2019 06:22 1 348 11

Сблъсъци на протеста в Париж, арестуваните са 90

  • париж-
  • протест-
  • сблъсъци-
  • арестувани

Над половин милион души демонстрираха срещу пенсионната реформа на президента Еманюел Макрон

Сблъсъци на протеста в Париж, арестуваните са 90 - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Броят на задържаните по време на протеста в Париж достигна 90, според префектурата на полицията, предаде NOVA, позовавайки се на информация от БГНЕС. По-рано беше съобщено за 65 задържани съобщени в столицата на Франция.

"Към 19.30 часа полицията и жандармерията е извършила 11 490 проверки, 90 души са били задържани", заяви полицията в Туитър.

Във Франция вчера се проведе мащабна национална стачка. Над половин милион души демонстрираха срещу пенсионната реформа на президента Еманюел Макрон. Това доведе до блокиране на движението на значителна част от обществения транспорт. Стигна се и до сблъсъци между полиция и демонстранти.

Масовият национален протест започна около 14 ч. местно време. Негови организатори са редица от най-големите профсъюзи във Франция. За сигурността във френската столица се грижиха над 6000 полицаи и жандармеристи.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ненков

    23 1 Отговор
    Кратко точно и ясно-Протестирали против рИформитне на Макрон.Но никъде не пише / ха дано но надали/ че стачкуваха и жълтите жилетки които се присъединиха към другите и протестите не само срещу рИформата на Макрон но и против глобализЪма но за това ни ред защо ли ?Нашите "сендикати" да гледат как се прави протест но истински и да цъкат с език.А у нас пенсионната рИформа си мина и българина си стои на ракиика и псува.А във Франция имат наистина изградено гражданско обществно и си отстояват и защитават интересите.Защото "честните частници" и капиталисти където и да са по света те искат да вземат а НЕ им се дава ама хич !!!

    Коментиран от #2, #10

  • 2 хихихиххи

    12 1 Отговор

    До коментар #1 от "Ненков":

    Но при следващия митинг от 124 пубера изкарани от Навални в Москва, ще бъдеш подробно информиран за злодействата на Путин.
  • 3 Ненков

    6 1 Отговор
    до 2 хихи
    Ха ха прав си, нима не е така, и ще има пак вой до небето !Крадеца вика дръжте крадеца !
  • 4 Ачо

    14 0 Отговор
    Няма проблем. И революция да стане, все тая. Виж, ако в Русия излязат 20 човека, 3 дена ще освирим всичко живо какъв диктатор е Путин.
  • 5 Гербер

    1 8 Отговор
    Гледайте какво става и гласувайте за ГЕРБ и при нас да не стане така.
  • 6 Евро

    0 12 Отговор
    Единственият приятел на извратения макарон е Кремълският Гном... Краставите магарета през 9 баира се надушват :)
  • 7 Макрон

    5 1 Отговор
    Не забравяйте-предпочитам гибон от Габон вместо бегемаймун
  • 8 Симо

    9 1 Отговор
    Ганьо Балкански - гледай и цъкай,защото едно е да си трапезен революционер а нещо реално изисква да оставиш ракийката и дистанционното и да излезеш от вкъщи,но там е студено и мокро. Затова Ганьо и Ганка да не реват непрекъснато.
  • 9 Рошко

    7 1 Отговор
    Дай боже френска пролет посред зима, после краварска ингилизка, и за неправдата ще има възмездие все някой ден, който копае гроб другимо сам пада в него
  • 10 Мдааа

    11 2 Отговор

    До коментар #1 от "Ненков":

    Там има НАРОД , тука има НАСЕЛЕНИЕ.
    Това е простата разлика.
  • 11 Грух

    0 0 Отговор
    Ама тия работи нали в Русия ставаха, защо Франция ?!!
Новини по държави: