Last news in Fakti

6 Декември, 2019 08:29 1 840 23

SpaceX изпрати кораб към МКС

  • spacex-
  • мкс-
  • кораб

Превозва се оборудване

SpaceX изпрати кораб към МКС - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Компанията Space X изстреля кораб към Международната космическа станция, съобщи Гардиън.

Корабът е натоварен с оборудване и провизии. Той превозва три тона товар.

В това число влиза и робот с изкуствен интелект. Изпратени са и празнични подаръци за екипажа на Международната космическа станция.

Днес Русия също изпрати кораб към МКС. Той също превозва провизии за екипажа.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 въпрос

    7 9 Отговор
    Коя ракета ша стигне първа,болшевишката или Щатската?

    Коментиран от #2

  • 2 Балканец

    17 4 Отговор

    До коментар #1 от "въпрос":

    По-важно е, коя от двете носи нова тоалетна, че тяхната нали се задръстила, пък от БКС щели да обърнат внимание на проблема след празниците, че сега били заети.

    Коментиран от #5

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Няма бира

    6 1 Отговор
    Ще доставят миниатюрна версия на пивоварна!
  • 5 СссереМ

    6 7 Отговор

    До коментар #2 от "Балканец":

    Е то е ясно че е руската,това си е по рекламация.
  • 6 СССРБарета

    9 4 Отговор
    Мъск им кара цукало с изкуствен интелект! Досега акаха в обикновено!
  • 7 Borislav Popov

    13 12 Отговор
    Ти да видиш и двигатела на SpaceX, за жалост не е руски ! Руските подлоги негодуват, любимата им опорка, вече не е актуална, сега ще чакат да им отпуснат от Мацква друга.
  • 8 гост

    2 6 Отговор
    Те руснаците нямат такъв проблем с тоалетната щото си го рециклират за повторна употреба.
  • 9 kjl

    9 6 Отговор
    Едната отива, скача се в автоматичен режим и готово. Другата отива някъде плизо до кораба. Почва се едно ловене с ръката, придърпване, наместване,.... Руснаците вече ща са изпили една водка, докато на Дракона му светне зелената лампа.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 gnom

    9 8 Отговор

    До коментар #10 от "Назионал Созиалиист":

    Това ли е новата опорка?? Бе тъкмо обратно. Руснаците се раздаваха, за да има за изтока и да живеят добре. За сметка на това те тънеха в мизерия. След като спряха да правят подаяния, а почнаха да си гледат интересите, Русия стана богата и просперираща държава, въпреки санкциите и пропагандата срещу нея и опитите за всякакви пръти в колелата и на развитие!

    Коментиран от #12, #14, #22

  • 12 Истината

    5 9 Отговор

    До коментар #11 от "gnom":

    е, че си руски трол. Обаче дори и дебилните руски роби няма да ти повярват на пропагандните лъжи.
  • 13 Бачо Киро

    8 1 Отговор

    До коментар #10 от "Назионал Созиалиист":

    Американците викаш не крадоха, Фон Браун е от апачите, а? Че и след него нищо....
  • 14 Borislav Popov

    4 6 Отговор

    До коментар #11 от "gnom":

    Това не е опорка бе гноми, това си чиста истина и тя не е нова, а е по стара и от тебе дори. Аре завтваряй си плювалника и не плямпай простотии.

    Коментиран от #15

  • 15 gnom

    9 5 Отговор

    До коментар #14 от "Borislav Popov":

    И ти и глупака 12-Истината, ако може да обясните, как България за периода 1952 година до 1989 година имаше над 800 реактивни самолета, а преди това и витлови такива! А сега "богата и просперираща България" за 30 години не може да си купи и един! И да обясните, как точно бяха построени едни 3200 предприятия, които и сега продължавате да режете и предавате на вторични суровини! От тях няма останали и 200 работещи! Та как точно и колко предприятия бяха построени през тези "проспериращи" 30 години!

    Коментиран от #16, #17

  • 16 Borislav Popov

    5 7 Отговор

    До коментар #15 от "gnom":

    Алоуууууу, гноми, не се занасяй, това тук не е новина за 800 самолета и за богатата и просперираща България ! Влез в съседния раздел- България и там коментирай, а тук си говорим за космическия кораб на Мъск, който е литнал към космоса, в посока МКС !

    Коментиран от #19

  • 17 Истината

    3 7 Отговор

    До коментар #15 от "gnom":

    България никога не е имала накуп 800 реактивни самолета русофилски лъжецо, и по онова време военните разходи са достигали 10-12 % от бюджета. А вие тук ревете , че достигнали 3%. Представям си какъв вой ще нададете ако стане 5%!

    Коментиран от #18

  • 18 gnom

    7 2 Отговор

    До коментар #17 от "Истината":

    Аз съм написал точно и ясно: За периода, което не значи че са били на куп. Просто след амортизирането им са били заменяни със следващото поколение по-модерни. Но навремето имахме повече самолети от Турция и Гърция, взети заедно! И се летеше на три смени. Обучавахме летци от Куба, Виетнам, Етиопия и т.н.н.! А сега и военно училище за летци нямаме! Та за тези 30 години, колко самолета купихме и на какви "летят" сега остатъците от българските летци, в нова богата и просперираща България!
  • 19 gnom

    6 2 Отговор

    До коментар #16 от "Borislav Popov":

    Новината е страхотна! И учудващото е, че не се взривил космическият кораб на Мъск! И носи едни "големи" 3 тона! Да се смееш ли или да плачеш! Интересно ми е руският кораб с колко тона товар е?? И трябва да се смени кенефа на американците,че осрани памперси летят навсякъде из космоса!
  • 20 Аку се пак стигне горе и разтовари

    6 1 Отговор
    Наврьщане да не е празен да си натовари и говеждите фекалии осмьрдяли космоса че и вселената......
  • 21 Бай хой

    7 3 Отговор
    А оня ден НАСА направи заявка за места за пътуване до МКС на астронавти с руски кораби. Защо ли? Нещо от Козяк за нови упорки? Ко стана с капсулата на мъдкията? Изостаналите технически и технологични се молят на батко да ги повози.

    Коментиран от #23

  • 22 да си знаеш

    0 5 Отговор

    До коментар #11 от "gnom":

    Русия била просперираща държава ? Ти на какви наркотици си бе резак.Просперираща сравнение с кой ? Кирибати ли ?! Русия е бедна,мизерна и НЕпросперираща кочина.В Русия живота е 40 години назад.
  • 23 да си знаеш

    0 6 Отговор

    До коментар #21 от "Бай хой":

    САЩ колкото хора са изкарали в космоса,русия няма да може да ги настигне след още 100 години :) Ти не бери грижа комунде.Руснаците са просто едни временни таксита и нищо повече.Русия не е космическа държава и единственото което може да прави е да ходи до МКС.Само това ви е опорката :) Добре,че САЩ спряха совалките,че света да забележи,че и руснаците можели да летят в космоса.