Last news in Fakti

6 Декември, 2019 10:49 2 409 3

Лекари спасиха жена, чието сърце бе спряло 6 часа

  • барселона-
  • испания-
  • лекари-
  • сърце-
  • сърдечен арест-
  • операция

Младата жена е имала огромен късмет

Лекари спасиха жена, чието сърце бе спряло 6 часа - 1
Снимка: Shutterstock

Испански лекари направиха нещо уникално, спасявайки млада жена след шестчасов сърдечен арест, предадоха AP и DW.

Медиците в град Барселона са върнали към живот британка на 34 години след шестчасов сърдечен арест. От болницата обявиха, че Одри Марш е попаднала в снежна буря в Пиренеите на 3 ноември, изпаднала е в тежка хипотермия, довела до спиране на сърдечната и дихателна дейност.

Шест часа по-късно, след като е спасена с хеликоптер, тя е съживена в болницата. Марш е докарана в болницата с телесна температура от 20 градуса, а белите дробове, сърцето и бъбреците не функционирали. Това рязко спадане обаче може да я е спасило, защото студът е запазил органите ѝ.

Когато телесната ѝ температура се покачила до 30 градуса, лекарите използвали електрошок, за да се опитат да възстановят сърдечната ѝ дейност. Близо 6 часа, след като британката е докарана в болницата, на монитора се появил пулс. Лекарите посочват, че хипотермията е убила, но и спасила младата жена. Съвсем скоро тя ще може да се върне на работа. Британката е изключително благодарна на медиците.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЪРП

    5 0 Отговор
    НЕ Е ЛОШО ИСТИНСКИТЕ ЖУРНАЛИСТИ ДА Я ПОТЪРСЯТ И ДА Я ПОРАЗПИТАТ КАК СЕ Е ЧУВСТВАЛА А "ОНЯ" СВЯТ........?!
  • 2 Мозъкът и гарантирано е увреден

    2 2 Отговор
    Покрай тези ''бежанци'' испанците се научиха яко да лъжат. То да не е, като да лъжеш за ползите и файдите от неканените ''гости''.
  • 3 639

    1 0 Отговор
    Какви глупаци .....а мозъка без кислород и кръв как е оцелял.
Новини по държави: