Last news in Fakti

6 Декември, 2019 14:54 2 012 10

Салвини ще бойкотира Нутела, използвали турски лешници

  • италия-
  • матео салвини-
  • нутела-
  • лешници

Политикът обича да дава публичност на хранителните си навици като част от своята стратегия в социалните мрежи

Салвини ще бойкотира Нутела, използвали турски лешници - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Италианският крайнодесен опозиционен лидер Матео Салвини заяви, че ще бойкотира шоколадовите продукти Нутела, защото съставките им не са 100 процента местни.

"Открих, че Нутела използва турски лешници, а аз предпочитам да подпомагам компании, използващи италиански продукти", каза Салвини на митинг снощи.

"Предпочитам да ям италианското, ако мога да го подпомогна по този начин и да подпомогна италианските фермери", добави той.

Четирийсет и шест годишният Салвини обича да дава публичност на хранителните си навици като част от своята стратегия в социалните мрежи, а Нутела често присъства в снимките на храна на страниците му в Туитър и Фейсбук.

Той е начело на националистическата партия "Лига", която използва лозунга "италианците на първо място". Тя води в социологическите проучвания с подкрепа от около 32 процента.

Производителят на Нутела, Фереро, е най-големият купувач на лешници в света. Италианската реколта обаче не може да задоволи производствените нужди на компанията.

По данни на Организацията на ООН по прехрана и земеделие Турция дава 70 процента от световния добив на лешници, следвана от Италия с близо 20 на сто.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Jacques Yvec Moineau

    18 6 Отговор
    Ами да спре да яде пици и макарони, щото газта дето я използват да ги пприготвят, е руска.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 1234

    8 15 Отговор
    Всички знаят че турската стока не е стока. Сега джагалите ще започнат да серат л..а.
  • 4 Хасан

    16 1 Отговор
    Добре дошъл в глобалния свят ...български мартеници произведени в Китай , българска лютеница с турски домати

    Коментиран от #5

  • 5 КАСАПИНА

    2 10 Отговор

    До коментар #4 от "Хасан":

    Искаш да кажеш Гръцки ,на вкус са почти като нашите, все пак сме си в ЕВРОПА ,турските ги рупат манговци като теб ,нормалните хора като видят турско и бягат ......

    Коментиран от #6

  • 6 гост

    3 10 Отговор

    До коментар #5 от "КАСАПИНА":

    Абсолютно си прав-мандарините им са жилави като задната гума на трактор Беларус, с маслините им е сигурно че ще си извадиш сам и безболезнено половината зъби ( другата половина си оставяш за портокалите им), а зехтина им мирише на мухъл и миша пикня...Затова много внимавам вече каквото купувам да не е с призход Турция...
  • 7 Рошко

    1 0 Отговор
    Анстолий що ма цензурира бе, не видя ли ко ху аео си цензурирах мръсните думички, или ти харесва да си капиталист, къде остана свободата на словото
  • 8 Хахахаха

    4 0 Отговор
    Като не ядете турско кво дирите с милиони в Едирне бре? Ближете ли го хахаха
  • 9 По важното

    0 0 Отговор
    По-лошото е че този скъп продукт съдържа, забележете, палмово масло - пише си го в съдържанието, а го продават на цена все едно е швейцарски шоколад.
  • 10 Age

    0 0 Отговор
    Нека да си подкрепя италианските производители, похвално е, да си имахме и ние такива политици, българското на българския пазар щеше да преобладава, ама това неговото на шовинизъм вече отива, та нищо чудно с това поведение сам да си е забил автогол и да са го махнали от власт.
Новини по държави: