Last news in Fakti

6 Декември, 2019 17:22 1 007 4

Западните Балкани заслужават да са в ЕС

  • северна македония-
  • ес-
  • западни балкани

Стево Пендаровски иска повече възможности за региона

Западните Балкани заслужават да са в ЕС - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Гражданите на страните от Западните Балкани заслужават по-добър живот. Това заяви президентът на Северна Македония Стево Пендаровски, цитиран от Нова Македония.

Държавният глава призова ЕС да продължи да подкрепя страните от региона в опита има станат част от Европа. Това изявление дойде по време на форума „Разширяване на ЕС - неспазени обещания – какво следва?“

„От 6 държави в региона, Сърбия и Черна гора вече от години водят преговори. Северна Македония и Албания от години чакат да получат дата за преговори. За Босна Херцеговина и Косово пък не се говори. Заради това и гражданите на тези страни започват да си мислят, че ще останат в ситуацията на Турция и не знаят кога ще видят ползите от ЕС“, заяви Пендаровски.

На последната среща на върха на ЕС Албания и Северна Македония не получиха дата за преговори. Това стана, след като Франция призова преговори да се водят след реформиране на процедурата по разширяване на групата.

Пендаровски обяви, че Северна Македония не е против новата методология за преговори. Според него ЕС е необходим, не само заради единния пазар, а и заради своите политически и демократически идеи, които са вдъхновение за страните от Западните Балкани.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ал та фанах Атаопънах

    6 2 Отговор
    Западните балкани ще влязат само в синдиката на полскито-румънско-българските чистачи на тоалетни в Западна Европа.

    Коментиран от #3

  • 2 Обективен

    3 0 Отговор
    Сърбия, която е враждебна на НАТО, води преговори за влизане в ЕС, а Албания и Македония - членове на НАТО, не ги канят.... Защо ли??? :)
  • 3 И в допълнение...

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Ал та фанах Атаопънах":

    Ще ядат всички остатъци от богатата на E- та трапеза на загрижената за тяхното здраве и благоденствие Европа!
  • 4 мразя руските говеда

    4 3 Отговор
    Западните жалкани заслужават,но не и Сърбия ! Тези долни руски подлоги,да си ходят в Евразийския съюз с онея фалирали кочини като русия.
Новини по държави: