Last news in Fakti

6 Декември, 2019 18:29 2 880 3

Разкриха тайни документи във Великобритания

  • великобритания-
  • джереми корбин-
  • северна ирландия

Те свидетелстват за митнически проверки на ирландската граница

Разкриха тайни документи във Великобритания - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Лидерът на британската опозиция Джереми Корбин обяви, че е видял доклад, който свидетелства за митнически проверки между Великобритания и Северна Ирландия, съобщи The Telegraph.

Лидерът на лейбъристите обяви, че това опровергава твърденията, че няма да има граница по Ирландско море. Проверките са по споразумението между Великобритания и ЕС за излизането на страната от групата.

„Премиерът твърди, че няма да граница по Ирландско море. Това просто не е вярно. Неговата сделка с ЕС ще бъде пагубна за бизнеса. Поверителният доклад на правителството потвърждава това“, заяви Корбин.

Споразумението с ЕС предвижда създаването на регулаторна зона в Ирландия, която ще обхваща всички стоки, държейки Северна Ирландия в митническата зона на Великобритания, вместо в тази на ЕС. Британски представители вече обявиха, че фирмите от Северна Ирландия ще трябва да попълват експортни формуляри, за да внасят стоки на британска територия.

Споразумението ще бъде обсъждано отново след изборите в страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 среднощен

    7 0 Отговор
    Това е перспективата - свиквайте..!
  • 2 гост

    5 1 Отговор
    еми спрете тоя брезкит бе идоти

    Коментиран от #3

  • 3 РЗС

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    америте плащат за тоя брекзит, нема спиране
Новини по държави: