Last news in Fakti

6 Декември, 2019 20:18 2 370 22

Анкара: Терористите ще се завърнат

  • турция-
  • сирия-
  • ислямска държава-
  • башар асад

В Турция се опасяват, че Дамаск ще започне да се договаря с терористични организации

Анкара: Терористите ще се завърнат - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Анкара се опасява, че Дамаск ще започне да се договаря с терористични организации и бежанците от страх няма да могат да се върнат по домовете си, заяви турският външен министър Мевлют Чавушоглу в Рим на международната конференция "Средиземноморски диалози", предаде ТАСС, позовавайки се на Анадолската агенция.

Ние сме изцяло за териториалната цялост на Сирия. Но, ако ние спешно се изтеглим, то там ще пристигнат терористи от "Ислямска държава", Силите за защита на народа и Кюрдската работническа партия, каза Чавушоглу.

Според него има опасност, ако северните части бъдат предадени на режима на Асад без политическо решение на конфликта, той да започне да се договаря с терористичните организации в свой интерес.

Освен това, ако режимът при сегашните условия пристигне там, никакви бежанци няма да могат да се върнат. Те просто се страхуват, каза Чавушоглу.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коментар📝

    5 1 Отговор
    РЕЗОН МЕДИЯ НАД 11 000.000лв.Парички е ПРИБРАЛА ОТ ЕВРОПРОГРАМА.И МОГА ДА ГО ДОКАЖА.НИКОЙ НЯМА ВЛАСТ ДА СИ ПОЗВОЛЯВА ДА МЕ ЦЕНЗУРИРА С ФАКТИ.
  • 2 ТЕРОРИСТИТЕ

    7 3 Отговор
    КАЗАЛИ ,ЧЕ ТЕРОРИСТИТЕ ЩЕ СЕ ВЪРНАТ ????? ЧИБА ПУЯЦИ ОТ СЪСЕДСКИЯТ ДВОР !

    Коментиран от #3

  • 3 И другите от Терористан

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "ТЕРОРИСТИТЕ":

    Почнали да ги коментират
  • 4 Опа

    5 3 Отговор
    Тези нямат в речника си думата лицемерие, нормално
  • 5 Иван

    5 3 Отговор
    ЧАВУШОГЛУ НЕ БЕШЕ ЛИ ЕДНА ОТ ГНУСНИТЕ САТАНИНСКИ СПЕРМИ,КОИТО ИСКАХА ДА КОЛЯТ БАШАР АСАД?
  • 6 Иван

    5 3 Отговор
    ПО ЛИЦЕМЕРИЕ И ЛЪЖИ САТАНИНСКИТЕ ТУРСКИ МУСЛЕМСКИ ЖИВОТНИ СЕ КОНКУРИРАТ СЪС САТАНИНСКАТА СИНАГОГА
  • 7 Yavuz

    4 7 Отговор
    Въпрос на време е Турция да поднови операцията в Северна Сирия,само че този път като цунами ще изметат целия боклук.

    Коментиран от #9

  • 8 вкусният цианид

    2 3 Отговор
    ако ердоган е толкова уплашен, нека върне в сирия ислямистките терористи, които е изпратил в либия да помагат на терористичната организация на мюсюлманското братство, което твърди, че е легитимно правителство.

    Коментиран от #10

  • 9 Иван

    5 6 Отговор

    До коментар #7 от "Yavuz":

    Животно,Турция няма да съществува по време на Второто Пришествие на Исус Христос.

    Коментиран от #13

  • 10 Хасан

    3 4 Отговор

    До коментар #8 от "вкусният цианид":

    Абе бунак ..легитимното правителство на Либия прави договор за сътрудничество

    Коментиран от #11, #19

  • 11 Съзнанието ти

    4 3 Отговор

    До коментар #10 от "Хасан":

    Като кипърското правителство, което ви изпрати покана да отидете до международния съд за определяне на ИИЗ. Но първо трябва да разпознаете това, което е разпознал целият цивилизован свят: Международното право, международните съдилища и Република Кипър. Нецивилизованата Турция и нейното варварско минало обясняват вашето поведение. СРАМ

    Коментиран от #12

  • 12 турчин

    3 4 Отговор

    До коментар #11 от "Съзнанието ти":

    Да има да кажеш нещо и за "цивилизована"България която осъщесви такак наречения варварски"Възродителен процес"процес на нарушаване на човешките права,процес на дискраминация във 21 век,тази дискриминация продължава и до ден днешен под формата на елиминиране на български граждани от турска и ромска етност при избиране на професий като съдий,прокурори ,генерали,пилоти и т.н.А в така наречаната от вас "недамократична"Турция в тези професий има хиляди турски граждани от кюртска етност,дори президента им беше от кюрдска етност,можеш ли да си преставиш в "демократична"България президент ,български гражданин от турска етност.Сега си нарави извода кой заслужава прозвището ВАРВАРИН.

    Коментиран от #14

  • 13 Yavuz

    4 4 Отговор

    До коментар #9 от "Иван":

    ТУРЦИТЕ са велик народ ,винаги са били господстваща нация ,единствената нация в света която не е попадала под чужда власт .САЩ в цялата си история единствено на ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ е плащала данък за влизане в Средиземно море, Русия столетия наред не можа да има достъп до Средиземно море заради ТУРЦИТЕ. Ти бе добитък похвали се с нещо ,най гладната, най корумпираната ,най застаряващата нация в света ,винаги под чужда власт.

    Коментиран от #15

  • 14 Българин

    3 1 Отговор

    До коментар #12 от "турчин":

    Не лъжи.Вежди Рашидов беше ли министър? Емел Етем,Филиз Хюсменова,Джевдет Чакъров,Нихад Кабил.... и т.н. В парламента има ли фесове?
    Не се оплаквай защото турските варвари са избили милиони жени и деца не само българи и дори едно извинение не са направили. Ти се оплакваш че Тодор Живков ви сменил имената... А ние на кого да се оплачем за потурчените насилствено българи,за отнетите деца и продадените в робство?
    Като не ти харесва,че няма турчин президент в България отивай в Турция там да се радваш на цивилизация.
  • 15 факти

    2 2 Отговор

    До коментар #13 от "Yavuz":

    Прави разлика между Турция и Османската империя.защото Османската империя е губеща в Първата световна,губи много територии включително англичаните контролират проливите и после изчезва.Тогава се предвижда и създаване на Кюрдистан. Турция я има от 1923 та благодарение на помоща на другаря Ленин.Така ,че не бързай с изказванията кой на кого плащал.Днешна Турция е създадена изцяло с помоща на САЩ и ЕС без тяхна помощ щеше да е изостанал ислямски коптор какъвто дълги години е била.

    Коментиран от #16

  • 16 Yavuz

    3 1 Отговор

    До коментар #15 от "факти":

    Много преди обявяването на Република Турция, Запада нарича Турска империя или Отоманска по рядко, а официалният език е турския. Англия претърпява най голямото си поражение в своята история във войната срещу Турция в Чанак Кале. Помощта на Русия е във вид на храна, но не е решаваща. Единственият проблем на ТУРЦИТЕ е че са прекалено лоялни към всички и от това се възползват най вече евреите.

    Коментиран от #20

  • 17 OOH

    2 1 Отговор
    За онези, които обръщат особено внимание на законността или не на меморандумите, подписани от Турция с Либия, бих искал да отбележа, че операциите за нахлуване в Ирак и Сирия, етническите прочиствания срещу кюрдите, клането на деца и цивилни, включването на Турция в ислямистки терористични организации, очевидното й участие в трафика на хора и нахлуването й в ИИЗ на Република Кипър нямат следа от легитимност съгласно международното право. Напротив, Турция е замесена във военни престъпления.

    Коментиран от #18

  • 18 Yavuz

    3 3 Отговор

    До коментар #17 от "OOH":

    В Ирак американците изтрепаха над 1 милион души, в Сирия Асад изтрепа над 600 хиляди души, докато Турската армия никога не е посягала на цивилни граждани.
  • 19 Ей Хасане

    2 1 Отговор

    До коментар #10 от "Хасан":

    Когато вляза в къщата ти и започна да крада, ела да ми кажеш какво да взема и какво да оставя. Щом искаш сътрудничество...
  • 20 факти

    1 2 Отговор

    До коментар #16 от "Yavuz":

    Решаващо значение за военните успехи на кемалистите против арменците, а впоследствие и против гърците, има значителната финансова и военна помощ, оказана от болшевишкото правителство на РСФСР, започнала от есента на 1920 г. и продължила до 1922 г. Още през 1920 г., в отговор на писмо на Кемал до Ленин от 26 април с молба за помощ, правителството на РСФСР изпраща на кемалистите 6 хиляди винтовки, над 5 млн. патрона, 17 600 снаряда и 200,6 кг златни слитъци.

    При сключването на Договора за дружба и братство на 16 март 1921 г. в Москва между двете страни също така е постигнато съгласие за оказването на анкарското правителство на безвъзмездна финансова помощ, както и помощ под формата на оръжие, в съответствие на което руското правителство изпраща на кемалистите в течение на 1921 г. 10 млн златни рубли, над 33 хил. винтовки, около 58 млн. патрона, 327 картечници, 54 артилерийски оръдия, над 129 хил. снаряда, саби, противогази и голямо количество друго военно снаряжение. През 1922 г. руското болшевишко правителство прави предложение за изпращане на представители на правителството на Кемал на Генуезката конференция, което означава фактическо международно признание.

    Коментиран от #22

  • 21 турски лъжи

    1 1 Отговор
    Писмото на Кемал до Ленин от 26 април 1920 г. гласи: „Първо. Ние приемаме задължението да обединим цялата наша работа и всички наши военни операции с руските болшевики, имащи за цел борба с империалистическите правителства и освобождението на всички угнетени под тяхната власт... През втората половина на 1920 г. Кемал планира създаването на контролирана от него турска комунистическа партия – за получаването на финансиране от Коминтерна, но на 28 януари 1921 г. цялото ръководство на турските комунисти е ликвидирано по негова заповед.
  • 22 Yavuz

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "факти":

    Не е вярно това което си писал. Злато във вид на украшения, предмети и стари златни монети на обща стойност от 20 милиона златни рубли са предадени на Русия от тюрките с цел да окажат помощт на Турция. От тях 10 млн. златни рубли са изпратени във вид на пари, а с останалите оръжия, храна и транспортта даже са удържали. Пушките повечето са били с липсващи части. Оръжията на турците са основно немски.
Новини по държави: