Last news in Fakti

6 Декември, 2019 21:10 1 714 8

Париж подкрепи Берлин за руските дипломати

  • германия-
  • русия-
  • дипломати

Франция изразява солидарност с германските власти във връзка с решението им да експулсират двама служители на руското посолство

Париж подкрепи Берлин за руските дипломати - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Франция изразява солидарност с германските власти във връзка с решението им да експулсират двама служители на руското посолство след убийството на грузински гражданин в Берлин, съобщи на брифинг представител на Елисейския дворец, цитиран от TACC.

"Ние взехме под внимание решението на Германия, разбираме го и се съгласяваме с тях. Ние oчакваме германските власти да поискат мерки от европейските партньори, ако е необходимо. Засега това не се е случило. При други обстоятелства Франция би изгонила руски дипломати", подчерта представителят на Париж.

В сряда германското външно министерство обяви експулсирането от страната на двама служители на руското посолство в Германия поради недостатъчно, според германската страна, сътрудничество на руските власти при убийството на грузински гражданин Зелимхан Хангошвили - чеченски командир от войната.

Главната прокуратура, която разследва убийството, заяви, че „има достатъчно фактически основания да се смята, че убийството е извършено или по указание на държавните органи на Руската федерация, или по указание на властите на Чеченската република, която е част от Руската федерация“.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kaniba

    15 7 Отговор
    наполеон бе подкрепен от немските дипломати, а хитлер от френските, и те така...
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Хрониките на Евразия

    6 8 Отговор
    Убиеца е бивш спецназовец от " Вимпел " на ФСБ ..
    Осъден и затвор със строг режим , но изкаран оттам да извърши мократа поръчка в Берлин .
    Кой може да го изкара от затвора да му издаде паспорт с фалшива самоличност ???
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 1944

    3 1 Отговор
    направо затваряйте кокаиновите им амбасади че те само с бело и убийства търгуват.
  • 7 Роко

    0 2 Отговор
    Леле ква стана тя най - верните приятели на гнома (Макрон и Меркел) гонят руски дипломати ей ся вече Путю ще се обиди и ще им спре северен поток.
  • 8 Ми да

    0 0 Отговор
    А така
Новини по държави: