Last news in Fakti

7 Декември, 2019 12:09 1 094 8

САЩ няма да връщат смъртното наказание

  • смъртно наказание-
  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • съд-
  • екзекуция

Разочарование за президента Тръмп

САЩ няма да връщат смъртното наказание - 1
Снимка: Shutterstock

Върховният съд на САЩ блокира плановете за връщане на смъртното наказание на федерално равнище. Това е разочарование за президента Тръмп, който е привърженик на тази мярка.

Съдът отхвърли спешно искане от правителството да се допусне възобновяване на екзекуциите след пауза от 16 години. Това спира изпълнението на смъртните присъди на четирима души, планирано през следващите седмици.

Това решение на Върховния съд обаче е временно, а през следващите два месеца Върховният съд ще разгледа въпроса по същество. Президентът Доналд Тръмп е ярък поддръжник на смъртното наказание.

Всеки американски щат решава поотделно дали да налага смъртни присъди. Федералната система е отделна от тези на 50-те щати. Последната федерална екзекуция в САЩ е извършена през 2003 г. През последните 45 години само трима души са екзекутирани на федерално ниво в САЩ.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 С400 засича само руски самолети и ракети

    7 6 Отговор
    Възможно е да се върне заради провалилият се руски шпионин назначен на президентския стол на САЩ от Кремъл, при импийчмънта и да отпадне след изпепеляването на ''мозъка'' на шпионина.Между другото в Москва няма да им е по-леко на тези от Кремъл след няколко месеца. Българският народ не желае присъствието на смръдливият руски ботуш в страната си и техните лакеи, защото плаща най-скъпото парно на планетата. Русия ни продава най-скъпия газ на няколко пъти по-висока цена отколкото го продава на другите държави /винаги е било така/. Поради тази причина българският народ стана русофобски в последните 50 години и ще става все по-русофобски /Справка: ИЗБОРИ 1990-2019/, а руските пропагандатори в България ще правите ''като летен Черноморски бриз, в обратна посока''...:):):)
  • 2 Вorislav Popov

    4 7 Отговор
    Жалко а можеше да бъдат екзекутирани руските агенти като ги заловят в САЩ .
  • 3 Borislav Popov

    3 7 Отговор
    Всички русофоби са трансджендъри! Без нито едно изключение!

    Коментиран от #4

  • 4 С400 засича само руски самолети и ракети

    5 5 Отговор

    До коментар #3 от "Borislav Popov":

    Хермафродита Вова да те нашорка с .ичето си:):)

    Коментиран от #7

  • 5 ГосТ

    4 1 Отговор
    В целия свят, осъдените за тежки престъпления трябва да обслужват фармацевтичната индустрия и медицината. За да дадат и те своят принос за човечеството и да получат и те шанс да си отидат достойно от този свят. Всяка твар заслужава такъв шанс. Бъдете милостиви...

    Коментиран от #6

  • 6 ГосТ

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "ГосТ":

    Предвид тежките психични отклонения на всички твари, които лежат за тежки престъпления, представете си какво богатство са те за молекулярната психология и дизайна на лекарства !
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 serjant

    0 0 Отговор
    njama nujda da se vrachta smartnoto nakazanie ,.. te sami sa izbivat ....