Last news in Fakti

7 Декември, 2019 12:50 1 594 0

Телевизионен сблъсък преди Брекзит

  • брекзит-
  • великобритания-
  • дебат-
  • телевизия-
  • джереми корбин-
  • борис джонсън

Според зрителите Борис Джонсън е спечелил дебата

Телевизионен сблъсък преди Брекзит - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Във Великобритания се проведе последният телевизионен дебат преди изборите следващата седмица. В него участваха лидерът на Консервативната партия и министър-председател на страната Борис Джонсън и лидерът на Лейбъристката партия Джеръми Корбин.

Брекзит, здравеопазване, сигурност - това бяха основните теми, които засегнаха Борис Джонсън и Джеръми Корбин в последния пряк предизборен дебат, предаде БНТ. На 12 декември британците ще гласуват на вторите национални избори в рамките на по-малко от три години. Резултатите от вота ще определят кога, как и дали Великобритания ще излезе от Европейския съюз.

Лидерът на лейбъристите Корбин е категоричен, че е възможно договарянето на нова сделка за Брекзит, която ще бъде подложена на гласуване на референдум във Великобритания. Джеръми Корбин каза: "До три месеца ще договорим споразумение за излизане от Европейския съюз, което ще защити търговията и работните места, както и мирния процес в Северна Ирландия. А до шест месеца ще има и референдум".

На свой ред лидерът на консерваторите и премиер на страната Джонсън изрази съмненията. Борис Джонсън, министър-председател и лидер на Консервативната партия, посочи: "Това, което не чух от лидера на Лейбъристката партия, е дали ще има кой да договори тази сделка за три месеца? Кой ще я осигури? Как може да имате нова сделка с Брюксел, ако не вярвате в нея? Това не ми е ясно". Анкета показва, че според 52 процента от зрителите Борис Джонсън е спечелил дебата.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: