Last news in Fakti

8 Декември, 2019 13:02 1 234 3

Новозеландски предприемачи насърчават екологично чистото потребление в Тайван

  • тайван-
  • екологично производство-
  • потребление-
  • рециклиране-
  • опазване на околната среда

Новозеландският предприемач Джъстин Ламби и брат му Андрю Ламби бяха поканени на Международното туристическо изложение в Тайпе (TIFT) да покажат най-новия и иновативен продукт на своята компания – джапанки, създадени от рециклирането на морски отпадъци.

По време на изложението администрацията по опазване на околната среда към кабинета проведе церемония по награждаване на признати екологични компании за техния принос. Министърът на околната среда Чанг Ци-чин заяви, че министерството е създало „Зелената марка“ още през 1992 г. и оттогава с нея са сертифицирани 4 600 тайвански продукта.

По време на събитието братята посочиха, че компанията им събира изхвърлени пластмасови тръби и бутилки от плажовете на Тайван и Нова Зеландия, които на по-късен етап използва като суровина. Джъстин сподели, че се е влюбил в Тайван още при първото си посещение в страната преди 10 години. Компанията му SUBS е започнала да проектира рециклирани джапанки преди две години и половина и към този момент нейните продукти са проектирани в Нова Зеландия, но на 100 % проиведени в Тайван.

През септември братята Ламби участваха в събитието „Beach Cleanup with Rocker“ и събраха приблизително 500 килограма океански отпадъци. Тогава Андрю Ламби подчерта, че SUBS иска не само да разпространи своята философия за мерки срещу пластмасовото замърсяване, но и да дарява част от печалбите си за благотворителност.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Еколог

    0 2 Отговор
    Е това са цивилизовани културни хора и държави... От боклука правят пари... А не като въглищарско-петролните свине :)
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.