Last news in Fakti

8 Декември, 2019 18:40 1 473 3

В Босна преместват бежанци

  • вучак-
  • босна и херцеговина-
  • лагер-
  • преместване-
  • бежанци-
  • мигранти

На полицията ѝ предстои много работа

В Босна преместват бежанци - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Преместването на мигрантите от импровизирания палатков лагер Вучак край босненския град Бихач трябва да започне от понеделник според договорката на държавното ръководство и местните власти, съобщава информационният сайт Кликс, като отбелязва, че на полицията и Червения кръст им предстои много работа.

Служители на Международната организация по миграциите вече са във Вучак и се извършва подготовка за преместването на мигрантите в бившата казарма Блажуй край Сараево, предаде Би Ти Ви. Червеният кръст няма да участва директно в преселването на мигрантите, но ще продължи да ги снабдява с храна, вода и дрехи, където и да бъдат настанени, казаха представители на организацията.

Ако Вучак наистина се опразни, екипи на Червения кръст в Бихач ще трябва да преместят оттам контейнери и друго имущество, което остане на терена, а заради лошото време това може да продължи с дни. Международни служители, групи, оказващи помощ, неведнъж настояваха лагерът Вучак, където в момента има над 600 мигранти, да бъде закрит заради мизерните условия за живот. Мигрантите в лагера спят в палатки на минусови температури, а лагерът се намира на бивше сметище и близо до минно поле.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Най -напред

    10 0 Отговор
    всички емигранти изповядват религията която е там официална! Второ след малко любимците на Меркел, ще подкарат местните рожби, тоест "столичанките"! Или казано накратко, "Старите еничари, посрещат новите"!
  • 2 Gita

    0 0 Отговор
    I think the admin of this website is truly working hard in support of his web site,
    for the reason that here every data is quality based data.


    Maglia Manchester United Bambino
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.