Last news in Fakti

8 Декември, 2019 19:22 3 503 68

Сърбия: Нямаме по-голям приятел от Русия

  • сърбия-
  • ненад попович-
  • русия-
  • приятел-
  • съюзник

Винаги, когато е могла, Русия ни е помагала - каза сръбски министър

Сърбия: Нямаме по-голям приятел от Русия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Сърбия няма по-голям приятел и съюзник в защитата на своите интереси от Русия. Това заяви министърът на иновациите в правителството на Сърбия Ненад Попович, цитиран от РИА Новости.

В Белград се провежда конгрес на Сръбската народна партия, член на управляващата коалиция, оглавявана от министър Попович. На събитието присъстват представители на близки партии от Испания, Италия, страните от региона на Балканите и управляващата партия в Русия „Единна Русия“.

„Сърбия днес няма по-голям приятел и съюзник в защитата на своите държавни и национални интереси от Русия“, каза министърът пред конгреса. "Винаги, когато е могла, Русия ни е помагала, подкрепяла ни е и когато не е могла (да помогне) по свои вътрешните си причини, никога не ни е пречила. Следователно, ние ще се борим публично срещу всякакви опити да бъде представяна Руската федерация в негативна светлина в Сърбия", подчерта Попович.

Той припомни, че споразумението за зоната за свободна търговия между Белград и Евразийския икономически съюз отвори пазар от 200 милиона души за сръбския бизнес. Министърът на иновациите отбеляза също, че заедно със своите руски партньори Сърбия "развива за първи път от 30 години възможностите си за изучаване на мирния атом", предаде агенция "Фокус".

По-рано Русия и Сърбия подписаха споразумение за създаването на Център за ядрена наука, технологии и иновации с участието на руската държавната корпорация „Росатом“ на сръбска територия. Според Попович властите на Сърбия и „Росатом“ може да започнат изграждането на най-големия център за мирни ядрени изследвания през следващата година.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Именно

    34 39 Отговор
    Да, затова са на това дередже.

    Коментиран от #4, #8

  • 2 Монгола

    49 39 Отговор
    Руснаците са номер 1 на слвянските народи то се знае от векове!!!

    Коментиран от #9, #15

  • 3 Бай

    29 23 Отговор
    То и за България е така !
  • 4 Желко Драшич

    42 34 Отговор

    До коментар #1 от "Именно":

    На кво дередже бе соросня продажна само дето минималната пенсия е 225€, а тук в ЕС се чака от Юли да стане едва 125!!! Хахахаха хахахаха ЕС хахахаха!

    Коментиран от #26, #51

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ИМПЕРИАЛИСТ

    34 13 Отговор
    Cърбия e рoжбa нa ИРИ зa дa нaпaдa БЪЛГAРИЯ в гръб при вoйнитe ни c Визaнтия. Бaзa и плaцдaрм зa прeврaтaджиитe oт нoвaтa ни иcтoрия. Прoдaжнa и дoлнa шумaдийcкa cгaн, a инaчe пък прoизхoдът им e Бългaрcки... Въoбщe „....Иcтoриятa пaзи cвoитe мръcни тaйни в .......... гaщи c як лacтик....”

    copy-paste: Към cрeдaтa нa IX вeк Кocoвo cтaвa чacт oт Първaтa бългaрcкa държaвa, кoeтo вoди дo утвърждaвaнe нa хриcтиянcтвoтo и cлaвянo-бългaрcкaтa културa в oблacттa. Прeз 1018 г. Визaнтия cи възвръщa влacттa върху тaзи тeритoрия................................... В крaя нa XI вeк зaпoчвa cръбcкoтo прoниквaнe в oблacттa. Към крaя нa XII вeк в ceвeрoзaпaднo Кocoвo e прeнeceн духoвният цeнтър нa cръбcкaтa cрe днoвeкoвнa държaвa, упрaвлявaнa oт Нeмaничитe............................... Кocoвo e oкoнчaтeлнo включeнo в Рaшкa нa Нeмaничитe зaeднo cъc Ceвeрнa Мaкeдoния и Cкoпиe в крaя нa 13 вeк пo врeмeтo нa крaл Cтeфaн Милутин и крaлицa Aннa Тeртeр (1284-1299),...................... ......................................................................... Aннa Тeртeр († cлeд 1304) e бългaрcкa принцeca, крaлицa нa Cърбия (1284 – 1299), трeтa[1] cъпругa нa крaл Cтeфaн II Милутин, и визaнтийcкa дecпинa. Aннa Тeртeр e дъщeря нa бългaрcкия цaр Гeoрги I Тeртeр и e cecтрa нa цaр Тeoдoр Cвeтocлaв......................
  • 7 Нае*ахме се ние българите ама...

    38 18 Отговор
    За съжаление мисля, че отношенията ни с руската федерация са непоправими заради една шайка неблагодарници

    Коментиран от #14

  • 8 Погнусен.

    33 15 Отговор

    До коментар #1 от "Именно":

    И какво им е дереджето че живеят по хубаво от нас ли ????👏👏👏👏

    Коментиран от #62

  • 9 ИМПЕРИАЛИСТ

    23 6 Отговор

    До коментар #2 от "Монгола":

    1. Нека сме коректни. Терминът славяни е от 17 век. Преди това има Sclavos /Теофилакт Симоката/, също и сакалиби.
    "СЛАВЯНИ" е популяризиран от основателката на Руската академия на науките, германката София Фредерика Августа фон Анхалт-Цербст, известна като Екатерина Велика. Смятам, че всичко това Ви е известно или може би греша?
    2. Германката Екатерина Велика само популяризира - "СЛАВЯНИ"...... Терминът е на Винко Прибоевич с издаденото от него през 1532 г. във Венеция „Слово за произхода на увенчаните със слава славяни”,(забележете думите слава и славяни!!). Императрицата търси идеологическа формула, за да оглави „славянското” множество, изгубило държавната си независимост при падането на българското и сръбското царство.
    3. Copy-paste: “”…. в съвременната славянистична литература се е наложило твърдението, че етнонимното название "славяни" не е късно възникнало средновековно понятие, а древно и исконно самоназвание на протославяните. Това твърдение е основна брънка в един по-широк опит да се създаде представата за древно цивилизационно величие на великорусите и другите източнославянски народи. Подобни опити да се открие древен произход, праславянска писменост, праславянски календар, праславянски науки, праславянски народи, князе и държави почти винаги стигат до източници, които обаче са скито-сарматски или алано-български. Фактически до същия резултат се стига и в опита да се екстраполира понятието "славяни" към ранното Средновековие и Античността…””

    Коментиран от #12

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Бесен Язовец

    12 12 Отговор

    До коментар #9 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Ама,, История Слвяно - българска" я пише отец Паисйй Хилендарски още преди твоята соросоидна секта да е същесъвувала!!!

    Коментиран от #23

  • 13 Приятяли-приятели

    8 7 Отговор
    ама никой не Ви обича повече от българите! Е това е!
  • 14 Последния софиянец

    15 11 Отговор

    До коментар #7 от "Нае*ахме се ние българите ама...":

    Нищо страшно не е станало. Политиците и народите са две различни неща. Иди на черноморието и ще видиш истинската дружба между българи и руснаци. Кръвта вода не става.
  • 15 Е да

    15 26 Отговор

    До коментар #2 от "Монгола":

    А ние сме им слуги и духаме супата. Много по - зле сме от руснаците. те са велики и имат велика история, а ние какво имаме? Робство и мизерия. Верно си е това.
  • 16 Тръмп

    22 16 Отговор
    Сърбите останаха последния бастион на комунизма,ще се разпаднат още!!!:):):)Славяни е политическо название на измислено племе,а не реално съществуващо!!!:):):)Да се наричат както искат,но вече няма фалшивото Юго- славяни!!!:):):)Истината победи сръбските комуноиди!!!:):):)
  • 17 Аврам

    16 15 Отговор
    И преди и сега сърбите винаги са били по добре от бг.водени от собствен интерес Ане като бг. Продажници.
  • 18 Yamaha

    14 19 Отговор
    TАКА Е, КОЙ СИ ЗНАЕ ИНТЕРЕСА СЕ ДЪРЖИ ЗА РУСИЯ, КОЙТО Я ОБЯВЯВА ЗА ВРАГ ГО ЯДЕ!
  • 19 Кожухаров

    20 4 Отговор
    В Европа само сърбите и албанците водят своя политика . Сърбите отстояват своята позиция а на албанците не им пука от нищо.
    Всички останали са на опашката за близане на задници.

    Коментиран от #20

  • 20 КОНТРАТА

    12 3 Отговор

    До коментар #19 от "Кожухаров":

    Нещо бъркаш Чехия, Унгария, Турция, Гърция също са патриоти!

    Коментиран от #25

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Колхозников

    12 14 Отговор
    Русия един ден ще си върне не само Източна Европа , ами и цялата Европа!
    И самите европейци сами ще им се поднесат на тепсия !
    И всичко ще започне след 2028 година. Очакват се интересни времена.
    А за обора се очертава следващата " Голяма депресия"!
  • 23 ИМПЕРИАЛИСТ

    13 5 Отговор

    До коментар #12 от "Бесен Язовец":

    КОПИ-ПЕЙСТ:
    Но как Паисий озаглавява историята си? – За да се уверя как Паисий е нарекъл вдъхновения си труд взимам лупата и се взирам във фотоса, който синът ми Дичо Дичев – човек посветил се на изследването на първоизточниците на българската история и българския език, ми носи. Той е на заглавната страница на първия препис на Паисиевата история, направен от поп Стойко Владиславов, преди поп Стойко Владиславов да стане Софроний Врачански и преди „Панславянската идея” на щаба на руската императрица Екатерина II да хвърли своите политически мрежи за славянско обединение под егидата на Русия.

    – Вземи лупата и чети! – ми каза синът ми и ми подаде фотоса на заглавната страница на първия препис на Паисиевата история..

    И чета!

    „История славьно българскаа”

    Не славянобългарска, не словенобългарска, а славно българска! – Признавам – изненадана съм! Не го очаквах. Макар че за всички е ясно, че Паисий пише славната история на българския народ! – История славнобългарска! И така е нарекъл книгата си.

    Това обяснява началните думи на историята: „О, неразумний юроде! Поради что се срамиш да не се наречеш болгарин?”

    Думи, които звучат така актуално днес!
    ...............................АВТОР:Кина Къдрева

    Коментиран от #31

  • 24 ВЪЗРАСТЕН

    11 11 Отговор
    ТАРАЛЕЖ ЗА ВЪЗГЛАВНИЦА, И РУСИЯ ЗА ПРИЯТЕЛ , САМО ПРОБВАЙТЕ !
  • 25 Кожухаров

    14 5 Отговор

    До коментар #20 от "КОНТРАТА":

    Турция не я споменах тъй като не е Европейска държава в истинския смисъл на думата. Но е вярно че си защитават интересите. Чехия и Унгария дефакто не могат да вземат самостоятелно решение.
    За гърците не искам да говоря .

    Факт е обаче че на всички им накърти ролята на краварите като световен жандарм последните 30 години. Някои от държавите направо се отвратиха от методите им .
  • 26 СссереМ

    11 19 Отговор

    До коментар #4 от "Желко Драшич":

    Абе русолизец толкова ви е средната заплата в страната кви пенсии сънуваш от 225 евра,в матушката ти средната заплата е 270 долара, а пенсиите им са по 80,а вие сте по зле от и тях бе,макетата и косоварите са на светлинни години пред вас,а за нас и гърците срещу нас да тичате не може да ни стигнете.

    Коментиран от #27

  • 27 капуш

    17 11 Отговор

    До коментар #26 от "СссереМ":

    в Русия средната заплата е 1230 български лева , а цените на половина .

    Коментиран от #36, #46

  • 28 Щерю

    6 1 Отговор
    А СЪРБОЛЯТА СА НА ЗАПАД. ЕГАТИ ШЕЗОФРЕНИЕТА.
  • 29 Borislav Popov

    20 9 Отговор
    Сърболяците са двуличници, уж нямали по голям приятел от Русия, ала сърбин в Русия, със свещ да го търсиш не можеш да го намериш !! А в същото това време в неприятелските на сърбите, проклети западни страни е пъъъълно със сърболяци, дори и в най големият им враг - САЩ, живеят и работят над 200 000 сърби, а като сметнем сърбите и в съседна вражеска Канада, общо стават над 350 000. Та, как да го разбираме това нещо ? -: Нямаме по-голям приятел от Русия, ала много ни харесва да живеем в ЕС и в Америка, аз това приятелство не мога да го разбера, нек някоя руска подлога ако го разбира, да ми обясни.

    Коментиран от #30, #67, #68

  • 30 каскет

    12 7 Отговор

    До коментар #29 от "Borislav Popov":

    Много си прав даже - няма да видиш сърбин да мие чинии или тоалетни в Русия ! То и за това са приятели!
    А ние ходим да мием чинии и тоалетни на нашите нови "приятели" на запад и в обора ! Да им чистим ф@шкиите.

    Коментиран от #32

  • 31 Все още има надежда..

    8 0 Отговор

    До коментар #23 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Макар и рядко ,тук коментират и разумни люде. Хубав пост,дано повече хора да го прочетат. Макар,че "обесения язовец" и компания едва и ще го оценят. Поздрави!
  • 32 Borislav Popov

    5 4 Отговор

    До коментар #30 от "каскет":

    С трашна логика изкара ти бе, умньо, значи щом сърбите не миели на руснаците тоалените и чиниите, значи били приятели. По твоята тъпоъгална логика, след като в Русия няма българи да мият кенефи и да събират ф@шкиите, значи и ние тогава сме приятели с руснаците. Сега остана да дадеш обяснение, какъв го дирят сърбите в неприятелския ЕС, и особенно във вражеската Америка, защо даже и след като американците ги бомбардираха, те си останаха там и не я напуснаха!??

    Коментиран от #35

  • 33 Хрониките на Евразия

    10 9 Отговор
    Сърбите да благодарят на Бога , че нямат обща граница с Русия , на гърба си да изпитат руското " приятелството"!
    Пресен пример :
    Преговорите на Беларус и Русия се провалиха , защото Лукашенко искаше РАВНОСТОЙНИ отношения между тях .
    За цялата си история , Москва никога не е имала равностойни отношения .
    И никога не се е отнасяла като равен с някой ..
    Но такива като сърбите , или нашите ушанки , Москва с радост ще им ползва услугите на ибрици ..

    Коментиран от #37

  • 34 Усмивката

    1 1 Отговор
    Верно е.Попитайте българите...
  • 35 мухъл

    7 5 Отговор

    До коментар #32 от "Borislav Popov":

    какво правят болшинството българи на запад ? А защо избягаха от тук след като само мед и масло от чешмата ?

    Коментиран от #38

  • 36 Усмивката

    8 3 Отговор

    До коментар #27 от "капуш":

    Готово братчед.Ако сърбите ни оттървът от Бойко ага, нищо напротив.Ставаме приятели и с тях.
  • 37 смотаняк

    2 3 Отговор

    До коментар #33 от "Хрониките на Евразия":

    На 8 декември Беларус и Руската федерация ще отбележат 20-годишнината от подписването на договора за създаване на съюзна държава. Беларуският президент Александър Лукашенко предлагаше до тази дата да бъде приета програма за задълбочаването на интеграцията. Премиерите Румас и Дмитрий Медведев парафираха проект за съвместна програма за действия по реализация на договора за съюзна държава и сега двете страни работят над съгласуване на 31 пътни карти.

    Коментиран от #41, #49

  • 38 Абе мухльо

    3 5 Отговор

    До коментар #35 от "мухъл":

    ...сега остана да ми посочиш, къде аз съм писал, че тук от чешмата текат мед и масло ?

    Коментиран от #40

  • 39 Врати ми се Лейла...

    15 6 Отговор
    Сърбите си живееха прекрасно преди 30 години.Тогава Русия беше най-малкият им приятел . Пътуваха и работеха из цяла Европа(западна разбира се). Имаха несравнимо по-висок стандарт от нас. През това време ,Русия беше нашият най-голям приятел и все още има много хора,които помнят тези "прекрасни" времена. Добре ,че нещата се променят,макар и мнооого бавно.

    Коментиран от #42

  • 40 мухъл

    3 1 Отговор

    До коментар #38 от "Абе мухльо":

    що не пишеш Borislav Popov ?

    Коментиран от #43

  • 41 А бе смотльо

    5 4 Отговор

    До коментар #37 от "смотаняк":

    ..я стига си лъгал тука бе, нищо подобно не са подписвали и нркогаш няма да се обединят, Русия и Белорус, преди всичко заради това, че и двата народа са против това обединение. А днес руснаците са отказали да платят, на белорусите компенсации, 70 милиона долара за дето им пуснаха замърсен петрол по нефтопровода и освен това не са можали да се разберат, общо по 8 точки от договора за дружба и сътрудничество.

    Коментиран от #44

  • 42 мамул

    8 7 Отговор

    До коментар #39 от "Врати ми се Лейла...":

    Когато ти опре яйцето до задника пак ще търсиш Русия за приятел ! Приятел в нужда се познава.
  • 43 А бе мухльо

    0 3 Отговор

    До коментар #40 от "мухъл":

    ..не е твоя работа, квот си искам, тва ще си пиша.
  • 44 смотан

    10 4 Отговор

    До коментар #41 от "А бе смотльо":

    защо не се пишеш хрониките на Евразия ?
    Лукашенко в момента е в Кремъл и преговорите вървят.
    А относно това народите какво искат - нас питаха ли ни за ЕС и нато ????

    Коментиран от #50

  • 45 мухъл

    3 1 Отговор
    върви пусни една вода че да изпуснеш напрежението ! Има ли напън ?
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 капуш

    8 6 Отговор

    До коментар #46 от "СссереМ":

    Средните стойности за страната през март 2019 г. са едва 46 324 рубли ($718) – в Москва те възлизат на 95,179 рубли ($1 477), в Ямало-Ненецкия автономен окръг - 96 391 рубли ( $1 496) и в Чукотски автономен окръг - 100 392 рубли ($1558). Традиционно най-печелившите региони са тези в Северния и Далечния Изток, следвани от Москва и Санкт Петербург.

    Коментиран от #52, #53

  • 48 малоумник

    6 3 Отговор

    До коментар #46 от "СссереМ":

    Гинеколог, бранд мениджър и ръководител на център за услуги - какво е общото между тези професии? Макар и да звучи като начало на една забавна история, тези работни места всъщност са определени от сайта за търсене на работа Superjob като най-високо платените работни места в Москва през май 2019 г. Гинекологът е начело в списъка със заплата от 500 000 рубли ($7,760), следван от бранд мениджъра (420-600,000 рубли или $6,518-9,312) и ръководителя на център за услуги (300-350,000 рубли или $4,656-5,432). Първата петица включва и вакантно място за старши счетоводител с 250-400,000 рубли ($3,880-6,208) и старши специалист по управление на човешките ресурси с начална заплата от 205 000 рубли ($ 3,181).
  • 49 Хрониките на Евразия

    5 3 Отговор

    До коментар #37 от "смотаняк":

    Има такава руска традиция. Всяка година през декември Владимир Владимирович кани в гости Александър Григориевич, за да чуе , че Александър Григориевич не е готов да се присъедини към Владимир Владимирович..
    Правилно си избрал ника 😉
  • 50 Абн смотльо

    4 0 Отговор

    До коментар #44 от "смотан":

    ...срещата беше вчера в Сочи и Лукашенко от там излетя за Минск, какъв Кремъл те е подгонил, не те знам....
  • 51 Монгола

    7 9 Отговор

    До коментар #4 от "Желко Драшич":

    Сръбската МРЗ била два пъти по-голяма от на пияните руски помии.За пореден път се убеждавам,че по-мизерно племе от руските нищожества няма!
  • 52 Монгола

    16 9 Отговор

    До коментар #47 от "капуш":

    Русия е държавата с най-много природни ресурси и най-голям потенциал за развитие във всяка една посока.Някак обаче тея 140млн. аборигени дето живеят в Русия,въпреки всичко дадено им на готово от бога,са успяли някак да докарат стандарта си до една голяма мизерия и недоразвитие.Смятай просто колко са прости руснаците като нация.Заплатите им като на бедна кочина,развитието им като на държава от третия свят,а икономиката им е толкова жалка,че подлежи на санкции дори от държавички като Албания.

    Коментиран от #54

  • 53 СссереМ

    10 7 Отговор

    До коментар #47 от "капуш":

    Затова ли московчани си чупят краката за работни визи в "бедна" София?
  • 54 Монгола

    9 4 Отговор

    До коментар #52 от "Монгола":

    Неграмитник, не е важно колко взимаш, а колко ти остават и какво може да си купиш ! В Америчката може да взимат 3000$ ама в края на месеца вече е задлъжнял щото не стигат!

    Коментиран от #60

  • 55 onq s konq

    8 7 Отговор
    Русия не живее на заем заъова има рсьлика юежду САЩ и Русия ако русия изъщтегли 26 трилиона там ще взимат по 6000$!!! Обаче всеки руснак дължи 2100$ а всеки амер по 60 000 $!!! Русия не експоатира държави като Япония, България, Румъния, Афганистан,.Южна Корея ....!!!
  • 56 Врати ми се Лейла

    6 2 Отговор
    Дааа... Сега са дружки-падружки ,ама успеят ли сърбалежките да си върнат позициите на Запад,ще им изпеят на руснаците "я съм те волела ,но до вчера" ,след това ще започнат да си правят бизнеса и да ни правят мизерии. Както винаги.
  • 57 Мизерници

    8 5 Отговор
    Тук пишат само родоотстъпници - рубладжии! Я заминавайте в раша! Нямали сме велика история, тъпаци платени! Тролове!
  • 58 И след 50г ще има Сърбия, БГ няма да има

    5 12 Отговор
    Яко коне с капаци тука бре! Сърбите ми напълниха душата като не склониха глава пред НАТО,
    Ами се биха колкото им дадоха силите(руснаците по това време,бяза много зле с алкохолния фен Jelzin,ако беше Володя друго,щеше да бъде но така е било писано).Турция на Ердо сега се опъва и на НАТО(за операцията в Сирия) и на САЩ(за ЗРК Триумф С-400).Сърбите почват да отварят заводи с Китайски инвестиций,Руско оръжие ,учения,работят със фирми отвсякъде,който имат готовност да инвестират в икономиката им. Ние ......всичко ни е на обратно- продукция а ни не можем да изнасяме за Руския пазар,зеленчуково пройзводство унищожено,консервна промишленост нулева,цигари,скапаха Булгартабак,и ни забраниха под сурдинка,че не можем да изнасяме нищо в ЕС,видиш ли не било с качество отговарящо на ЕС стандарти.Как навремето даже в Казахстан пушеха Стюардеса, а сега не може,пазарите са загубени. Единици са тия директори на предприятия дето сноват по ЕС и Русия,за да разкриват пазари за фирмите си,но е много трудно! Сърбите винаги са се усещали навреме,накъде духа вятъра в политиката! Българите никога! Факт!

    Коментиран от #63

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 gggw

    1 1 Отговор

    До коментар #59 от "Младеж":

    факт. сами ще се изтровят и никой не го е+е че диша мръсен въждух. пуска печката и го боли...
  • 62 Запознат

    8 1 Отговор

    До коментар #8 от "Погнусен.":

    Ти стъпвал ли си в Сърбия въобще?Извън Белград е тотална мизерия.Ама тотална!Още са с дървени стълбове по улиците.Къщите масово не са измазани.В магазините в Белград е една идея по-скъпо от при нас.Много ми е смешно като, някой каже колко било евтино в Сърбия.
  • 63 Знаещ

    6 2 Отговор

    До коментар #58 от "И след 50г ще има Сърбия, БГ няма да има":

    Публикувано във факти.бг: цигари,скапаха Булгартабак


    Палячо, кой скапа Булгартабак?Май Просия го придоби за смешните 50 милиона и след това изгони работниците и пренесе машините в Сърбия?Какво ще кажеш за това бе комуняго?
  • 64 Знаещ

    3 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг: и ни забраниха под сурдинка,че не можем да изнасяме нищо в ЕС,видиш ли не било с качество отговарящо на ЕС стандарти

    За 2018г Просия е продала оръжие за 5 милиарда долара, а България е изнесла за ЕС машини и оборудване за 7 милиарда долара.Та какво викаш ни забранили да изнасяме смешнико?
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 ШВЕИЦАРИЯ

    2 0 Отговор
    ШВЕИЦАРИЯ ,НАИСТИНА Е ДОБЪР МОДЕЛ НА БОГАТА И НЕЗАВИСИМА СТРАНА И ДЪРЖАВА.НО,ЯВНО ВСИЧКО ТОВА СА ИЗГРАЖДАЛИ БЕЗ МОСКВА.СЪРБИЯ И ТЯ ИСКА НЕЩО ПОДОБНО НА БАЛКАНИТЕ.НО,ЯВНО МНОГО ХЛЯБ ОЩЕ ИМА ДА ЯДЕ.200 Х.ПАЗАР.НО,ЕДВА ЛИ Е ЕДНА ПЕЧКА ГОРЕНИЕ СИ ПРОДАЛ ТАМ.!!!! ???? НЕ ВЯРВАЙ НА МОСКВА.МАЛКО ,СПОКОИСТВИЕ В БЕЛГРАД ТЕ ЛЪЖЕ ЧЕ СИ ВЕЛИК НА БАЛКАНИТЕ С МОСКВА.ЛЪЖА Е .НЕ ,ВЯРВАЙ НА МОСКВА.
  • 67 Българин

    1 1 Отговор

    До коментар #29 от "Borislav Popov":

    Как в Русия има 4 000 Сърби .
  • 68 Българин

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "Borislav Popov":

    В Сащ има :
    Сърби - 170 000
    Българи - 300 000
    В Канада има :
    Сърби - 99 000
    Българи - 75 000 .
    Е ко да говорим повече .
Новини по държави: