Last news in Fakti

9 Декември, 2019 09:23 1 119 1

4,5 по Рихтер разлюляха Италия

  • италия-
  • земетресение-
  • рихтер

Епицентърът на труса е бил на 4 км северно от град Скарперия

4,5 по Рихтер разлюляха Италия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Земетресение с магнитуд 4,5 е регистрирано през изминалата нощ в италианската област Тоскана, съобщи Националният институт по геофизика и вулканология, цитиран от ТАСС.

Епицентърът на труса е бил на 4 км северно от Скарперия, град с малко над 12 000 жители, а огнището - на дълбочина от около 9 км.

Няма данни за пострадали. Телевизия "Ти Джи ком 24" съобщи за няколко повредени сгради в града.

Много хора са избягали от уплаха на улицата. Като предпазна мярка днес ще останат затворени училищата и детските градини в Борго Сан Лоренцо, Барберино ди Муджело и Викио. Проверява се състоянието на железопътното трасе между Флоренция и Болоня, поради което е спряно движението по него, включително на високоскоростните влакове.

В неделя в същия район са били регистрирани няколко слаби труса - с магнитуд до 2,5.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 OPSA

    1 0 Отговор
    Земята си отмъщава .
Новини по държави: