Last news in Fakti

9 Декември, 2019 14:08 2 550 9

Пхенян: Тръмп е безразсъден старец!

  • ким чен ун-
  • доналд тръмп-
  • северна корея-
  • сащ

Размяната на реплики между Северна Корея и Вашингтон продължава с пълна сила

Пхенян: Тръмп е безразсъден старец! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Северна Корея отново обиди американския президент Доналд Тръмп, като го нарече "безразсъден и непостоянен старец", след като той написа, че севернокорейският лидер Ким Чен Ун иска да загърби специалните отношения между двамата и да повлияе на американските избори, като предприеме враждебни действия, предаде АР.

Високопоставен представител на Пхенян, Ким Йон Чхол, бивш преговарящ за ядрената програма на Пхенян, заяви в декларация, цитирана от официалната агенция КЦТА, че страната му няма да се огъне пред американския натиск, понеже няма какво да губи, и обвини администрацията на Тръмп, че се опитва да печели време преди изтичането на едногодишния краен срок, поставен от Ким Чен Ун пред Вашингтон да спаси от провал ядрените преговори.

В неделя Тръмп заяви в туит, че "Ким Чен Ун е прекалено умен и има прекалено много да губи, всъщност всичко, ако действа по враждебен начин. Северна Корея, под ръководството на Ким Чен Ун, има огромен икономически потенциал, но трябва да се денуклеаризира, както обеща".

Тръмп добави, че Ким не би искал да "развали специалните си отношения с президента на САЩ, нито да се намесва в американските президентски избори през ноември".

Днес Ким Йон Чхол отвърна, че севернокорейският лидер може да промени мнението си за президента на САЩ, ако той продължава да прави "неуместни и опасни" изказвания. По думите му "туитовете на Тръмп ясно показват, че той е раздразнителен стар човек, лишен от търпение. Щом като е такъв безразсъден и непостоянен стар човек, може да дойде време, когато няма да можем да го наречем другояче освен "изкуфял старец".

Има твърде много неща, които Тръмп не знае за Северна Корея. Ние нямаме какво повече да губим. Макар че САЩ могат да вземат още много от нас, те никога няма да могат да ни отнемат силното чувство за самоуважение, мощ и омраза към САЩ".

Пхенян: Тръмп е безразсъден старец!

Изявлението бе направено броени дни след подобната заплаха, отправена от първия заместник-външен министър Чхуе Сон Хюи, че Пхенян ще поднови обидите срещу Тръмп, след като президентът намекна на срещата на върха на НАТО, че е възможна военна акция срещу Севера, и отново спомена прякора "човека -ракета" по адрес на Ким Чен Ун.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ердоганя

    8 2 Отговор
    A, добър ден!
  • 2 Да го кажем направо

    15 4 Отговор
    Право куме в очи.Може Кимчо и да е лудак-но пък казва истината в очите.Реално с това си печели уважението пред останалият свят.
  • 3 Статист.

    11 2 Отговор
    Ким е искал да каже че Трънп е стара дърта ку*ва кат нашият Borislav Popov.
  • 4 Последния софиянец

    10 1 Отговор
    И изкуфял. Каза на Бойко че ни е продал Ф35 вместо Ф16.

    Коментиран от #9

  • 5 Знам знам🙄

    9 1 Отговор
    Давай тръмпе. Само така. Ако продължаваш още малко още в твоя мандат ще се изпоринат щатите. Смяаааах.
  • 6 Справедлив

    17 2 Отговор
    Дамммм САЩ тотално губят влиянието си по света-факт.Това някой президент на малка държава да го каже преди 30-40 години беше чисто самоубийство.Но САЩ със свойта тоталитарна и агресивна външна политика отврати целият свят вече-то не бяха войни,то не бяха преврати,то не бяха цветни революции,тотне бяха радикални мюсолмански главорези....Еми така ще е-и по -зле ще става-да свикват американците
  • 7 Тръмп е русофил

    12 1 Отговор
    Дали старчето Тръмп е безрасъден, или не, държавният дълг на САЩ е 23 трилиона долара и продължава да расте, за което можем да му кажем браво! Слава на Руската федерация, да живеят русофилите!
  • 8 Рошко

    2 2 Отговор
    Ашколсун, не сте единствените дето му го казвате, ама не вярват и не вярват, изпратете му послание с ракетка че да си поверват
  • 9 Хи их хи

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "Последния софиянец":

    Е правилно де, цената на 16-те е като за 35-те!
Новини по държави: