Last news in Fakti

9 Декември, 2019 20:21 1 526 20

ЕС удължава санкциите срещу Русия

  • санкции-
  • хайко маас-
  • ес-
  • русия-
  • украйна

Няма причина санкциите срещу Кремъл да паднат

ЕС удължава санкциите срещу Русия - 1
Снимка: Shutterstock

Лидерите на ЕС ще подновят икономическите санкции срещу Русия, когато се срещнат за среща на върха тази седмица, заяви германският външен министър Хайко Маас. Той заяви, че не вижда причина за облекчаване на мерките, наложени на Москва заради нейната роля в конфликта в източна Украйна. Санкциите са насочени към цели сектори на руската икономика, включително нейните ценни петролни и газови отрасли, предаде AFP.

Европейските мерки бяха предприети за първи път, след като полет MH17 на малайзийските авиолинии беше свален над източна Украйна през 2014 г., при което загинаха 298 души. Оттогава лидерите на ЕС ги подновяват на всеки 6 месеца. Франция е домакин на многоочаквана четиристранна среща на върха с Русия, Украйна и Германия днес с надеждата да се постигне напредък за мира в Украйна.

Френският президент Еманюел Макрон настоява за размразяване на отношенията между Европа и Русия, но Маас заяви, че е рано за облекчаване на санкциите, предаде БНТ. "Ще продължим онова, което сме смятали за правилно досега - да разширим санкциите, защото причините, довели до санкциите, продължават да съществуват", заяви Маас на среща на външните министри на ЕС в Брюксел. "В момента за мен няма причина да променя нещо в санкционната политика на Европейския съюз спрямо Русия."

Срещата в Париж на Макрон, руския лидер Владимир Путин, германския канцлер Ангела Меркел и украинския президент Володимир Зеленски е първата среща на върха на т. нар. „Нормандски формат“ от три години. Той се стреми да приложи споразумения, подписани в Минск през 2015 г., които призовават за изтегляне на тежкото въоръжение, възстановяване на контрола на Киев, по-широка автономия за Донецк и Луганск и провеждане на местни избори. Хиляди бяха убити, след като проруските милиции в Източна Украйна започнаха борба за независимост през 2014 г., като започнаха конфликт, задълбочил отчуждението на Русия и Запада. За да бъдат премахнати или облекчени санкциите, ЕС настоява споразуменията от Минск да бъдат приложени.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пияна рашка

    10 20 Отговор
    Чудесно!
  • 2 стоян

    17 18 Отговор
    Самия Путин каза че санкциите помагат на Русия -Нека да продължават тогава -руснаците ще станат по богати и ще пият нормален алкохол
  • 3 русия е джудже

    14 30 Отговор
    Санкции до дупка за руските джуджета
  • 4 Borislav Popov

    11 14 Отговор
    Браво, ей сега икономиката на Русия, съвсем вече ще се укрнпи. Ми така каза Жужето, ко сега !? Аз ако съм на руснаците на мястото, ще им врътна кранчето на тези европейци, ама те нямат топки и няма да им го врътнат, те напротив, нови тръби се натискат да им правят - Северни потоци, Южни потоци, Западни потоци, Турски потоци. Е гаси случая, европейците им правят санкции, а руснаците да им отмъстят, им правят патоци ! Слава Путину, Расия впериооооод !!

    Коментиран от #16

  • 5 Тръмп

    6 16 Отговор
    Замразете Северен поток 2,другото е лицемерие и прецакване на Украйна и ЕС!!!:):):) Германия през цялото време играе задкулисно с Путин-Газпром и Ердоган за сметка на ЕС,което не е добре!!!:):):)
  • 6 Теодор

    17 7 Отговор
    ЕС колкото ще да подновява санкциите руската икономика пак расте колкото и бавно да е а друг е въпросът как някои си пожелават да врътне кранчето за газа ами ако това се случи Европа умира САЩ не могат да я спасят с техния скъп втечнен газ

    Коментиран от #7, #11

  • 7 мразя руските говеда

    7 19 Отговор

    До коментар #6 от "Теодор":

    По-скъп газ от руския надали има,а и отделно да не говорим,че е и най-ниско качество !
  • 8 мразя руските говеда

    10 22 Отговор
    Руските мерзавци защо не наложат контра-санкции на Европа ха ха ха..Как беше "санкциите ни правят по-силни", ама накрая руските минимални заплати 120$ ,а икономиката им един голям майтап :/

    Коментиран от #10, #17

  • 9 ГосТ

    10 4 Отговор
    "Френският президент Еманюел Макрон настоява за размразяване на отношенията между Европа и Русия, но Маас заяви, че е рано за облекчаване на санкциите" в същото време германците строят северен поток и взеха поръчката за железниците, която французите отказаха заради санкциите. Изнасят автомобили като за световно също така. А ние какво правим ? Макрон трябва да прояви смелост. И да освободи ЕС от американско/германската хватка.
  • 10 Много тъп трол си

    10 3 Отговор

    До коментар #8 от "мразя руските говеда":

    Икономика,какво е икономика бе глопак,знаеш ли какво е природни ресурси,знаеш ли какво е хартиена банкнота която палиш с запалката и тя изчезва изгаря,я си представи глопако ако всички парични валути под формата на банкноти изчезнат изгорят какво остава бе глопако,РЕСУРСУ ТОВА Е ИКОНОМИКА ГЛОПАКО,НЕ Е КАТО БЪЛГАРСКАТА ДА ШИЕШ ЛАЗГЛАВНИЦИ И ЧОРАПИ И ТЪБНА МЕБЕЛ ЗА IKEA МНОГО ТЪПИ ТРОЛОВЕ СТЕ ПО ТИЯ САИЙТОВЕ,ПРИСТИ БОКЛУЦИ,СТОТИНКАРИ

    Коментиран от #12

  • 11 стоян

    3 8 Отговор

    До коментар #6 от "Теодор":

    До 6 ком -Чети бе другарю -Ти чул ли си за студената война -Тогава откъде запада се снабдяваше с газ =И защо от САЩ бе другарю кумунис -не може ли и от Катар -Алжир -и много други

    Коментиран от #14, #18

  • 12 ГосТ

    4 1 Отговор

    До коментар #10 от "Много тъп трол си":

    Даа...като ти прочетох коментара, ми светна пред очите, всъщност ние се върнахме на кожухаро-овощарската епоха. Само дето загубихме овощарството. Епохата по времето на турско и малко след това. Не случайно всички плюят изчислителната техника на космическите съоръжения за която лично Митеран ни поздравява. Не случайно плюят ядрената енергетика и тежко машиностроене...пет века чорбаджии с цървули са елита. Обичат си търговийката и кожусите. Друго им не требе.

    Коментиран от #13

  • 13 п.п

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "ГосТ":

    Всъщност и друг път съм писал подобни коментари...това е самата истина.
  • 14 ГосТ

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "стоян":

    Просто употребата на газ се е увеличила през последните двайсет години.
  • 15 Батиста

    5 0 Отговор
    Тоя Хайко сигурно или е агент на Путин или е малоумен . Сам си противоречи.
    " Санкциите са насочени към цели сектори на руската икономика, включително нейните ценни петролни и газови отрасли"

    А Северен поток 2 къде ще акустира ? На буля Пена в лехата за домати ?

    А заводите на Фолксваген , Мерцедес ,БМВ ,Рено и още десетина автомобилни фирми - чий го дирят там ?
  • 16 говедарче

    9 4 Отговор

    До коментар #4 от "Borislav Popov":

    Русия пуска тръби във всички посоки. Износа пшеница и други селскостопански култури в половината свят.Изнася месо и риба . Изгражда атомни централи по всички континенти.Има природни ресурси като никоя друга държава. Водеща космическа сила е. А вие сте седнали да ревете на чужди гробища!!!!
  • 17 тъпанар

    6 3 Отговор

    До коментар #8 от "мразя руските говеда":

    Сумарният външен дълг на Русия е един от най-ниските в света – общо $325 милиарда за сравнение при Великобритания този показател е в размер на $7,5 трлн., при Франция - $5 трлн., Германия - $4,8 трлн. В цялата еврозона той е $14 трлн., а в САЩ – над $21 трлн.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Роналд Рейгън

    3 4 Отговор
    Това не са санкции Това е Шменти Капели ЕМБАРГО трябва и то Пълно и ще омекнат като дедовия
  • 20 О, Юроди

    1 0 Отговор
    На какво се радвате. Какво ви огорчава
    Какъв ви е интереса. Изобщо има ли каквато и да е полза? Що си бутате пръста, където "скърца"?