10 Декември, 2019 07:33 1 061 2

Демократите са готови с две обвинения срещу Тръмп

  • импийчмънт-
  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • демократическа партия

Става дума за злоупотреба със служебно положение за лични цели и възпрепятстване на работата на Конгреса

Демократите са готови с две обвинения срещу Тръмп - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Демократите от Камарата на представителите в американския Конгрес не смятат да отлагат процеса на импийчмънт и може още днес да повдигнат официални обвинения срещу президента Доналд Тръмп, съобщи председателят на комисията по външна политика към Конгреса Елиът Енгъл, цитиран от Би Би Си.

Преди да даде изявлението той разговаря с председателката на Камарата на представителите Нанси Пелоси.

"Смятам, че мнозинството е съгласно с това решение", заяви той, цитиран от Би Би Си.

Междувременно председателят на комисията по разузнаване към Камарата на представителите Адам Шиф коментира, че в процедурата по импийчмънта срещу президента Доналд Тръмп трябва да се откроят три обвинения, в които са съсредоточени по-голямата част от свидетелските показания, а не да се повдига обвинения по всички въпроси, свързани с незаконосъобразни действия от страна на президента.

"Моята стратегия винаги е била такава. Да се формулират обвинения там, където има най-силни и неопровержими доказателства и да не се стремим да повдигаме обвинения по всички точки, дори ако те са възможни и по други въпроси" - коментира Шиф пред CBS.

Според публикации в американските медии демократите ще повдигнат обвинения срещу Тръмп за злоупотреба със служебно положение за лични цели и възпрепятстване на работата на Конгреса.

Демократите са готови с две обвинения срещу Тръмп

Според членове на Камарата на представителите, към тези две обвинения може да бъдат добавени и други. Засега няма решение дали президентът да бъде обвинен и в опит за сговор с чуждо правителство с цел намеса в американските избори, или във възпрепятстване на правосъдието - за последното има редица свидетелства в доклада на спецпрокурора по руската намеса Робърт Мълър.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ердоганя

    1 2 Отговор
    Донката гледам е много неспокоен! :)
  • 2 ...

    4 1 Отговор
    Готови са с две. А колко още ще измислят??