Last news in Fakti

10 Декември, 2019 11:50 1 161 5

Отровни облаци покриха Сидни

  • сидни-
  • пушек-
  • облак-
  • австралия

Димът над многомилионния град е толкова гъст, че на места се активираха противопожарните аларми

Огромни облаци вреден пушек отново покриха Сидни. Димът над многомилионния град е толкова гъст, че на места се активираха противопожарните аларми, съобщава Ройтерс.

Станциите за измерване на замърсяването на въздуха отчетоха, че нивата са 11 пъти над препоръчителните.

Високите температури допълнително усложняват положението с големите горски пожари, които горят.

Очаква се положението да се влоши. Температурите ще се повишат още, а прогнозата сочи и висока скорост на вятъра, което разпалва огъня.

Някои жители на районите най-близо до огнения фронт се евакуираха превантивно. Пожарите отделят толкова много пушек, че той достигна до Нова Зеландия на 2000 км от Сидни.

5-милионният град, който е известен с ясното небе и синята вода в залива, вече две седмици периодично бива засипван от пепел от пожарите. Много от огнените фронтове горят от ноември и са толкова мащабни, че пожарникарите обявиха невъзможност да се справят с тях.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 куку руку ку

    4 1 Отговор
    A тука фандъчката за няколко печки в повече реве...
  • 2 Патриот

    0 0 Отговор
    скоро време теливизонната компания "the white helmets" ще има ново сериалче. Сега може би още тече кастингът - търсят изкусни лъжци, които не са се показвали в другите им филми.
  • 3 Зомби с квадратен волан

    2 1 Отговор
    Това никога не е било в Австралия и е директно и ужасяващо последствие от климатичната криза, в която се намираме. От буквално земен рай, Австралия се превръща във все по-лошо място за живот, защото са изключително привързани към изкопаемите горива и по-точно въглищата, които пък продават на Китай и Индия. Китай пък е най-големия виновник за климатичната криза, тъй като гори най-много въглища. Това пък е последствие от факта, че всички американски, европейски И австралийски индустрии си изнесоха фабриките в Китай и Азия като цяло.
    В крайната сметка за климатичната криза е виновна алчността и липсата на далновидност на богатите, които не могат да включат, че има само една планета на разположение. Извод: богатството не те прави задължително по-умен. А, няма по-голяма беда от богат глупак.
  • 4 Истинския ДЖОН РАМБО

    2 0 Отговор
    Няма сташно . Грета ще наложи Евро 5 на пожарите и ще задължи всеки пожар да е с катализатор ! Само не знам ще бъдат ли освободени пожарите ако са причинени от електричество ?
  • 5 Еееееее

    1 0 Отговор
    Ееееее тоя Путин бре,как ли е пратил отровните облаци чак там.
    Да се санкционира веднага.
    И да пусне северняка да прочисти района😂😂😂😂
Новини по държави: