Last news in Fakti

10 Декември, 2019 17:00 752 3

Гърция подкрепя Балканите за ЕС

  • гърция-
  • ес-
  • балкани

Павлос Павлопулос се срещна с Александър Вучич

Гърция подкрепя Балканите за ЕС - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Гърция е готова да подкрепи балканските страни извън ЕС, за да ускорят европейското си приобщаване. Това заяви гръцкият президент Прокопис Павлопулос, цитиран от Катимерини.

Той провежда среща със сръбския държавен глава Александър Вучич. Гръцкият президент призова балканските държави да изпълнят планът за хармонизация с европейското законодателство и двустранни въпроси.

„Гърция подкрепя формирането на югоизточен стълб в ЕС. Така ще оставим зад гърба си войните и разделението. Държавите трябва да работят заедно за своята европейска интеграция. Ние сме готови да подкрепим европейската интеграция на страните от региона, като те трябва да изпълнят поставените им условия“, заяви Павлопулос.

Той заяви, че меморандума между Турция и Либия е незаконен и чисто институционално няма как да съществува. От своя страна Вучич обяви, че страната му ще подкрепи целостта на Гърция, както гръцките представители са го правили за Сърбия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ал та фанах Атаопънах

    1 0 Отговор
    Македонците ако кажат че Василий втори е бил македонец дали ще ги подкрепяте?

    Коментиран от #3

  • 2 мали мали

    0 1 Отговор
    Чалмата чука на вратата,виде се в сирия кво е ще го последва и него а нато само седи и гледа,китаи ,северна корея и русия тея държави са на принципа не ме закачаи че ще го отнесеш със всичките си дружки,комунизмът уж на глад мизерия а станаха номер 1 никои не смее да ги закача,вземаха си поука от садам
  • 3 Македонец от центъра

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ал та фанах Атаопънах":

    Еми той си е бил македонец ама южен
Новини по държави: