Last news in Fakti

11 Декември, 2019 07:36 7 176 34

САЩ предупредиха Русия - Декември 2019

  • майк помпео-
  • сергей лавров-
  • сащ-
  • заплаха-
  • избори-
  • русия

Ще предприемем ответни мерки, обявиха от Вашингтон

САЩ предупредиха Русия - Декември 2019 - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Държавният секретар на САЩ Майк Помпео предупреди руския външен министър Сергей Лавров Москва да не се меси в американските президентски избори от 2020 г., предаде AFP.

„По въпроса за намесите във вътрешните ни дела бях ясен, че това е недопустимо. Ясно казах на Русия, че ако тя или друг чуждестранен играч пристъпи към подкопаване на демократичните ни процеси, ще предприемем ответни мерки", каза Помпео на съвместна пресконференция с руския си колега във Вашингтон.

„Администрацията на Тръмп винаги ще работи за защита на честността на предизборните ни периоди", добави още той. Сергей Лавров отхвърли всички обвинения. „Отново подчертахме, че всички спекулации за така наречената ни намеса във вътрешните процеси на САЩ са лишени от основание. Те не са подкрепени от нито един факт. Никой не ни е представил доказателства чисто и просто защото такива няма", заяви Лавров.

Помпео заяви още, че САЩ призовават Русия да подкрепи идеята за произвеждане на свободни и справедливи избори във Венецуела, предаде Нова телевизия. На 23 януари венецуелският опозиционен лидер Хуан Гуайдо се провъзгласи за и.д. президент на Венецуела. Той бе признат за такъв от САЩ и още няколко десетки държави, сред които са членовете на Групата от Лима без Мексико, както и Организацията на северноамериканските държави и повечето страни от ЕС.

Президентът на Венецуела Николас Мадуро определя ставащото като опит за държавен преврат. Той е подкрепян от страни като Русия, Беларус, Боливия, Иран, Китай, Куба, Никарагуа, Сирия и Турция. „Отношенията между САЩ и Русия трябва да бъдат по-добри, отколкото през последните години и над това работят и двете страни”, заяви Помпео. „Двустранните ни отношения са сложни. Сътрудничим си в някои области, а в други се конкурираме", добави още той.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А стига бе

    64 3 Отговор
    Е нали ако не се меси Русия в изборите ви-няма да изберете Тръмпи бе лешпер-и ти отиваш веднага на бунището.Ама само празни приказки от тия американци бе

    Коментиран от #4, #12

  • 2 Помпео :" Кой ми е къкал в гащите ? "

    54 1 Отговор
    Лавров : " Някой да ме е питал за тебе ?"
  • 3 Путин

    67 2 Отговор
    Разберете се кой искате да ви избера за президент!
  • 4 СссереМ

    7 82 Отговор

    До коментар #1 от "А стига бе":

    Абе не знам колко са им празни приказките,ама докараха русия до просешка тояга само с елементарни санкции,ами ако им наложат пълно ембарго тогава ще гледаме втора част на гладомора.

    Коментиран от #5, #6, #7, #8, #18

  • 5 Серсем Сссерем

    53 3 Отговор

    До коментар #4 от "СссереМ":

    Айде бе, направо ходят и просят наляво и надясно, че и от нас богатите също... Ха.. ХА... ХА...
  • 6 ВАСИЛ ЛЕВСКИ

    62 5 Отговор

    До коментар #4 от "СссереМ":

    Нещо ти е много грешна информацията,да не говорим ,че Русия и Китай са след най големите КРЕДИТОРИ НА САЩ
  • 7 Я па тоя пед...

    70 2 Отговор

    До коментар #4 от "СссереМ":

    Аз досега руснак просяк не съм виждал по света-а доста съм обиколил.Ама наши сънародници и европейски граждани да просят съм видял даже в Китай.Та тези НПО партенки няма как да минат тук-ясно?

    Коментиран от #9, #16

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 СссереМ

    3 60 Отговор

    До коментар #7 от "Я па тоя пед...":

    Абе момче руснаците вече и обувки не си купуват,в момента са по бедни и от кубинците,а скоро и от вунецуелците,само в софия познавам една дузина московчани дошли да работят тук и избягали от мизерията,по ТЕХНИ думи тук заплащането им е ЧЕТЕРИ ПЪТИ по високо от в любимата ви мацква.

    Коментиран от #11, #14, #24

  • 10 Иван

    10 4 Отговор
    Коалицията на желаещите приэнаха Гуайдо.
  • 11 Иван

    31 1 Отговор

    До коментар #9 от "СссереМ":

    Елена Поптодорова ли им е работодател?
  • 12 куку руку ку

    31 1 Отговор

    До коментар #1 от "А стига бе":

    Русия винаги действа реципрочно... 5 млрд. долАра наляха от цру-то в майдана преди 5 години (отделно ънкъл сорос), за да махнат проруският Янукович. Сега какво искат? 'Га ядофа кифтетата не рева'а, сега защо реват?
  • 13 Барчо

    39 1 Отговор
    Има една БГ приказка за вълка и агнето "мътиш ми немътиш водата, ке те ям - рекъл вълка" - ако се сещате. Та значи УСАта иска да се прави на вълка, но нещо не и се получава. Санкциите в този си вид без да изненадват реално информираните заздравяват руската икономика. Това поне показват елементарните цифри. Износа на оръжие е доста нищожен в сравнение с износа на селскостопанска, промишлена продукция и суровини. Като пиша суровини, нямам в предвид само горива естествено. Някои не забелязват, но те изключително силно развиха промишлени производства за задоволяване на вътрешния пазар за сфери които традиционно внасяха преди време. Да не говорим, че предвидения военен бюджет за догодина ще е още по-нисък от тази година, който беше по-нисък от миналата и т.н. Няма държава, която да се похвали с намаляване на военния бюджет, а в същото време да тече превъоръжаване на армията си във всички родове войски. Така че нека не плачем напразно на чужд гроб, който дори и го няма. Що се отнася до някаква намеса в американските избори, то тя е в болните глави на загубилите. Всички загубили обвиняват други, но не и себе си. Така е най-удобно, а в случая и изгодно да обвиниш Русия като по този начин печелиш пазари по лесния начин!!!

    Коментиран от #27

  • 14 Барчо

    25 2 Отговор

    До коментар #9 от "СссереМ":

    Много си прав. Направо си купуват автомобили и изкупуват нашето черноморие. Защо са и обувки???
  • 15 До 9 Се Серящият

    36 1 Отговор
    Ей, малоумнико, първо се ограмоти, пък след това се мъчи да ни даваш акъл! Иначе ще те цапна ЧЕТЕРИ пъти по простия безмозъчен череп! А иначе само да те светна, че Русия е една от най-богатите (ако не и най-богатата) страна в света. Затова Хамериканците и техните слуги са се начукулили около границите й, но е в един момент Дядо Иван яко ще размаха пръта пак и ще се разбягат като страхливи хиени!

    Коментиран от #17

  • 16 Erectus Maxsimus

    0 17 Отговор

    До коментар #7 от "Я па тоя пед...":

    Значи не си ходил в Русия,а по света ги няма,защото не могат да напуснат страната си.

    Коментиран от #20

  • 17 Erectus Maxsimus

    1 10 Отговор

    До коментар #15 от "До 9 Се Серящият":

    Абе прост лешпер,може да си най-богат,но ще си останеш прост лешпер,който не знае как да използва имането си.

    Коментиран от #28

  • 18 Ники

    20 0 Отговор

    До коментар #4 от "СссереМ":

    Какъв гладомор когато Русия е най големия производител на пшеница най големия износител на газ най най в много области влез в чичо гогал и събери информация и тогава пиши
  • 19 Не ме интересува!

    6 21 Отговор
    Умрете русофоби, русофили. Умряхте за тая Русия. Марш от България! Заминаваите в Русия като толкова я обичате. Ненеормални руснаци, пияницини да ви ритат на улицата. Както имаше един случай български студент, които бил изнасилен от двама Руснаци, а пък после било не го били изнасилили. А само са му чупили главата Хага

    Коментиран от #29

  • 20 Ники

    15 0 Отговор

    До коментар #16 от "Erectus Maxsimus":

    Пълно е със Руснаци в Европа в щатите но сега почнаха да се връщат в Русия
  • 21 Ники

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "123":

    Изопщо не е добе джендарчето
  • 22 Едо

    5 3 Отговор
    ОБРЪЩАМ ВНИМАНИЕ НА ,,факmu"! НЕ ИЗПЪЛНЯВАШ ДИРЕКТИВИТЕ СИ! ТОЛЕРИРАШ ОБИДНИ КОМЕНТАРИ И СИ ЗАТВАРЯШ ОЧИТЕ ЗА ПСУВНИ, ХУЛИ, ГРОЗНИ НАПАДКИ И НЕЦЕНЗУРИРАНИ, ПРОСТАШКИ ИЗРАЗИ! АУДИТОРИЯТА ТИ Е ПОДБРАНО ДУХОВНО ПРОСТА! ПО ТАКЪВ НАЧИН ТОЗИ ФОРУМ НЕ ОТГОВАРЯ НА ИЗИСКВАНИЯТА ЗА ДУХОВНА ЗРЯЛОСТ, ДУХ НА КОНСТУКТИВНОСТ, ЕДИНЕНИЕ НА БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ, БОРБА СЪС ЗЛОТО ПО НАШАТА ДРЕВНА, ХРИСТИЯНСКА ЗЕМЯ! ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТРЯБВА ДА ИЗОЛИРАШ ЗАВИНАГИ ДУХОВНО ПРОСТИТЕ, НАГЛИТЕ, НЕГОДЯИТЕ, НЕГРАМОТНИТЕ, СКВЕРНОСЛОВЦИТЕ, ИНТРИГАНТИТЕ, ЛЪЖЦИТЕ, МЪЖЕЛОЖНИЦИТЕ, ШАЙКАДЖИИТЕ, КАВГАДЖИИТЕ, ВРАГОВЕТЕ НА БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРСКИЯ ДЪРЖАВООПРЕДЕЛЯЩ ЕТНОС! ТАКА ПОСТЕПЕННО ЩЕ ВЪЗСТАНОВИШ ДОБРОТО СИ ИМЕ И ДОВЕРИЕТО КЪМ ТЕБ, ,,факmи"! В ИМЕТО НА ОТЦА И СИНА И СВЕТИЯ ДУХ! АМИН!
  • 23 СССР

    21 1 Отговор
    Ех тия руснаци колко са лоши.
    За всичко са виновни .
    Най вече объркаха Чичо Сам да стане
    господар на света.Можеха да стигнат
    много далеч след като ликвидираха Либия и Ирак.Наред бе Сирия,но Путин обърка нещата.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 гого

    11 0 Отговор
    Постоянните 2-3 може би платени ако не супер прости с празни кратуни и изкривени разбирания за света, само как видят да пише Русия в заглавието и започват да ''мислят '' серсема и компания -тотално изперкали коментари , интересно ми е какви оръфляци са в живота извън нета
  • 26 Майка Русия

    2 13 Отговор
    Призовавам българо-руските говеда и техните приятелчета атакисти и комунисти, също смръдльовци като тях да се приберат бързичко в катуна!! Като се приберат в катуна, да се самоприберат в краварника и да не излизат без мое разрешение, а краварите да им спрат достъпа до Интернет за да не излагат повече майка си Русия. Доста беше за деня излагацията....
  • 27 Понеже контактувам

    6 0 Отговор

    До коментар #13 от "Барчо":

    с руснаци от време на време тнова,което си написал е абсолютна истина,но повечето си представят и фантазират разни несъществуващи неща и пишат простотии тук.
  • 28 Написаноти е

    10 0 Отговор

    До коментар #17 от "Erectus Maxsimus":

    че си неграмотен,а точно за руснаците да казваш,че не знаят как да си управляват парите е леко казано несериозно и не познаване на руснаците като цяло. И това за алкохола вече не е в сила,виж обаче тук при нас е в пълна сила,както и натравянето с течности за чистачки и фалшиви алкохоли.
  • 29 Твоите пожелания

    5 1 Отговор

    До коментар #19 от "Не ме интересува!":

    да застигнат първо теб преди всички.
  • 30 Българин

    9 2 Отговор
    Хахй иди да те помпат някъде в Африка, бре Помпео!
  • 31 Някой си

    2 8 Отговор
    Русофили...! Знаете ли кога Русия ще достигне САЩ? Никога, Русия Никога няма да достигне нивото на което е САЩ
  • 32 Някой си

    1 8 Отговор
    Руснаците си го просат, и ще си го намерят! Рано или късно САЩ ще унищожи Русия
  • 33 Някой си

    2 8 Отговор
    Руснаците си го просат, и ще си го намерят! Рано или късно САЩ ще унищожи Русия
  • 34 ПЕНКО

    5 0 Отговор
    НЛО ТА НЛО И ПЕСЕНТА ИМ : " МАЛЕЕ СТРАХ " !!!!!!!!! КАК ТАКА ПЪК САЩ НЕ СЕ НАМЕСИХА -ПОНЕ ВЕДНАЖ В РУСИЯ ???????